Злодія, що зірвав з вінничанки прикрасу, затримали не міліціонери (ОНОВЛЕНО)

Злодія, що зірвав з вінничанки прикрасу, затримали не міліціонери (ОНОВЛЕНО)
Фото надав свідок події
Вінничани що почули крик жінки :"Держіть злодія!", побігли за чоловіком, що втікав і таки наздогнали його, затримали, і тримали поки не приїде міліція. Пізніше у відділку міліції злодій казав: "Мені здавалось, що за мною вся Вінниця біжить"

Про затримання злодія, який серед білого дня зірвав золотий ланцюжок з хрестиком з шиї вінничанки, повідомили на сайті  обласної міліції. 

"24 серпня близько третьої години дня до міського відділу міліції надійшло повідомлення про пограбування 49-річної вінничанки. Невідомий чоловік по вул. Шмідта зірвав з шиї жінки золотий ланцюжок з хрестиком та втік.
Як розповів начальник міського відділу міліції Юрій Куций, завдяки оперативно-розшуковим заходам за кілька годин правоохоронці затримали зловмисника. Ним виявився 32-річний житель Літинського району. Речові докази вилучені.
Зловмисника затримано в процесуальному порядку згідно ст.208 КПК України", - йшлося у повідомленні. Цю інформацію поширили вінницькі сайти, де її побачив свідок злочину Олег (прізвище просив не називати).

- Бачив десь на сімох сайтах інформацію про це затримання. Але усе було зовсім не так, як подає міліція. Бігли за злочинцем і затримували його просто люди, а міліцію ми чекали 40 хвилин, - розказав Олег, зателефонувавши у редакцію.

За словами Олега вчора, в День Незалежності, він повертав на автомобілі з вулиці Шмідта у напрямку будинку Офіцерів, як почув жіночий крик про допомогу і побачив чоловіка, що тікав від жінки. 

- Я бачив, як чоловік років 35 перебіг через дорогу і побіг в двори. Зі сторони ринку "Маки" за ним бігли чоловік, жінка і молодий хлопець. Я розвернув машину і поїхав за втікачем. Коли він звернув до гаражів, я залишив автомобіль і побіг за ним. Я та ще один хлопець, який по дорозі роззувся, наздогнали злодія десь за 300 метрів від гаражів, - розповів Олег.  - Там ми його зловили, нам допомагали люди, які збіглися на шум, та чоловік у цивільному, що представився старшим лейтенантом міліції.

Олег розказав, що люди одразу ж викликали міліцію, але чекали її довго. Через півгодини ще раз зателефонували. Загалом міліцію довелось чекати 40 хвилин. Увесь цей час вінничани тримали злочинця, в руці у нього був золотий ланцюжок. Чоловік, що представився міліціонером, запропонував оглянути затриманого, чи не має він при собі інших вкрадених речей.

- Виявилось, що у злодія з собою був пакет, перчатки та балаклава, - розказує Олег. - Цілком можливо, що він мав намір пограбувати не жінку на вулиці, а чиюсь квартиру.

Врешті дочекалися міліцію і поїхали давати свідчення у відділок.  
- Там ми розказали усе як було, нам обіцяли подяки. Але не треба мені ніяких подяк. Я біг не за подяки. Просто дуже прикро, що вони дурять людей. Багато хто бачив, як усе відбувалось, бо було ж це серед білого дня.  А міліція побачила все по іншому, і написала "завдяки оперативно-розшуковим заходам за кілька годин правоохоронці затримали зловмисника". А міліція навіть не поспішала приїхати. Дуже прикро. Злодій, до речі у міліції казав: "Мені здавалось, що за мною вся Вінниця біжить"

У міському відділі міліції пояснили чому не згадали у публікації на сайті про громадян, які брали участь у затриманні.

- Затримати грабіжника, що зірвав по вулиці Шмідта у жінки золотий ланцюжок з хрестиком та втік, вдалося чоловікам які проїздили поруч на автомобілі та працівнику карного розшуку міської міліції. Так як громадяни, що приймали участь в затриманні зловмисника відмовилися про розголошення їх особистих даних в засоби масової інформації, правоохоронці прокоментували дану ситуацію зазначивши, що злочин розкрито оперативним шляхом. На даний час працівники міліції вийшли з клопотанням до начальника міського відділу про відзначення грамотами осіб, які приймали участь в затриманні злочинця, - каже начальник сектору зв'язків із громадськістю Вінницького міськвідділу міліції Яна Шкляр 

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Ребята молодцы. Сделали роботу милиции. А те, по приезду, её доделали до конца.
  • Анонім

    Люди то подоспели, и мент в гражданке прибежал сразу же!!! Я сам лично видел, так что не рассказывайте, что ментов долго не было. Этот в гражданке подоспел вовремя и грамотно дальше поступил.
  • Анонім

    А в гражданском в светлой фктболке скрутив руки злодею, кто стоит? Разве это не мент???
  • Дарья

    А ось і наші герої, наша гордість. Пишаюсь вами, що не відвернулись від чужого горя, а відразу пішли на поміч. А міліція взагалі розлінилась, нічого не хочуть робити. Порозгадяти половину ледарів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах Від читача 18:21 Благодійний проєкт «Толока в стилі джаз» 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up