У пошуках Wi-Fi

У пошуках Wi-Fi
Незважаючи на осінні обіцянки міської ради, безкоштовний Інтернет в скверах Козицького та Пирогова так і не з'явився

У Вінниці можна посидіти в Інтернеті цілком "на халяву". І хоч такі місця можна порахувати на пальцях однієї руки, але вони є. Доведено "20 хвилин"!
Єдина умова, аби скористатися чудом технічного прогресу, потрібно мати ноутбук чи мобільний телефон, який підтримує функцію Wi-Fi, тобто безпровідного доступу до всесвітньої павутини.

Є така валюта "халява"
Якщо хоч одне з двох уже є в наявності - тоді ніяких проблем. Беріть, наприклад, свій "лептоп" та гайда в... Макдональдз. З цього тижня тут не тільки годують гамбургерами та морозивом, а й Інтернетом. Причому остання "страва", цілком безкоштовна. Як пояснює заступник директора з маркетингу ВАТ "Укртелеком" Сергій Крученюк, це стало можливо завдяки угоді між ними та закладом харчування.
- Ми взяли на себе усю технічну частину роботи, а Макдональдз - оплачує використання Інтернету. Для відвідувачів - користування мережею тут безкоштовне, - каже він.
Та й, власне, аби зайти в павутину, заходити до закусочної не обов'язково. Ноутбук "ловить" мережу і на відстані 10-30 метрів від приміщення. У такому випадку навіть не доведеться прилаштовуватися під години роботи закладу, що закривається опівночі.
Якщо ж до снаги посидіти в безкоштовному "неті" в більш діловій атмосфері, а не під виклики "Вільна каса" - вам пряма дорога в міську раду. Тут, на першому поверсі, який з недавніх пір перетворився на прозорий дозвільний офіс, в компанії як підприємців, так бабусь і дідусів, можете посидіти на диванчику і ви. Платити не треба. Швидкість висока. Оформлятися приватним підприємцем не обов'язково. Так ще й охорона, так про всяк випадок, на місці:)
Знайшовся безкоштовний Інтернет в Центральному парку, а саме в ресторані "Європа" та на прилеглих алеях. Тут так само як і попередніх випадках достатньо однієї хвилини і ти в мережі. Швидкість Інтернету також пристойна: близько 512/128 Кб в секунду.
А ось далі із вибором безкоштовних місць складніше. Наприклад, обіцяний ще восени особисто мером безкоштовний Інтернет у "відремонтованих" скверах Козицького та Пирогова, не з'явився до цих пір. Нові лавочки є. Ліхтарі також. Навіть урни та ландшафтний дизайн. А Інтернету як не було так і нема :(. Може влада вирішила, що зимою така послуга буде не затребуваною, а може просто передумала, не відомо. Але пам'ятається, як міський голова казав, що заради такого діла навіть буде посилений патрулювання цієї території.
Дуже слабкий сигнал безкоштовної мережі вдалося зафіксувати і біля Будинку офіцерів.
Можна сказати, що безкоштовний Інтернет є і на території "політеху". Правда, кажуть, що такий він лише для студентів ВНТУ, решті - при бажанні доведеться купити спеціальну картку від "Укртелекому" (розцінки див. в таблиці).
Далі схоже, що "лафа" закінчується.

Будьте ласкаві, заплатити
Чесно кажучи, навіть катаючись по місту, можна надибати низку провайдерів безпровідного Інтернету. Та це ще не означає, що сюди вдасться зайти. В одному випадку потрібні гроші, а в іншому - пароль. Як зазначають на "Укртелекомі", зараз багато хто викуповує сам собі, скажемо, лінію, і потім уже може продавати Інтернет іншим. Або, як кажуть фахівці ай-ті технологій, це може бути і внутрішньокорпоративна мережа. 
Але, якщо ми говоримо про загальнодоступні платні мережі, то ось місця, де такі є.
Готель "Вінниця". Тут діє мережа "Радіоспот" ("Укртелеком"). Для підключення потрібно купити картку.
 Вінницька обласна бібліотека ім. Тимірязєва. Якщо не рахувати, студентів та шелестіння книг замість іногородніх гостей, та ж сама історія, що і у першому випадку.
Обласний музично-драматичний театр ім. Садовського. Місцева гардеробниця на запитання про Wi-Fi, одразу порадила звертатися до завідуючої. Ми Інтернету не знайшли. Хоча знайомі запевняли, що він тут є, платний, так само як і на лавочках на площі Театральній. Що ж, може просто не наш день...

Відео дня
>Помилилися адресою
Незважаючи на чутки та навіть твердження, про наявність Інтернету в наступних місцях, там ми його просто не знайшли.
В кафе "Тет-а-тет" офіціантка одразу відповіла, що такого задоволення у них немає. Хоча також зауважила, що чула історію про безкоштовний Інтернет в їх закладі.
- Ми навіть в дирекції цікавилися, вони також здивувалися, звідки така інформація, - каже вона.
В "Магіцентрі" "і-нет" ми шукали і біля, і в середині, і на ескалаторі, і на даху. Дарма. Незважаючи на розмови - тут лише закриті канали, без права доступу.
 
P.S.
Хоч місць, де є таке чудо, як безкоштовний Інтернет (звісно, крім вашої роботи :)) поки що не дуже багато, все ще зможе змінитися на краще. За словами Сергія Крученюка, в цьому році "Укртелеком" планує збільшити кількість точок доступу до безпровідного Інтернету на один-два десятки. Правда, чи буде доступ до світової мережі безкоштовний, він ручатися не може. Все залежатиме від конкретних фірм.


Довідка
Wi-Fi (абревіатура від Wireless Fidelity) один із форматів передачі цифрових даних радіоканалами, який використовують для підключення до глобальної мережі Інтернет та WLAN (безпроводовим локальним мережам), а точніше, сімейство стандартів IEEE 802.11. Для надання доступу до Інтернету в певній зоні встановлюють точки доступу (Access Point). Технологія забезпечує гарантований зв'язок із точкою доступу на відстані 50-100 метрів та може одночасно підтримувати декілька десятків активних користувачів. Стійкий та якісний зв'язок між всіма точками доступу забезпечують повноцінний роумінг, який дозволяє користувачеві пересуватися по всій зоні покриття, не втрачаючи при цьому постійне підключення до мережі. Аби користуватися безпровідним Інтернетом, потрібно мати мобільний комп'ютер (ноутбук або КПК) з підтримкою технології Wi-Fi. Більшість нових моделей надходять у продаж уже укомплектовані адаптерами та антенами Wi-Fi. Підтримка Wi-Fi у комп'ютері може забезпечуватись як зовнішнім Wi-Fi-адаптером (PCMCIA, USB), переважно для ноутбуків, так і Compact Flash картки, переважно для КПК, а також вбудованним Wi-Fi-адаптером.

 

 

 


Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Спамер

    Anonymous reply Anonymous

    когда уже карантин((((((
  • Anonymous

    Красиво в этом году светится башня...
  • Anonymous

    Больше обсуждаем не статью, а "Вовика" на фото :)) Не знаю, какой он в жизни, но на фото похож на А.Райкина (если смотреть издали, не присматриваясь:)) По сабжу: интересная статья. Для деловых людей, которые без инета не могут жить и работать - важно знать эти зоны. А почему нет инета в парках? Дай там инет и прощай молодежь: притащили бы 1-3 ноута и "зависали бы" в Сети :)

    Anonymous reply Anonymous

    Деловые люди мобильным инетом и так обзавелись. И то - те, кому он мобильно нужен. Вряд ли они будут бегать по парку с букам, в надежде законектиться и почту снять.

    Anonymous reply Anonymous

    Ну, мало ли :) Всякое случается :)
  • Anonymous

    +1
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up