Шоста хвиля мобілізації на Вінниччині відбулась на 90%

Шоста хвиля мобілізації на Вінниччині відбулась на 90%
Уряд обіцяє подвійну зарплату мобілізованим вінничанам, а якщо вони поїдуть АТО – отримають ще більше. Крім того всім учасникам АТО держава гарантує земельну ділянку. А як насправді у Вінниці вирішуються справи з землею для учасників АТО?

Станом на сьогодні, 31 липня до  до навчальних центрів призвано та направлено 90 відсотків запланованої кількості військовослужбовців в рамках шостої хвилі мобілізації, - повідомляють у прес-службі ОДА,

Більше сотні сотні людей до військоматтів добровольцями. В приклад для наслідування ставлять голову сільської ради села Глибівки Лукашика О. І. Зараз сільський голова вже служить у прикордонному загоні в Могилів-Подільському.

За словами військового комісара Геннадія Долгашова, всі військові направляються на навчання та підготовку до учбових центрів.

Відео дня

- Лише після цього направляються до військових частин де вони пройдуть бойове злагодження у складі підрозділів, - зазначає Долгашов.

У вінницькій ОДА нагадують тим часом, що мобілізованим військовим згідно закону України виплачують від двох з половиною до шести тисяч гривень. Крім  того їм також виплачується і зарплата з місця роботи та зберігається попереднє місце роботи на час призову.

Всім учасникам АТО виділяють землю та вони мають право на пільги.

А от як насправді вирішується питання з землею для учасників АТО розбирались вінницькі активісти.

Активісти знайшли 4 гектари занедбаної землі по вулиці Ушакова та у вівторок, 28 липня, привезли туди учасників АТО. Майже півсотні бійців Нацгвардії розпочали будувати собі там житловий квартал..

Учасники АТО розділили поле на ділянки та позначили табличками «Власність учасників АТО». Але журналісти з’ясували, що ця земля вже 10 років знаходиться на балансі в службі з надзвичайних ситуацій. Зараз міська рада судиться за цю землю з надзвичайниками. У мерії обіцяють, якщо суд виграють, передадуть землю військовим.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up