Бомбосховища з приватних рук забере прокуратура

Бомбосховища з приватних рук забере прокуратура
Ситуацію зі спорудами цивільного захисту, які в кінці дев’яностих років були передані у приватну власність, зараз вивчають. Прокуратура має намір відсудити колишні бомбосховища у приватників, щоб вони виконували свою пряму функцію – укриття вінничан.

- Органи прокуратури з’ясували, що при проведенні приватизації майна державних підприємств регіональним відділенням Фонду Держмайна України незаконно включені до статуту новоутворених підприємств сховища цивільного захисту (бомбосховища та об’єкти протирадіаційного захисту), - говорить заступник прокурора області Сергій Сухоребрий. - За такими фактами готуються позови щодо визнання незаконною такої приватизації. 

Він розповів, що тільки у Вінниці 15 бомбосховищ передали у приватну власність. Ці приміщення мають через суд повернути для використання за призначенням. Для цього вже провели міжвідомчу нараду керівників правоохоронних органів, облдержадміністрації, органів виконавчої влади та створили робочу групу, яка вивчить ситуацію і підготує позови.

Строків повернення бомбосховищ та об’єктів протирадіаційного захисту в державну власність заступник прокурора не назвав. Це залежить від того, наскільки швидко розглянуть прокурорські позови судді. Тож, коли колишні бомбосховища будуть здатні забезпечити укриття людей в разі небезпеки, невідомо. Тим більше, що їх ще доведеться привести у належний стан.

Нагадаємо, що журналісти 20minut.ua шукали, де сховатися у Вінниці, якщо раптом надзвичайна ситуація. І з’ясували: за роки незалежності, бомбосховища або перейшли в непридатність, або були списані як об’єкти укриття, деякі перетворилися на кафе, магазини, склади чи просто звичайні підвали... Тож врятуватися в них у випадку чого навряд чи вийде. Фоторепортаж з цих об’єктів дивіться тут.   

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дарья

    Понагрібали собі всьо шо можна і не можна, а тепер розгрібають, де вони раніше були.
  • Anonymous

    Самое крутое бомбоубежище в центре города купила фирма Гасиб на ул Володарского . Убежище находится между Макдон.ул Соборная и  ул. Володарского.



    зы. барыги купили у Дворкиса за копейки))))

    Торонтуй reply Anonymous

    Дык там же 17 школа, что ты лепишь. Самые крутые под обкомом и СБУ.
  • Місцевий

    На цю тему, я вже писапв, що журналістам 20 мінут, потрібно буде бігти в ресторан Курсаль, якщо встигнуть захопити місце, бо там ближче від них редакція Вінниччина, податківці, і юстиція.

    Ось це є бомбосховище расеї, вони свої зберегли, а наші знищили.

    Anonymous reply Місцевий

    Курсаль тоже сделали из бомбоубежища)))) Вообщем Кармалита отдавай обратно народу его добро)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up