Детокс очищення організму та корисні рецепти!

  • Кулінарні експерименти "Чехова"
  • Автор: Кулінарні експерименти "Чехова"
  • Кав`ярня "Чехов" продовжує експериментувати зі стравами, інгредієнтами та рецептами! Про свої кулінарні шедеври та маленькі невдачі будемо розповідати у цьому блозі. Ми перевіримо що і як працює та дамо свої практичні поради! 

    Тепер Ваша вечеря під контролем! Готуйте та експериментуйте з кав`ярнею "Чехов"!

  • access_time

Дуже актуальним завжди залишається питання детоксикації організму після свят. Сьогодні ми розповімо як допомогти свому животику, що таке детокс і для чого він потрібен. Поділимось корисними порадами і кількома смачними рецептами.

 

Якщо ви багато днів поспіль переїдаєте, в організмі накопичуються токсини - шкідливі речовини в основному з білкової їжі. Якщо такої їжі небагато - організм з легкістю позбавляється від них без будь-якої допомоги. При малорухливому способі життя і частому переїданні токсини залишаються в тілі.

Детокс- націлений на нормалізацію природного обміну речовин і очищення всіх систем організму - травної, кровоносної та лімфатичної. Ви можете проходити програми по детоксикації організму під наглядом лікаря або дієтолога, а можете провести програму самостійно, якщо не виявили у себе ніяких протипоказань.

Обережно, протипоказання!
До очищенню організму необхідно підходити уважно і обережно - не забувайте, детокс корисний не всім, зокрема, протипоказаний вагітним, а також при цукровому діабеті, захворюваннях нирок, сечового міхура і серцево-судинної системи. Будьте готові і до того, що, почавши процедуру детокс, у вас різко погіршиться самопочуття. Однак турбуватися вам не про що - подібна реакція є показником того, що організм активно позбавляється від накопичених токсинів. Але навіть якщо ви повністю здорові, детоксом захоплюватися не слід: на думку фахівців, часте штучне очищення порушує природну рівновагу.

           

Робіть не більше двох розвантажувальних днів на тиждень

Як часто буває, спочатку ми всі свята їмо всілякі шкідливості, а потім починаємо худнути на найсуворіших дієтах. Так ми піддаємо організм стрессу. Веліка ймовірність, що після такого розвантаження у вас апетит тільки підвищиться, адже організм захоче відновитися. Тому дієтологи радять влаштовувати розвантажувальні дні не частіше двох разів на тиждень.
 

Пийте багато води

На час розвантаження відмовтеся від алкоголю, соків і морсів і пийте більше звичайної води кімнатної температури - вона прискорить процес очищення. Розрахувати потрібну кількість води в день можна, виходячи з формули 30 мл води на 1 кг ваги. Але не випивайте всю денну дозу за раз-другий, а розподіліть її на 4-5 прийомів. Вранці можна пити воду з лимоном - лимон ніяк не впливає на детокс, зате бадьорить.


Повноцінно харчуйтеся
У перервах між розвантажувальними днями радиться харчуватися так, щоб забезпечувати організм всіма важливими елементами і вітамінами. Зернові, молочні та білкові продукти, рослинні жири, овочі і фрукти повинні бути кожен день в раціоні. Із зернових варто їсти крупи і макарони, а от про білий  рис і манну кашу на час потрібно забути.

З молочних продуктів слід натиснути на йогурти і кефір з невеликим терміном зберігання (3-10 днів). Білкових продуктів в цей тиждень не варто їсти багато, невеликої кількості риби, морепродуктів або птиці буде достатньо. Утримайтеся від солодощів (навіть від меду). Якщо все ж захочеться солоденького, їжте сухофрукти і свіжі фрукти (свіжих - від 500 г до 1 кг на добу).


Робіть часті прийоми їжі

Дворазове харчування шкодить здоров'ю, тому радиться розділити всю денну їжу на п'ять порцій і приймати їжу п'ять разів на день з перервами в 3-4 години. Можна навіть завести будильник, який вчасно буде сповіщати вас, що пора поїсти. Але часто - не означає багато. Наприклад, всього за день можна з'їсти зернових - не більш 1-2 невеликих тарілок, білків - в обсязі не більше двох колод карт.

Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних рецептів!!!

Рецепт №1

Детокс-салат (на 2 порції)
Продукти:
6 помідорів, нарізати скибочками
5-6 стебел селери, нарізати кубиками
2 авокадо, нарізати скибочками
2 зелені яблука, нарізати скибочками (з шкіркою)
½ огірка, нарізати скибочками (з шкіркою)
жменю сухих морських водоростей (наприклад, норі), порізати
4 ст.л. обсмаженого мигдалю
4 ст.л. обсмаженого арахісу
кілька насіння соняшнику або льону

Для апельсинового соусу:
цедра 1 апельсина + сік
125 мг апельсинової м'якоті
1/4 цибулі-порею (порубати)
4 ст.л. оливкової олії + 1 ч.л. лимонного соку
2 ст.л. апельсинового соку;
Змішайте всі інгредієнти в мисці і охолодіть.

Приготування:
Змішайте в салатниці всі інгредієнти, зверху залийте апельсиновим соусом, ретельно перемішайте.

__________________________________________________________________________

Рецепт №2

Салат-детокс з червонокачанної капусти
Продукти:
350 гр. червонокачанної капусти
3 моркви, тертої
20 гр. петрушки, порізати
2 яблука, очищених від серцевини і порізаних на четвертинки
жменю редиски, порізати
2 стебла селери, порізати
3 ст. л. підсмажених кедрових горішків
1 ст. л. гарбузового насіння
по 2 ст. л. соняшникових і лляних насіннячок

Для заправки:
2 ч. л. тертого імбиру
1 ч. л. прозорого меду
2 ст. л. лимонного соку
4 ст. л. оливкової олії

Приготування:
1. Змішати всі інгредієнти для салату.
2. Змішати всі інгредієнти для заправки в мисці. Приправити, збити віночком, поки заправка не загусне. Полити нею салат і перемішати.

__________________________________________________________________________

Рецепт №3

Детокс- суп

Продукти:
1 ст. л. оливкової олії
4 ст. л. зеленого горошку
Жменю шпинату
Цукіні, нарізаний кружечками
Жменю свіжої петрушки
Готову страву солити в тарілці

Приготування:
Припустіть цукіні і горошок в маслі, поки вони не стануть м'якими. Потім приготовані овочі необхідно перекласти в воду, і варити хвилин п'ять. Зніміть овочі з вогню, додайте нарізаний шпинат і петрушку.
Користь цього низькокалорійного супу полягає в тому, що в зелених овочах багато магнію, стимулюючого виведення токсинів з організму, і антиоксидантів, що зміцнюють здоров'я.

Будьте здорові та завітайте на корисні страви до кав`ярні "Чехов"!

Коментарі (0)

Дуже актуальним завжди залишається питання детоксикації організму після свят. Сьогодні ми розповімо як допомогти свому...

Выпуск в школе - это, наверное, самое важное событие в жизни каждого. Во всяком случае, именно так нам кажется на этом этапе...  Естественно,...

Якщо ви вже давно плануєте готувати нові цікаві страви, але боїтеся невдач на кухні - довіртеся нам! Кав`ярня "Чехов"...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up