На Соборній запрацював центр допомоги військовим, задіяним в АТО

На Соборній запрацював центр допомоги військовим, задіяним в АТО
Центр допомоги українським військовим, які перебувають в зоні АТО, 27 липня відкрився на вул. Соборній. Його створила низка місцевих громадських організацій – благодійний центр «Здорова нація», «Народна воля», обласні федерації стрітворкауту та фрій-файту тощо.

В центрі працюють десять волонтерів, які збирають по місту пожертви (у благодійні скриньки).

Також  сюди щоденно заходять десятки вінничан. Хтось приносить одяг чи харчі, інші – гроші.

Тут же можна придбати футболку з патріотичною символікою за 200 гривень. Її реальна вартість вдвічі менше, а різниця йде на допомогу військовим.  

Відео дня

Потрібні каски і бронежилети

– Мета створення центру – залучення якомога більшої кількості вінничан для допомоги нашій армії. Адже держава не може забезпечити її всім необхідним у повному обсязі,  –  сказав координатор Вінницького центру допомоги військовослужбовцям, президент благодійного фонду «Здорова нація» Вадим Кудіяров.

Військові, які перебувають в зоні АТО, потребують одягу, харчування, медичного забезпечення тощо. Але не секрет, що найбільше воякам на передовій необхідна захисна амуніція.

За словами Вадима Кудіярова, якісні каски потрібно замовляти за кордоном, і це дуже складно. Тому в центрі допомоги військовим наразі зосередилися на бронежилетах. Замовляють металеві пластини у підприємців, дбають про їх перевірку, а у разі позитивного результату – організовують пошив. Таким чином «броніки» обходяться не 3,5 ­­– 5 тисяч гривень, а у приблизно 2.  

Допомога «Айдару» і «Азову» 

За кілька днів в центрі допомоги військовим вже зібрано 16 тисяч гривень. На ці кошти закуплено 20 комплектів натівської військової форми, які відправили у батальйон «Айдар», де служить чимало вінничан.

Кошти і речі адресуватимуться й батальйону «Азов» і 3-у окремому полку спеціального призначення. А також Вінницькому військово-медичному центру, де відновлюються поранені учасники АТО.

– Поки що ми відсилаємо зібрані речі «Новою поштою» людині, яка знаходиться поблизу зони АТО. Потім вона передає їх військовим, а звітує нам за допомогою фотографій. Коли речей збереться багато, відвозитимемо на Донбас машиною, – пояснює Вадим Кудіяров.   

Звіти у соціальних мережах

Вся зібрана благодійна допомога документується. В спеціальний журнал також записують інформацію про меценатів. В разі бажання можна й залишитися анонімним.

– В соціальний мережах «Фейсбук» і «В контакте» створені групи, де щоденно публікуються відомості щодо отримання благодійної допомоги і витрат. Таким чином ми забезпечуємо прозорість нашої діяльності. Адже кожен бажаючий може її перевірити, – наголошує Вадим Кудіяров.

Волонтерство у вільну годину

Юлія Мельник працює волонтером  Вінницького центру допомоги військовослужбовцям. Дівчина ходить по місту зі скринькою, куди усі бажаючі кидають гроші. В основному невеликі купюри – не більше 50 гривень. Також Юлія допомагає керівництву приймати відвідувачів, інформувати про діяльність і задачі роботи центру. 

– Я вирішила стати волонтером, щоб підтримати наших хлопців-військових. Адже вони дбають про те, щоб українці жили в мирі і злагоді. Маю вільний графік, тобто працюю у вільний час, – сказала Юлія Мельник.  

 

Previous Next

      

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Анонім

    є в Вінниці меценати, що допомогають сім'ям?

    Анна Иванова reply Анонім

    хоча про багатьох не знаю, але можу точно сказати, що один є - це Володимир Миколайович Адамчук. він багато добра робить і місту і його мешканцям
  • Грабовская Любовь

    Так, що це за допомога така!!! Коли прийшов бієць який відправляється в зону АТО і попросив допомогти із бронижелетом, то йому запропонували КУПИТИ (!!!!!!!!!) його за 6 тис. грн. От так шановні на нашій доброчинності щей гроші заробляють ці центри!!!!!!
  • Вася

    Сегодня нашим военным нужна реальная помощь, а не пи***шь!!!! Так что включайтесь в работу!!!! Слава Украине!!!!

    Боевик reply Вася

    Слабо за Украину умиреть с автоматом в руках? или не мужик?

    Вася reply Боевик

    Мне нет! А тебе? Судя по всему да, если тратишь свое время на коментарии в интернете. Вон люди хоть чем то хотят сделать свой вклад!

    Боевик reply Вася

    Ну так иди воюй. Достойный интернет воин, не тратящий время на комментарии.
  • Боевик

    Хорошая кормушка. У молоди и спорта достойный министр и идейный вдохновитель ухобулатов. Размах, правда, не тот. Так что Кудияров всместо макбука какое то гавно купит.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up