Проміжні вибори до Вінницької облради все одно відбудуться

Проміжні вибори до Вінницької облради все одно відбудуться
Облрада, не виділивши кошти на довибори п’яти вибулих депутатів, порушила конституційні права 80 тисяч вінничан.

Таку думку у розмові з журналістом RIA висловила секретар обласної виборчої комісії  Наталія Горбатюк.

Сесія облради 16 січня прийняла рішення не виділяти гроші на проведення довиборів п’яти депутатів обласної ради. 1,6 мільйона гривень, передбачених на виборчу кампанію, депутати спрямували у резервний фонд. Але вибори все одно відбудуться, стверджує секретар обласної виборчої комісії.

- Деякі ЗМІ і сайти неправильно поінформували своїх читачів про те, що проміжних виборів до облради не буде, - каже пані Горбатюк. – Насправді це не так. Те, що облрада не виділила коштів, ще не означає, що виборчий процес зупинено. Навпаки. Комісія працює згідно з календарним планом. Сьогодні, 19 січня, перший день прийому документів від окремих кандидатів та політичних партій. До нас уже приходили представники від деяких політичних сил. Наприклад, трьох кандидатів пропонуватиме об’єднання «Самопоміч», цікавляться як правильно оформити документи інші кандидати.

Відео дня

На запитання, за які кошти відбуватимуться довибори, секретар виборчої комісії відповіла так: «Про це правоохоронні органи запитають у тих, хто порушив закон». За словами співрозмовниці, ніхто не має права нехтувати виборчим законодавством, бо насправді йдеться не тільки про тих, хто має намір балотуватися у депутати. Тим само порушуються конституційні права виборців.

-Зараз будь-яка людина може звернутися із заявою до суду про те, що облрада обмежила його право  взяти участь у виборах до облради і суд, без сумніву, задовольнить таку заяву, - наголошує Наталія Горбатюк. – П’ятеро депутатів, які мають бути дообрані до облради, представляють 80 тисяч жителів області. Фактично порушено конституційні права саме такої кількості вінничан.

Секретар обласної виборчої комісії прокоментувала також слова голови облради Сергія Свитка про те, що у Вінниці майже рік не проводяться вибори міського голови.

- Вибори міського голови проводяться за рішенням Верховної Ради, - каже пані Горбатюк. – Вибори  до обласної ради призначає ЦВК. Проведення проміжних виборів - у компетенції обласної виборчої комісії. Члени комісії не мають права допускати порушення чинного законодавства. Про це було сказано на сесії нашим представником.

Нагадаємо, проміжні вибори до облради, на яких мають обрати п’ятеро депутатів замість вибулих, заплановано на 22 лютого 2015 року. Депутатів обиратимуть у трьох районах – Бершадському,  Літиському і Томашпільському, а також у двох містах – Ладижині і Могилів-Подільському.

Прийом документів від кандидатів і політичних партій  - з 19 по 28 січня 2015 року включно; 29 січня – останній день реєстрації.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up