Хочеш кататися на велосипеді за чотири гривні на годину - підтримай петицію

Хочеш кататися на велосипеді за чотири гривні на годину - підтримай петицію
Написав смс, узяв велосипед та катайся за дві гривні на півгодини: Вінниця приєднається до системи прокату велосипедів Nextbike. Потрібно тільки підтримати ідею.

Ініціатором впровадження ідеї став керівник розвитку велосипедної інфраструктури у Вінниці Олег Крупський у рамках Бюджету на проекти Громадських ініціатив.

- Зареєструвавшись на сайті Nextbike, можна брати велосипед напрокат, відправивши смс, - пояснює Олег. - Перші півгодини будуть безкоштовними, а далі - дві гривні за 30 хвилин.

Велосипеди будуть обладнані GPS-модулем, вмонтованим у раму байку. Згідно проекту, місто закупить 25 велосипедів та облаштує п’ять парко-станцій. У разі, якщо проект підтримається мешканцями міста та будуть залучені інвестори, вдасться збільшити кількість станцій та велосипедів удвічі.

Відео дня

Станції будуть розташовані у різних районах міста: біля корпусів політеху, ДонНУ (що на 600-річчя), на розі Юності-Келецька, біля садиби Пирогова, медуніверситету, залізничного вокзалу, на набережній Рошен. Інші місця локації велопрокатних станцій ще обговорюються.

Повний опис проекту можна подивитися тут.

- Велосипеди універсальні, максимально надійні у прокаті, - каже Олег. - Вкрасти їх буде дуже тяжко через GPS-трекер, який передаватиме місцезнаходження байку та шлях його руху.

Для того, щоб взяти велосипед у прокат, людині потрібно буде відправити смс, вказавши номер байку. Після цього відкриється замок і на велосипеді можна буде їхати.

Гроші за послуги прокату будуть зніматися із заздалегідь створеного акаунту на сайті Nextbike.

Подивіться, як голосувати.

Для втілення ідеї потрібно віддати свій голос за проект до 10 квітня. Голосування здійснюється на сайті Вінницької міської ради у розділі Бюджет на проекти Громадських ініціатив.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (46)
  • Дарья

    Поробили велодоріжки, петицію пишуть про прокат велосипедів. З такими успіхами незабаром на велосипеди перейдемо як у Польщі.
  • Анонім

    А Олєг таки "продаван", бо щоб отримати ціну 2 гривні за годину, вам треба буде розкошелитись на 800 гривень за 7 місяців.
  • Анонім

    1-ша година буде вам коштувати наче всі 100 грн. А от якщо ви будете сплачувати 120 грн / міс за абонемент, от тоді да, 4 гривні. Правда, тоді й перші пів години щодня безкоштовні. http://www.nextbike.com.ua/uk/lviv/prices/

    Анонім reply Анонім

    Еще не успели появится, а Вам они уже портят всю малину Шо за ментальность...народ, что с Вами!?!))

    Анонім reply Анонім

    "Шо за ментальность" - це ви про намагання розібратись, скільки ж буде коштувати година прокату велосипеда, який "коштує" 40000?

    Анонім reply Анонім

    это иной вопрос

    А сервису быть. В обществе нормальных людей
  • Natalia Shulha

    Нет,нет и ещё раз нет!!!! На Кипре этот проект провалился! Велики поломали, разворовали... Украинцы к этому не готовы...

    Анонім reply Natalia Shulha

    Хотите сказать что наши люди обезъяны?

    Взгляните назад...ближе к 90-ым...у нас все было пооббито, разрисовано, город сейчас и тогда не подлежит никакому сравнению. Работа властей?) Может средний украинец чуть подрос, нет? +камеры кругом+куча возможных вариаций контроля. Все зависит от смекалки организатора.

    Анонім reply Анонім

    Да-да, а лавочки з проспекту Космонавтів де, не підкажете? Не важливо, як там "пересічні", для того щоб це спаскудити достатньо парочки імбецилівякі бухими вночі вєли покоцають. І в результаті цей мільйон просруть.

    Анонім reply Анонім

    Де...видимо их красота оказалась сильнее воли какого то оленя. Шо ж тут непонятного. Стоят где-то на дачке, радуют глаз.

    Да, достатньо парочкы, достатньо и одного. Куда ж без них, без дебов то. Нужны для баланса.

    Дорогу осилит идущий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up