До дня Десантника на польову кашу запросили поранених бійців з Вінницького шпиталю

До дня Десантника на польову кашу запросили поранених бійців з Вінницького шпиталю
Другого серпня вінницькі десантники відзначають «День аеромобільних десантних військ». Цього року на традиційну щорічну польову кашу запросили поранених в зоні АТО бійців, які лікуються у вінницькому військовому шпиталі.

Спочатку військові віддали шану воїнам, що боронили нашу землю в роки Другої світової війни, поклавши квіти на Меморіал Слави на Європейській Площі.

До меморіалу загиблим воїнам-афганцям, що в парку Горького, бійці прослідували урочистою ходою по вулиці Соборній. Десантникам сигналили водії, віддаючи честь, махали руками перехожі. Також урочисту колону на деякий час очолили наречені. 

Відео дня

- Традиційно, ми робимо покладання квітів пам’яті біля вічного вогню, потім йдемо до меморіалу загиблих воїнів афганців. Також в цьому році ще звертаємо додаткову увагу на хлопців, які знаходяться сьогодні на лікуванні в госпіталі ВВС у Вінниці, ми їх запросимо для того, щоб спільно провести час, підтримати бойовий дух, щоб вони зрозуміли, що вони не одні в цій страшній трагедії, - каже депутат облради Сергій Кудлаєнко.

 

- В тяжкі для країни часи сьогодні ми відзначаємо свято для тих, хто служив у десантних військах. Для нас це дуже велике свято, ми гордимось, що служили в цих військах, і гордимось нашим поколінням, яке захищає нашу країну, - говорить афганець, активіст вінницької самооборони героїв майдану Анатолій Слівінський.

Previous Next

Крім колишніх афганців, прийшли на площу і військові, які воюють у зоні АТО.

-  В 96-му році мене призвали в ці війська, відслужив 11 років, потім звільнився з армії. Та коли сталась така ситуація в країні, вирішив йти добровольцем допомагати, говорить  зам командира роти 95 бригади Сергій Дернеш, який пробув у зоні АТО чотири з половиною місяці.

Previous Next

З-поміж десантників не вирізнялись і дівчата Олександра та Анна, які прийшли в тільниках. Забезпечив «екіпіруванням» дівчат Батько Олександри, десантник Юрій Білоус.

- Ми з моєю подругою Анною вирішили підтримати усіх бійців, тих що воювали колись та тих, що воюють зараз, ну і тата звісно, тому так одяглись, - каже Олександра.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • ллл

    Це для вати
  • ллл

    УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 457/2012



    Про День високомобільних десантних військ



    З метою відродження та розвитку національних військових традицій, ураховуючи важливу роль високомобільних десантних військ у забезпеченні обороноздатності держави, постановляю:



    Установити в Україні День високомобільних десантних військ, який відзначати щороку 2 серпня.

    Визначити таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 2 серпня 1999 року № 937 «Про день аеромобільних військ».

    Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

    Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ



    27 липня 2012 року
  • Cry Baby

    Десуру с Праздником !  Всяким гоблинам какашек побольше.
  • Торонтуй

    Отважные украинские десантники: http://youtu.be/DMZ0lpk45jA

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up