Четверо амурських тигренят не доїхали до Гайсина

Четверо амурських тигренят не доїхали до Гайсина
Журналіст RIA дізнався, де знаходяться четверо амурських тигрів, яких Київський зоопарк передав у Гайсин, але на Вінниччину їх не довезли

- Тварини живі-здорові, ніхто їх нікому не продав і не має наміру це робити, - сказав у розмові з журналістом RIA директор Гайсинського приватного зоопарку Олександр Попович. - Чи перевеземо їх у Гайсинський зоопарк, залежить не тільки від мене. У договорі є зобов'язання обох сторін. Якщо їх виконаємо, заберемо тигренят у Гайсин. Хоча після нинішнього скандалу навколо тварин не виключає третього варіанту. Яким він може бути, не беруся прогнозувати.

Азія, Арія, Араруна і Тамердан залишилися на голодній пайці

Четвертого квітня нинішнього року у Київському зоопраку з'явилися на світ четверо амурських тигренят. Їм дали клички - Азія, Арія, Араруна і Тамердан. Минув час - і тигриця-мама відмовилася годувати своїх "кошенят". Принаймні так стверджують у Київському зоопарку. Щоб тварини не померли з голоду, їх вирішили передати на вигодовування у Гайсинський приватний зоопарк. Для цього  уклали договір з його  директором Олександром Поповичем.

Відео дня

-Чому саме з вашим зоопарком? - запитую в пана Олександра.

-Я давно співпрацюю з киянами і не тільки з ними, тому, коли запропонували взяти тварин на вигодовування, погодився, але за певних умов, - каже співрозмовник. - Тигри утримуються у великих вольєрах: на одного має бути площа 45 квадратних метрів. Для вигулювання, площа ще більша. В договорі передбачено, що фахівці з Київського зоопарку допоможуть нам обладнати  такі вольєри.

За словами співрозмиовника, вигодовування тварин - випадки непоодинокі. Якщо вчасно не допомогти новонародженим, вони запаршивіють і потім почнуться проблеми із здоров'ям. Втім, наслідки можуть бути ще плачевніші.

- Тигренят спеціально залишили в Києві на зберігання, -  каже пан Олександр. -По-перше, для того, що провести їм вакцинацію. По-друге, потрібен час для оформлення ветеринарних документів на перевезення.  У приміщенні є необхідні умови. Головне - дотримується стерильність. На цьому вдруге наголошую, бо відомі випадки, коли навіть поява домашнього кота ставала причиною захворювання тигреняти.  На відміну від левів, наприклад, вони дуже чутливі до інфекційних заражень.

У мішку тигреня не сховаєш

Столичні зоозахисники, дізнавшись, що зоопарк передав тигренят на вигодовування, вирішили перевірити умови їх утримання. Були неабияк здивовані, коли з'ясували, що до Гайсина тварин не довезли. За словами зоозахисника Тетяни Андрійшиної, у Київському зоопарку їм надали фото тигренят. Тим само підтвердили, що тварини нікуди не пропали. За окремими деталями на знімку зоозахисниця зробила припущення, що четвірку кошачих утримують в кімнаті якогось будинку.

-Так воно і є, ми виняйняли спеціальне приміщення, де помістили тигренят, - продовжує Олександр Попович. - Ніхто не має наміру щось приховувати. До речі, зоозахисники уже оглянули і приміщення, і самих тварин. І договір надаємо у разі необхідності. Так сталося, що я в цей час перебував у відрядженні за кордоном, тому не міг дати пояснень з приводу того, що сталося, а в договорі значиться моє прізвище. До речі, зоозахисники уже оглянули і приміщення, і самих тварин. Всі підозри з приводу можливого продажу  на чорному ринку не відповідають дійсності, бо ж тигра у мішку не сховаєш.

Тим часом згадана зоозахисниця звернула увагу на один з пунктів договору. Згідно з ним, тварин передали на вигодовування на десять років.

- Це парадокс, - каже зоозахисниця. - Середня тривалість життя тигра всього 15 років. Виходить, майже все життя їх мають вигодовувати?

Як Попович рятував людей від ведмедя і як у нього відібрали ведмежа

Олександр Попович професійний ветеринар. Крім того, він займається відловом диких тварин. Для роботи використовує шприцемет, яким може поцілити у звіра з відстані 70 метрів. Наконечник стріли наповнює спеціальним розчином снодійного.  У зоопарках для цього послуговуються так званими трубками для метання, з  якої можна влучити на відстані не більше 16 метрів, пояснює пан Олександр.

У 2011 році про нього розповідали багато ЗМІ. Тоді у Волинській області на автодорозі виявили ведмедя. Клишоногий розгулював по проїжджій частині, йшов у напрямку міста. У місті зчинилася паніка. На допомогу викликали Поповича. Йому вдалося  приспати ведмедя пострілом із шприцемета з відстані майже 70 метрів.

У 2013 році Гайсинський зоопарк "засвітився" в неприглядній історії. Також з Луцька привезли в Гайсин мале ведмежа. Як пізніше стало відомо, його продали за 500 доларів, силою відлучивши від мами-ведмедиці. Ведмедиця  після того мало вольєр не рознесла. Про цей факт дізналися  у  Міжнародній організації захисту тварин "Чотири лапи". Керівник організації приїздив у Гайсин. Ведмежа вилучили і повернули до Луцького зоопарку. Природолюби наголошують, що відлучати ведмежа від мами протиприродно.

Довідка

Від 10-ти до 15 тисяч доларів дають на "чорному" ринку за одну особину молодого амурського тигра.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Такі гарнюні, це вони на фото.
  • Анонім

    Значит, когда тигрят начали искать - они типа были отосланы на выкорм. А когда проверили выкорм - говорят, что они еще в Киеве. Так с какого им вообще верить?? Лично ваш журналист видел зверей? Что-то хреновое у меня предчувствие...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up