Вінничанин заявив про катування в міліції - і його знову затримали

Вінничанин заявив про катування в міліції - і його знову затримали
Це відео записала Вінницька правозахисна група у день Конституції України, 28 червня. Як заявив вінничанин Юрій Шкорба, його затримували співробітники карного розшуку Староміського райвідділу міліції, катували. А потім, за інформацією Вінницької правозахисної групи, сфальсифікували матеріал адміністративного правопорушення та "порішали" із суддею суду того ж району визнання невинуватого чоловіка винним. Після відбуття ним покарання знов затримали, катували елетрошокером, били, змушували зізнатися у злочині, якого він не скоював...

Сьогодні стало відомо, що Юрія Шкорбу знов затримали. Години дві тому. Це сталося після того, як вій вийшов з приміщення, де проходив судмедекспретизу. На огляд медиків його направила прокуратура, бо він написав заяву про злочин, скоєний відносно нього працівниками Староміського райвідділу міліції.
- Зараз мій підзахисний затриманий вдруге співробітниками карного розшуку Староміського райвідділу, - говорить адвокат Юрія Шкорби Наталя Гурковська. – Затриманню має передувати повідомлення, постанова про порушення справи, доручення слідчого. Слідчого підзахисний не бачив в очі. Ніяких процесуальних документів не пред’явили. Його відвезли в невідомому нам напрямку. Дзвінка від працівників міліції я, як адвокат Шкорби, не отримала.
Адвокат розповіла, що на судмедекспертизу Юрія Шкорбу супроводжував працівник прокуратури. Після огляду і розмови з експертами поїхав. А невдовзі, коли Шкорба виходив з приміщення, його затримали.
- В цій ситуації працівники міліції мають передати затриманого в кримінальній справі слідчому, - говорить адвокат. - А слідчий має мені повідомити, щоб я брала участь в затриманні свого підзахисного і представляла його інтереси у суді, якщо йому обиратимуть міру запобіжного заходу. Але минуло вже більше години. Дзвінка від працівників міліція не отримала, що моя явка необхідна.
Наталя Гурковська каже, що зараз намагається попередити подальші незаконні дії стосовно її підзахисного. Готує скаргу в прокуратуру області та звернення до суду Староміського району, щоб суддя її попередив, коли буде обиратися запобіжний захід Юрієві Шкорбі.
У відділ зв’язків з громадськістю обласної міліції на це відповідають:
- За фактами, викладеними у відеоматеріалі, призначили службове розслідування.
Проводить перевірку дій міліції і прокурора, як контролюючий її орган. Про результати цих заходів обох правоохоронних структур редакція обіцяє повідомити найближчими днями.

Читайте також:

В Виннице продолжаются милицейские пытки

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Anonymous

    По-моему, парень оказался просто подходящим человеком (наколки наводят на мысль о судимости) для того, чтобы "закрыть" какое-то дело. Страшно то, что от подобной ситуации НИКТО не застрахован. ("От тюрьмы и от сумы - не зарекайся").
  • Anonymous

    Вот только Гройсманеныш опять защищает какого-то у..ка типа о надуманных пытках милиции и тому подобному, слдеом за азером. В то время как реально жертвы мусорского произвола на Винниччине - родные и близике Василия Булаковского из села Бондуривка Чечельницкого района, которого убили мусора в прошлом году, парень из Немировского района, которму мусора сломали руку от нех..р делать, избиитые в том же году мусорами на свой професиональный праздник сотрудники Литинсокй почты этой помощи не дождутся. И вы, уважаемая 20 минут, хоть я вам писал об тих случаях совсем ничего не предпринимаете,а занимаетесь какими то выдумками и мусорской пропагандой
  • Anonymous

    Дмитро Гройсман- очікує вироку суду за чотири кримінальні злочини, причому за такі, що на зоні його чекає веселе сексуальне життя. Тому не дивно, що він займається брехнями та помстою правоохоронним органам. Ось його правозахист.

    Anonymous reply Anonymous

    навiшувати кримiнальнi злочини - це зброя мусорiв. ось твоя iнформованiсть.
  • Anonymous

    Кроме того, ВККС, рассмотрев постановление Генерального прокурора Украины об отстранении Юрия Сауляка от должности судьи Киевского апелляционного административного суда в связи с привлечением его к уголовной ответственности, приняла решение отстранить судью от занимаемой должности. Отметим, что г-ну Сауляку предъявлено обвинение по части 2 статьи 15, части 2 статьи 190, части 4 статьи 27, части 1 статьи 369, части 1 статьи 364 Уголовного кодекса Украины.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up