Технічний стан маршруток у Вінниці перевіряють «на око»

Технічний стан маршруток у Вінниці перевіряють «на око»
За результатами передшляхового техогляду, який усі маршрутки мають пройти до того, як виїдуть у місто, найчастіше поломки зустрічаються у гальмівній та рульовій системі. Самі перевізники нарікають на старі машини. Обновити свій парк, на їх думку, неможливо

- На перевірку щодня до нас не приїжджає в середньому десять машин, - каже механік товариства «Автобусний парк» Анатолій Догачевський. – Усі вони мають технічні несправності і повинні перед виїздом на маршрут їх усунути. Якщо водій виїде без техогляду, у власника будуть проблеми – навіть ліцензію можуть відібрати.
- На одну машину йде приблизно до п’яти хвилин, - каже механік Віктор Дубицький. - Встигаємо за цей час зробити поверхневий огляд, дивимося тільки зовні.
Механіки перед тим, як випустити мікроавтобус на маршрут, перевіряють рульове управління, ресори, гальмівні шланги.
Товариство «Автобусний парк» обслуговує 72 машини, які у Вінниці виходять на маршрут. Перевірка проходить з 3.30 до шостої ранку. Всі машини оглядають два механіки, які встигають впоратися за три години.
За підрахунками даішників, на одну маршрутку механік та лікар разом повинні витрачати від восьми до дванадцяти хвилин. Проте, щоб встигнути відпустити усіх водіїв до початку роботи, на машину потрібно витратити три хвилини.

Лікар випити не завадить
У цей час лікарі перевіряють стан самих водіїв – загальне самопочуття, тиск, пульс, температуру. Обов’язковим є тест на алкоголь.
- Огляд у мене займає 7-8 хвилин. Якщо я бачу ознаки алкогольного сп’яніння, то направляю водія в наркодиспансер, - каже медичний працівник Наталя Скорик. – Лише там визначають стан водія. Якщо є інші відхилення здоров’я – я можу порадити ліки, а водія в цей день замінює напарник.
За словами перевізників, у першу чергу водій думає про власну безпеку та безпеку пасажирів, а тому не буде ризикувати, виїжджаючи на несправному автомобілі.
- Якщо механік не боїться відповідальності, він перевірятиме машину добросовісно, - каже приватний перевізник Валерій Снітько. – Так само і лікарі. Але колись у нас були такі водії, що випивали вже після того, як пройдуть перевірку. Тобто усе залежить від людини.

Грошей на нові машини немає
Головна причина технічних несправностей маршруток – нестача грошей на купівлю нових мікроавтобусів. Нові пасажирські автомобілі занадто дорогі. Ремонтувати старі – яким по 10-15 років, дешевше. Навіть незважаючи на те, що маршрутки стають загрозою для водія та пасажирів.
- Через закон, що заборонив ввіз та переобладнання вантажних «бусів» на пасажирські, нові машини ніхто не купує, - каже Валерій Снітько. – Хоча там нічого страшного немає – вставляються вікна та сидіння. У нашому парку найстаршим автомобілям по 15 років, це «Мерседес-208». Їх навіть уже не випускають. Лінію закрили у 2006 році.
За спостереженнями водіїв, саме «Мерседеси» зарекомендували себе як найбільш надійні. За ними йдуть «Форди».
- «Богдани» та «Еталони» я взагалі машинами не вважаю, - каже Валерій Снітько. - При будь-яких аваріях вони просто складаються, як картковий будиночок. А новий пасажирський «Мерседес» коштує 56 тисяч євро. Купити його просто нереально. Якщо я візьму кредит, мені доведеться повертати його п’ять років, працюючи без вихідних. А за цей час авто зноситься і знову потрібно буде купувати нове.
Дивіться відео тут:
У Вінницькій області на дорогах - операція "Автобус-2011"

Відео дня
Коментарі (10)
  • Anonymous

    А в Жмеринке 2.25 хотя там продолжительность маршрута как с Тяжилова до Соборной а может и ещё меньше.

    Anonymous reply Anonymous

    Там певно в вас один автобус на всю Жмеринку,а в Вінниці їх до хр*на!

    Anonymous reply Anonymous

    В нас їх тоже до хера, і проїзд по 2,50
  • Anonymous

    Ну с трамваями-троллейбусами можно еще согласиться по 1,25 грн. Но маршрутки по 2,50 - это супер подлость от власти!!!! Еще ни в одном областном центре Украины кроме Киева нет цен на маршрутки больше2 грн!!! Жадность владельцев маршруток просто безгранична. Тоже хочется сказать и о маршруте пригородных автобусов 176 и 177. Битком забитые старые ЛАЗы. А цены тоже повысили!!!! Что им (хозяевам) маршрутов и маршруток больше всех не хватает??? Просьба к жителям города по возможности меньше пользуйтесь маршрутками!!!!! ПС Ивано-франковск 1,50 Мукачево 1,50 Кировоград 2,00 Тернополь 1,75 Хмельницкий 2,00 ВИННИЦА 2,50!!!!!!
  • Anonymous

    Маршрутки - зло! Особенно полуубитые или совсем убитые Богданы, Эталоны! Это просто опасно для жизни! Где обещанные автобусы комфортабельные, европейские??

    Anonymous reply Anonymous

    ты про туе ЛаЗы шо купили перед выборами типа для Евро 2012? так они ездят трко на старый город и на малые хутора (заменили ВИНБУС и бесплатно катают пенсионеров которым дома скучно сидеть) и их состояние в данный момент не лучше чем у тролейбусов которым по 20 лет и только потому что. тех состояние зависит.от вовремя проведенного ремонта, котторый стоит очень не дешево. и как вы знаете на ремонт этого транспорта идут не заработанные этим транспортом деньги а часть налогов (которые могли быть потрачены к примеру на ремонт дорог на старом городе или во дворах многоэтажек). шо касается темы то предрейсовый осмотр так и проводится на глаз и это прописано во всех нормативных документах, а раз в 6 месяцев они проходят государственный тех. осмотр при котором их проверяют приборами. журналист который написал эту сенсацию не знал о чем писать и придумал громкое название. кстати тролейбусы не проверяют вообще а у трамваев проверяют только тормоза и не течет ли где-то шо-то(я про масло). маршрутки в этом случае проверяют лучше!!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Возмутительно.

    Anonymous reply Anonymous

    Где проводят осмотр ????? Я хочу подъехать посмотреть!!! Статью нужно назвать так ОКО дало взятку выиграла тендер и теперь все маршрутки будут платить за то что никто не будет не на что смотреть!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    ул. Максимовичя, 35 (автобаза связи с 5,00 до 9,00); ул. Стеценка, 75а (АТП с 4,00 до 9,00); ул. И.Богуна, 27 (таксопарк с 3,00 до 6,00); ул. Салтыкова-Щедрина (АТП Слободянюк) выбирай , подъезжай, смотри!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Обещали перед выборами,а выборы уже прошли давно...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up