Пам’ятник Кобзарю має бути на вінницькому «Парижі»

Пам’ятник Кобзарю має бути на вінницькому «Парижі»
У рамках святкування Дня народження Тараса Шевченка сьогодні, 9 березня, на вінницькому «Парижі» збиралось національне віче.

 Вінницький полк імені Івана Богуна, молодіжні організації «Молода Подільська Січ» та «Союз України-Русі» скликали вінничан для збору підписів за встановлення пам’ятника Кобзарю на площі Театральній.


- Уже більше добрих сім років тому влада обіцяла встановити цей пам’ятник, але до цього часу його немає. Я особисто нарахував уже більше п’яти конкретних обіцянок представників різних рівнів влади.Ми вимагаємо, щоб нарешті розпочалися конкретні заходи по його встановленню. Спершу потрібно хоча б оголосити конкурс проектів . За всіма планами площі Театральної пам’ятник має стояти на спеціальному майданчику, поблизу театру імені Садовського, - говорить отаман Вінницького полку імені Івана Богуна Володимир Воловодюк. – На сьогодні ми маємо уже більше п’яти тисяч підписів - це представники різних молодіжних та громадських організацій Вінниці та інші свідомі громадяни. Ми продовжуємо збирати підписи далі, хто сьогодні не встиг залишити його тут, може напряму звернутися у канцелярію Вінницького полку імені Івана Богуна.


Отаман звернув увагу вінничан на те, що у такому великому місті досі немає жодного пам’ятника Кобзарю.

Відео дня
>- Є лише погруддя біля школи гімназії №30 імені Тараса Шевченка. Там ми й збираємося щороку 9 березня. У світі пам’ятників нашому Кобзареві дуже багато, вони по кількості займають третє місце. А у нас немає. Я думаю, що справа тут не стільки у відсутності коштів, скільки у байдужості, - каже Володимир Воловодюк.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (57)
  • Anonymous

    Пацаны, есть классная идея! Ваш коллега Тоха Байдаченко ездит на офигезном Хаммере, который стоит на много дороже чем памятник Артынову. Попросите его. Пусть продаст, сделает проект и поставит памятник возле Кумбар. Место на виду. Будет красиво смотреться. Денег хватит на все. Плюс на пьянку по поводу открытия. Заодно проверите на сколько патриот и оддан идее ваш однопартиец! А если нет, так устроите митинг в знак протеста!
  • Anonymous

    "ПРОЕКТУ НЕМАЄ! НЕМА ПІД ЩО ЗБИРАТИ ГРОШІ!" у вас за семь лет вообще нихера нет. и кто недоумки? увидимся.
  • Anonymous

    Вы создайте специальный сайт для этого дела, со списком жертвователей со всей Украины, в т. ч. VIP, установите там счётчик, где будут висеть цифры, показывающие, сколько уже собрано и сколько ещё не хватает. Марафон по сбору средств можно при этом широко освещать в печати, всячески подчёркивая, что вот, мол, "жидівська влада" не захотела, так мы сами поставим памятник. И не какой-нибудь, а самый дорогой/высокий/красивый/достоверный в мире (нужное подчеркнуть), и всё благодаря нам, националистам. В общем, больше инициативы и меньше нытья, камрады.
  • Anonymous

    "Забитый болт" не аргумент. Почему бы тогда "Свободе" не последовать примеру компартии, инициировавшей сбор средств на памятник Сталину ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:23 На Вінниччині проводи відзначають аж до Трійці. Історія та традиції поминальних днів photo_camera 21:01 Вісім фільмів про історію України та війну, які варто подивитися play_circle_filled 20:16 Гвардієць з бригади «Червона Калина» ремонтує зброю для побратимів на передовій play_circle_filled photo_camera 19:10 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 18:55 Споруджувати укріплення в “мінус три поверхи” просто на кордоні неможливо 19:04 Без паніки: вінничан попереджають про роботи з підриву кар'єру play_circle_filled 18:36 «Приємно відчувати, що ти щось зробив». В Агрономічному плетуть сітки для захисників play_circle_filled photo_camera 18:06 Понад десяток пожеж на Вінниччині за добу: є потерпілий та загибла photo_camera 17:17 «Новобудова зруйнує наш дім». Жителі центру Вінниці хочуть скасувати результат громадських слухань photo_camera 17:10 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 17:08 У Вінниці рятувальники вилучили з річки Південний Буг тіло чоловіка 16:18 Він був нареченим «Пташки» з Азовсталі: Третій орден «За мужність» вручили мамі морпіха 15:26 Засудили водія, який вчинив ДТП в якому загинула 20-річна вагітна жінка 14:11 Зіткнення на зустрічній: слідчі встановлюють обставини ДТП, яка забрала життя двох людей 13:57 Вінницький «ЯСКО» розгромив Urban у першому чвертьфіналі Другої ліги чемпіонату України 13:10 Розваги, атракціони, смачні страви, коктейлі, інтерактиви з благодійним проєктом "Колесо Підтримки" (Новини компаній) 13:01 Вінничанка пропонує перейменувати вулицю на честь загиблого Героя Назарія Гринцевича photo_camera 12:15 Мінус $16 мільйонів для рф: 47 бригада знищила ворожий вертоліт Ка-52 11:04 СБУ викрила у Вінниці ворожого агітатора: він виправдовував війну рф 10:05 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up