Чого не прикриють лохотрон у центрі Вінниці?

Чого не прикриють лохотрон у центрі Вінниці?
Приватна фірма надає добре оплачувану роботу на дому і бере з найманого працівника 150 гривень за послуги. В результаті кур’єр обіцяних матеріалів для роботи не привозить, а телефон його не відповідає.

Тепер вінничани, що купилися на заманливу пропозицію хорошого заробітку, кажуть: „Нас кинули”...
- І ви на роботу влаштовуватися? Заходьте, заходьте. А, вже платили 150 гривень? Тоді ставайте коло нас. Ми всі сюди за своїми грішми прийшли...

Десяток мешканців Вінниці зійшлися вранці в понеділок у офісі фірми з працевлаштування на дому, що на вулиці Нансена. Вони, хто місяць тому, хто за два тижні, уклали тут договори про роботу. Їм тоді пояснили: після оформлення пакету документів та сплати разового внеску в розмірі 150 гривень, люди отримають можливість заробити за тиждень майже тисячу гривень.
Йдеться про надомну роботу – фасування ґудзиків, різку марок, збирання ручок, клеєння конвертів, пакування дисків... Але обіцяний кур’єр не приїхав у визначений строк. На його телефон ніхто не зміг додзвонитися. У когось було постійно зайнято. Комусь номер, вписаний в договір, не відповідав.
У понеділок терпець вінничан урвався. Коли стало ясно, що з двох юних працівниць фірми, які назвалися стажерками, нічого не візьмеш, люди викликали міліцію.

За цим столом два тижні тому Світлана Єгорова (51) підписала договір про працевлаштування. Тепер пише заяву в міліцію
- Ми з чоловіком сюди вже кілька разів приходили. Дівчата кажуть, буде кур’єр, буде. Вже два тижні чекаємо. Скільки ж можна? Немає товару, віддайте гроші, - вимагає Світлана Єгорова, 51-річна пенсіонерка.
Обіцяли - не виконали
Світлана планувала за допомогою цієї фірми вдома заробити за тиждень свою місячну пенсію. 850 гривень. Для цього, як їй обіцяли, треба було лишень зібрати тисячу ручок. Ціна роботи - 85 копійок за одну зібрану.
- Я роботу виконую за тиждень, тоді наступну партію привозять. Першу забирають і розраховуються за неї одразу на дому. Це вони так розповідали, - каже 24-річна Валентина Чуловска.

- Обіцяли, що за ці гроші я отримаю інформаційні послуги. Але всю інформацію мені протараторили за хвилину, - каже Валентина Чуловска (24) і показує договір з квитанцією
Ця дівчина прийшла у офіс теж з вимогою повернути їй 150 гривень, які вона заплатила. На звороті договору, показує Валя, написано, на що призначалися ці гроші. І за тими розцінками, копія одного документу коштує аж 20 гривень.

- Вони обіцяли, що за ці гроші я отримаю інформаційні послуги, - каже Валентина Чуловска і показує квитанцію, де це написано. - Але всю інформацію мені протараторили за одну хвилину. Казали, що за цей внесок зберуть з мне пакет документів для оформлення, але вони тільки переписали мої паспортні дні. Тепер ці працівниці офісу, в яких немає ні договору про матеріальну відповідальність, ні про працевлаштування, кажуть, що ні за що не відповідають.

- Але перше, що вони зробили, викликали охоронну фірму, - додає Світлана. – Вони не подзвонили керівникам! Приїхали через дві хвилини два охоронця і почали нас виводити. Ми відмовилися вийти. Кажу: маєте охороняти, то охороняйте, а не виставляйте людей. Ми не б’ємося. Ми прийшли за своїми грошима.
Заявили в міліцію
Якраз охоронці прояснили людям ситуацію. Як говорить Світлана, прямо сказали, що це - лохотрон. Мовляв, нічого з ним не зробите, бо свідомо підписи під документами ставили.

- Потім міліція приїхала, бо ми викликали, - розповідає Світлана Єгорова. – Міліціонер каже нам: „Ви підписували договір. Чим ми вам можемо допомогти?”. Почекайте: ми вас викликали, складайте загальну скаргу і розглядайте. Як це так, в центрі міста лохотрон і всі знають про це? Як таке можливо?!
– Ми вже знаємо, що ця фірма не раз міняла адреси. Була біля стадіону „Локомотив”, на Островського, тепер тут, - каже Сергій Ярошевський, який хотів взяти надомну роботу для своєї дружини. – Ми мали різати марки. Так само, як усі тут, заплатили 150 гривень. Але кур’єр не привіз роботи.

- Чого ніхто не прикриє цей лохотрон? – питається батько 24-річної Валентини, що теж не дочекалася обіцяної роботи на додому.
Слідчо-оперативна група Староміського райвідділу міліції, яка приїхала на виклик вінничан, взяла з усіх заяви і пояснення. Перед тим зі стіни зняли копії документів фірми. Офіс, без усяких розпізнавальних даних ззовні, зачинили на невизначений строк.
Фірму зачинили
А в час, коли вінничани, які вважають себе обдуреними, писали заяви в міліцію, в офіс мало не кожні п’ять хвилин заходив новий клієнт.

- Ви тільки оформлятися? О, вам повезло прийти якраз вчасно. Вже не втрапите в цю аферу, як ми, – так зустрічали новеньких. Усі вони кажуть, що інформацію про надомний заробіток вичитали у приватних оголошеннях міських газет.
- Поки ходимо сюди, зустрічали тільки тих, хто приходив або влаштовуватися, або жалітися, як і ми, - каже Світлана Єгорова. - Нам навіть не приходило в голову, що офіційно можуть таке робити. Ми з чоловіком питалися в дівчат, чи це не обман. А вони: „Ні, ви що? З нами люди роками працюють!” І ми повірили.
- Ми з дружиною вирішили так: я буду з роботи приходити і допомагати, якщо вона не впорається сама за тиждень з роботою. Планували, що заробимо, щоб заплатити за квартиру, - каже Руслан Дубовик. – Тепер я вимагатиму, щоб мені не тільки 150 гривень повернули, а й заплатили за два тижні роботи, яку ми могли за цей час зробити.

Дівчата з офісу говорити будь-що відмовилися. Зате записали телефон журналіста. Протягом двох днів ніхто з керівників фірми на нього не подзвонив. Дівчат з вінницького офісу немісцевої фірми, міліціонери забрали у райвідділ, щоб взяти пояснення.

На копіях документів, що висіли в офісі, значиться, що зареєстрована юридична особа Кіровоградською міськрадою. Це приватне підприємство здійснює, крім підбору персоналу, діяльність агентств нерухомості та надає „інші комерційні послуги”.
 Коментар:
Анна Олійник (38), виконуюча обов’язки начальника відділу зв’язків з громадськістю обласної міліції
:
- Заяви вінничан про це прийняті працівниками Староміського райвідділу міліції до розгляду. На виклик громадян виїжджала слідчо-оперативна група. Зараз інформація, викладена у заявах, перевіряється на предмет наявності чи відсутності ознак злочину. Після перевірки буде прийнято законне рішення. Якщо є підстави, то порушать кримінальну справу. Якщо ні, людям доведеться вирішувати проблему через суд - позиватися у цивільному порядку.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    порадьте що робити,чи можливо повернути гроші,ми з чоловіком вже заплатили у львові 250 грн,а тільки тепер найшли цю статтю?
  • Anonymous

    Обережно афера тепер у Львові і просять вже 250грн взносу оголошення я вичитав в газеті Ваш Магазин Працівника для фасування ручок за кольором на дому. ЗП потижнево від 800 грн./тиждень. Графік вільний. тел.: (067) 386-0885 договори підпис на мЛьвів ВІтовського18 каб 216 - лохотрон
  • Anonymous

    Я одна з тих обманутих. ЛОХОМ себе назвати не можу... Але ці дівчата що там сидять так добре можу такрутити голову що дійсно повіриш в справжність їхніх слів... Да мене обманули... Я дала це інтервю не для того щоб мене називали ЛОХОМ а щоб більше люди не попадали під цей обман... Надіюсь що хоть хтось прочитає цю статтю і вжереже в своєму кармані 150 грн і свої нерви... Надіюсь на підтримку і розуміння...
  • Anonymous

    Ментяры вопрос решили бы очень быстро. Но не хотят и уже не могут
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up