Загинув Олег Глущак з Могилів-Подільського, один з кращих зв’язківців Держприкордонслужби

Загинув Олег Глущак з Могилів-Подільського, один з кращих зв’язківців Держприкордонслужби
У Могилів-Подільському провели в останню путь військовослужбовця місцевого прикордонного загону 31-річного Олега Глущака. Прощання відбувалося у центрі міста на площі Тараса Шевченка. Звідси труну з тілом на руках несли до кладовища

-Олег був одним з кращих фахівців у галузі зв’язку, - розповіла журналісту RIA прес-секретар прикордонного загону Людмила Катеринич. - Третього липня він вирушив у зону АТО, а через тиждень його вбили.  Приблизно о четвертій ранку 11 липня  бойовики  обстріляли  пункт пропуску «Довжанський». Стрільбу вели з установки «Град».  Загинули четверо прикордонників.  Серед них був і Олег Глущак. Офіцер з нашого загону, який був у той час на службі, отримав поранення. Зараз він знаходиться на лікуванні.

Олега Глущака у загоні називали світлою людиною. За його щиру усмішку, яку він дарував кожному, з ким спілкувався. Казали, що цей чоловік, як сонце, усміхнений. Таким він був і в сім’ї. Тому мати прикордонника, Галина Василівна, не впізнала сина, настільки він змінився перед дорогою.

- Він  так зажурився, ще не бачила його таким, - каже згорьована жінка. – Попрощався з нами усіма, обійняв дружину, пригорнув маленьку донечку, у них одна дитина,  Дашці тільки 4,5 рочки, і все було, виявляється, в останній раз.  Мабуть, уже тоді відчував щось недобре.

Відео дня

Друг дитинства загиблого прикордонника Максим каже, що після строкової служби в армії Олегу пропонували роботу і в міліції, і в охороні, а він обрав службу на кордоні. Добре знався на системах зв’язку, цим і займався на службі.

Під час прощання з побратимом схилили голови в жалобі командир загону полковник Рустам Алієв, прикордонники, не зайняті на службі. У траурному мітингу взяли участь керівники району і міста – голова РДА Віктор Цибульський та міський голова Петро Бровко. Поховали прикордонника з усіма військовими почестями. Тисячі людей, які прийшли провести його в останню путь, вигукували «Героям слава!», «Герої не вмирають!».

Як повідомили у загоні, нині посилено прикордонні наряди на кордоні з невизнаною Придністровською Республікою. Людмила Катеринич звернула увагу на значну допомогу прикордонникам місцевої влади, трудових колективів.

- Ними зібрано коштів понад 70 тисяч гривень, - каже прес-секретар прикордонного загону. – За ці кошти буде придбано бронежилети та інші необхідні засоби для тих, хто йде на службу у гарячі точки у зоні АТО.

 

 

 

 

Коментарі (15)
  • Анонім

    и он давал присягу защищать территорию Украины и он выполнял свой долг.И мало ликто там куда хочет. Может ббыть такое что не шахтеры в Донецке захотят к России а например таксисты Киева захотят к Африки присоединится то что это получится? Есть страна кому ненравится там жить собрал или продал свои бэбихи и Едь куда хочешь.
  • Anonymous

    Могилевский погран отряд и Могилевский район - две большие разницы. Зона ответственности Мог-Под отряда - она до Кодымы доходит (Одесская обл.)
  • Anonymous

    Придурок, есть понятие застава, так она тянется до Пищанского района.
  • Anonymous

    Военных не всегда спрашивают, хотят ли они защищать интересы олигархов. Хотя... Интересно, что сейчас пишут в контрактах? Воевать - за что. В случае ранения - условия помощи, в случае (не дай Бог, конечно) смерти - условия и назначение пенсии семье. Возможно, Донецк заставит задуматься пушечное мясо о подписании нормальных контактов...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up