Збірна України у Вінниці готується до ДіаЄвро-2015

Збірна України у Вінниці готується до ДіаЄвро-2015
З 24 по 26 квітня у Вінниці проходить збір для формування збірної команди України з футболу серед хворих на цукровий діабет. В його рамках також відбудеться тренувальний турнір. На нього в якості спаринг-партнерів запросили три команди-учасниці чемпіонату Вінниці з футболу.

Основа збірної – вінничани

Збір організовують благодійний фонд «Здорова нація» і Вінницька обласна асоціація ендокринологів за підтримки Вінницької облдержадміністрації та меценатів.

Тренування кандидатів до збірної відбуваються в спорткомплексі «Здоров’я», що на Старому місті.

Відео дня

– Цього року ми вирішили провести збори не на СК «Хімік», як торік, а в залі. Це необхідно для якісної підготовки, адже ігри ДіаЄвро-2015 проходитимуть саме на паркеті, – сказав президент благодійного фонду «Здорова нація» Вадим Кудіяров. – Для нас велика честь – підтримувати такий захід. Раніше команда «Здорова нація», основу якої складали хворі на цукровий діабет, виступала в чемпіонаті Вінниці з футзалу. Завдяки цьому місцеві гравці мали гарну практику.  

Як нагадав Вадим Кудіяров, відбір до збірної України для участі в ДіаЄвро проводиться вже четвертий рік поспіль.

– Нині  основу нашої команди складають вінничани. Їх сім серед 15 учасників зборів. Разом з ними тренуються футболісти з Києва, Чернігова, Житомира і Одеси. До складу національної команди відберуть десять найкращих гравців. Вона змагатимуться в липні на «ДіаЄвро-2015» в місті Клуш (Румунія). Адже саме румуни виграли аналогічний минулорічний чемпіонат і заслужили таким чином право на проведення чергового ДіаЄвро, – підкреслив Вадим Кудіяров.  

Започаткували в Україні

На збори завітали представники Української і Всесвітньої діабетичних федерацій. Вони щиро дякували за сприяння вінницьким організаторам

– Ми першими в світі в рамках чемпіонату Європи  «Євро-2012» провели футбольний турнір серед хворих на діабет «ДіаЄвро-2012». Ідея прижилася, вона була підтримана Всесвітньою діабетичною федерацією та європейськими країнами. Стали приєднуватися й збірні з інших континентів – зокрема, з Північної і Південної Америки. Ці змагання почали проводити щорічно. Вони вже пройшли в Хорватії і Угорщині, – нагадала голова ради Української діабетичної федерації Валентина Очеретенко (Київ).

Міряють рівень цукру  і тиск 

Взагалі ДіаЄвро – унікальний соціальний проект, покликаний привернути увагу суспільства до глобальної проблеми діабету в Україні і світі. За словами фахівців, фізична активність – основний засіб профілактики цукрового діабету. Учасники змагань показують іншим, що вони не ставлять крапку на спортивному житті і на своїх мріях, незважаючи на хворобу.

Але футболісти-діабетики мають дотримувати елементарних правил безпеки. – Зокрема, перед усіма матчами і тренуваннями перевіряють рівень цукру в крові і тиск. Біля майданчику завжди чергують лікарі і в разі необхідності контролюють рівень цукру, – пояснила Валентина Очеретенко.

Є екс-профі

Провідні гравці збірної України також налаштовані оптимістично щодо свої перспектив на ДіаЄвро-2015. Адже серед них є навіть колишні футболісти з професійних клубів України, Польщі і Прибалтики.

– З таким підбором виконавців ми маємо цього року бути, як мінімум, в призерах, – сказав 45-річний капітан діабетичної збірної України Сергій Чесноков (Чернігів). – До речі, я займаюся футболом з 8 років. У 1998 році був володарем першого Кубка України серед аматорів в складі чернігівського «Домобудівельника», був переможцем і призером низки міжнародних змагань – у Митіщах (Росія), Вітебську (Білорусь), Паневежисі (Литва). 

– Наша команда регулярно оновлюється. Нині в її складі одразу четверо дебютантів із різних регіонів. Причому на збори ми запрошуємо футболістів, який вже мають певний досвід і досягнення. Минулого року ми посіли п’яте місце (серед 14 команд) на ДіаЄвро, а цього року маємо більш потужний склад і плануємо покращити свій результат, – наголосила директор проекту «ДіаЄвро» Ірина Власенко (Київ).

Previous Next

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up