ФК «Вінниця» вдома програв «Єдності» перший матч кубкової дуелі

ФК «Вінниця» вдома програв «Єдності» перший матч кубкової дуелі
Після того, як ФК «Вінниця» не потрапив до раунду плей-офф в чемпіонаті України серед аматорів, вболівальники сподівалися, що наша команда зможе реабілітуватися в Кубку країни. Тим більше, що в останніх матчах підопічні Дмитра і Сергія Руденків продемонстрували не лише непогану гру, але й гарні результати. Зокрема, вони перемогли чинного чемпіона країни ОДЕК (Оржів Рівненської області) і віце-чемпіона «Рух» (Винники Львівської області).

Добре знайома перешкода

В першому раунді Кубку України серед аматорів ФК «Вінниця» дістався добре знайомий опонент – «Єдність» (Плиски Чернігівської області). Колись вінничани грали разом з цим клубом у другій професійній лізі чемпіонату України. А минулого сезону саме «Єдність» вибила «містян» з 1/ 4 фіналу розіграшу аматорського національного Кубку. Причому лише завдяки додатковому показнику – більшій кількості м’ячів, забитих у гостях. На Чернігівщині була безгольова «засуха», а у місті над Бугом зафіксували невигідну для господарів нічию – 2:2.

Цього разу «Єдність» зовсім не виглядала непрохідною командою, зважаючи на її показники на груповому етапі аматорського чемпіонату країни – дві перемоги, дві нічиї і шість поразок.

Відео дня

Вінничани першими забили

На старті матчу, який відбувся 20 серпня на Центральному міському стадіоні Вінниці, господарі одразу захопили ігрову і територіальну ініціативу. І почали плести своє мереживо небезпечних атак. Гості грали другим номером, на контратаках. На 13-й хвилині матчу воротар чернігівців несподівано випустив м’яча з рук, після чого вінницький форвард Ярослав Браласвський міг відкрити рахунок, але пробив повз ворота. Майже одразу «Єдність» відповіла небезпечною контратакою, але вихід «віч-на-віч» з кіпером Іваном Карабіним перервав свисток судді, який зафіксував офсайд. Ближче до перерви вінничанин Андрій Хрещенюк навіть забив гол, але також з положення поза грою.  

– Мені складно сказати, чи було в цьому епізоді положення поза грою. Боковий суддя знаходився зафіксував офсайд – напевно, йому було видно краще (відеозапису матчу не велося, тому перевірити правильність суддівського рішення неможливо – авт.). Хоча ця ситуація виглядає досить суперечливою, – прокоментував після матчу головний тренер ФК «Вінниця» Сергій Руденко.             

На превеликий жаль, рахунок на останніх хвилинах тайму відкрили гості. Їм дали прийняти м’яча в нашому карному майданчику, віддати пас на дальню штангу вільному гравцю, після чого у голкіпера не залишалося шансів. Одразу після цього нервове напруження втілилося у дві червоні картки, і команди залишилося вдесятьох.

Надія помирає останньою

Малюнок гри не змінився й після перерви. ФК «Вінниця» наполегливо атакував, а гості проводили разючі контратаки. Після однієї з них вони подвоїли рахунок. В цьому випадку знову не виручили захисники, а до Івана Карабіна особливих претензій не було.  

«Містяни» постійно намагалися намацати слабкі місця в захисті команди з Плисок. Але постійно підводила слабка техніка реалізація створених голевих моментів. Або наші гравці били в воротаря, або навіть з близької відстані – повз ворота, або влучали в поперечину.

Фінальний свисток зафіксував перемогу гостей – 2:0. Вона залишає ФК «Вінниця» примарні шанси на вихід до наступного етапу за сумою двоматчевого протистояння. Гра у відповідь пройде в Плисках 27 серпня.

Хоча тренерський штаб нашої команди й не полишає надій.

– Безсумнівно, ми спробуємо перемогти з потрібним рахунком на Чернігівщині. Докладемо для цього всі зусиль, – наголосив Сергій Руденко.

Керманич ФК «Вінниця» назвав причини поразки нашої команди. За словами Сергія Руденка, колектив грав не найкращим чином через малий термін часу на підготовку до кубкових баталій. Але особливо головний тренер нарікає на нещільну гру вінницького захисту, який дуже багато дозоляв нападникам гостей. Водночас «містяни» не реалізовували навіть виходи віч-на-віч, що особливо засмучує тренерів. Також, на думку Сергія Руденка, нашого захисника Олександра Костюка видалили з поля (за не зовсім чистий підкат) незаслужено, що також істотно вплинуло на результат. 

Сімейне свято з фанатським флеш-мобом

Останнім часом матчі ФК «Вінниця» перетворилися в сімейну розвагу. На них масово ходять молоді пари, жінки і дівчата, і навіть родини з немовлятами. На це вплинуло кілька факторів – безкоштовний вхід на матчі і невисокий рівень гри суперників. Через останнє чимало завзятих фанатів віддають перевагу перегляду єврокубкових баталій, ніж грі аматорського рівня. Недарма на матч з «Єдністю» прийшли лише трохи більше тисячі вболівальників. Але вони не залишилися розчарованими.

– Наша команда грала непогано. Нападники створюють моменти, але чомусь не забивають. Окрім того, арбітр упереджено поставився до ФК «Вінниця» – наприклад, в епізоді з видаленням, – сказав 38-річний Олександр Дронов.

– Нам сподобався матч. Живий футбол – це завжди яскраво. Хоча в основному я вболіваю за українських грандів – «Шахтар» і «Динамо», – відзначив 74-річний Анатолій Паламарчук, який прийшов на матч з однорічним онуком Максиміліаном

– В футболі не завжди вдається перемагати навіть в тих матчах, в яких команда домінує. Гравці ФК «Вінниця» сьогодні дуже старалися, багато бігали. Але їм відверто не фортунило – наприклад, кілька разів м’яч потрапляв у поперечину. Тому рахунок, безумовно, не по грі , – прокоментував тренер з футболу Олександр Самолюк.

Багато уваги до себе привертав багаточисельний гурт фанатів, який по традиції розташовувався за воротами. Протягом всього матчу ультрас били у барабани і співали пісні. А наприкінці гри почали палити заборонені петарди і фаєри, після чого частину стадіону покрило димом помаранчевого кольору. Цей традиційний флеш-моб особливо сподобався дівчатам-підліткам і маленьким дітям, які позбігалися до фанатського сектору зі всієї арени.                               

Previous Next

         

 

 


 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up