Кандидатський «спаринг» у Вінниці. Як Януарій Жеребнюку труну приніс

Кандидатський «спаринг» у Вінниці. Як Януарій Жеребнюку труну приніс
Сьогодні, 20 жовтня, 0 10.00, у вінницькому прес-клубі мала пройти прес-конференція кількаразового мера Жмеринки, нардепа, колишнього члена фракції регіонів та кандидата в нардепи по 14 округу (Жмеринський, Барський, Тиврівський, Літинський райони) Віктора Жеребнюка. Напередодні у фейсбук активно обговорювали цю подію, мовляв нардеп хоче зняти свою кандидатуру з виборів.

Близько, 9.53, Віктор Жеребнюк заходить до будівлі в якій розташований прес-клуб за кілька хвилин до десятої. На протилежному боці Соборної його в цей час «вітають» три авто з біл-бордами: «Жеребнюк – регіонал, голосував за закони 16 січня».

Відео дня

Близько, 10.07, після того як нардеп зробив кілька телефонних дзвінків, прес-конференція розпочинається.

Спікер починає розповідати про те що прийшов в парламент два роки тому аби провести реформи, як входив до попередньої більшості у складі групи яка була найбільш незалежною і як ледь не одним з перших прийшов на прохання Порошенка та Заболотного прийти проголосувати 20 лютого:

- Тоді було переломне голосування, опозиція була ще в меншості, не вистачало буквально 15 голосів аби проголосувати за перше звернення для припинення вогню. Порошенко та Заболотний мені дзвонили, казали: - Віктор, приходь, нам не вистачає твого голосу,  і я з порушенням дисципліни, прийшов на голосування, а фракція сказала, що я зрадник, з того часу ми почали працювати в конструктиві з опозицією, - говорив Віктор Жеребнюк.

На запитання журналістів, аякже закони 16 січня, він почав відповідати, мовляв, усім було сказано, що голосування буде за бюджет, але договорити нардеп і кандидат в нардепи не встигає…

Тим часом поки Жеребнюк розповідає, про свої благі наміри, за дверима прес-клубу збираються кілька десятків «активістів», судячи з усього організованих іншим кандидатом в народні депутати але по 17 округу (Бершадський, Гайсинський, Теплицький, Тростянецький райони), висуванцем від Батьківщини Януарієм Шостаком.

Керівник прес-клубу Наталія Болховська, просить активістів не заважати проведенню прес-конференції, радячи їм дочекатися Жеребнюка надворі, додаючи, що вона орендує приміщення прес-клубу і нестиме відповідальність за майно у випадку чого. Аргумент не діє. Чоловіки ідуть вперед і «відтісняють» журналістку в сторону … Двері відчиняються. Натовп з вигуками «Банду геть!» всередину.

- До Верховної Ради знову іде банда регіоналівська, сепаратисти, - починає Януарій Шостак, та далі його виступ пееривається вигуками його соратників «Банду геть». Але Януарій не зупиняється і продовжує виголошувати промову…  - Сьогодні наших хлопців більше п’яти тисяч вбитих, вам не соромно знову плювати нам в очі, знову маніпуляція виборцями.

На цьому на стіл перед Віктором Жеребнюком кладуть труну і вінок.

«Геть, регіонала», «Банду геть», «Ганьба» - знову вигукують люди. «Кричалка» затягується на кілька хвилин.

- В 2012 році пан Жеребнюк…, -  після короткої перерви, продовжує Януарій Шостак, але його слова знову заглушують вигуки. «Люстрацію, люстрацію» - скандують активісти.

- Тут тільки частина людей, дуже малесенька, але ми не дозволимо таким людям проходити до Верховної Ради, - вигукує Януарій. – Ця людина лізе знову в раду, щоб знову вбивати?

Через хвилину в бік Жеребнюка з проходу уже летить кілька яєць. Кандидат в нардепи від обох справно ухиляється. Яйця розбиваються об стіни.

Проте через хвилину спроба повторилася. Цього разу яйце влучило нижче пояса нардепа. Хтось викликає міліцію.

- Дуже добре, що усі хочуть себе показати. Краще, прийдіть 26 жовтня на вибори і проголосуйте. Я радуюсь, що мені вдалось допомогти людям, які в АТО, - бере слово Віктор Жеребнюк.

 Знову зчиняється галас. Один із журналістів сказав Януарію заспокоїти людей, яких той привів, натомість, один із соратників Януарія примчав "на допомогу"... Починається сутичка.

Після того як учасників сутички розборонили, люди на деякий час стихають. Віктор Жеребнюк, з вінком над головою, який тримає Януарій Шостак, все ж говорить, те заради чого прийшов.

Але говорить він зовсім не про те, аби зняти свою кандидатуру.

- Я прийшов заявити, що нас є вінничани, які націлені відбудувати свою країну – це Петро Порошенко та Володимир Гройсман, - заявив Жеребнюк, далі починається відвертий заклик голосувати за останніх та обіцянка грати на боці майбутньої пропрезидентської більшості.

P.S. На цьому Віктор Жеребнюк практично спокійно хоча й швидко іде з зали. Йому ніхто не заважає. На місце прибуває міліція, яка починає опитувати присутніх.

Тим часом, за словами журналістів, через деякий час нардепа уже бачили переодягненого в чистий одяг…

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Marina Odnolko

    Как можно голосовать за таких кандидатов? Ну разве будут они про благосостояние страны думать? Креативщики блин. Пусть КПУ и не меняют свою политику, и она немного не современна, зато они предлагают улучшить социальное обеспечение.
  • Хорт Юрій

    Шкода, я не знав про цю прес-конференцію...(

    У мене є, що запитати.

    Олександр reply Хорт Юрій

    Юра, у журналістів теж було багато не дуже приємних питань до Жеребнюка. Всі сподівались, що він одумається та зніме свою кандидатуру.

    А якщо поглянути на все що відбувалось у прес-клубі трохи відстороненим поглядом, то спадає думка, що все це шоу було гарно спланованим...і обговореним між обома сторонами награного "конфлікту"
  • Anonymous

    жеребнюк конечно не ангел далеко..

    но эту падаль -  ляшко-ломбардовскую нельзя НИ В КОЕМ случае допустить в Раду!! это позорище!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up