З речами на вихід! Як дружину комісара виселяли з гуртожитка

З речами на вихід! Як дружину комісара виселяли з гуртожитка
Державний виконавець Ігор Пічкур не достукався в двері кімнати Долгашової, і щоб не ламати замки й обійтися без опису майна, подзвонив „квартиранту”. Останній приїхав і виселятися відмовився. Сказав - нікуди
Старшина Юлія Долгашова служить у військовому госпіталі - літає в зону бойових дій за пораненими. Її зачепив процес очищення незаконно займаного службового житла для учасників АТО. Після одруження з обласним комісаром жінка в гуртожитку військового містечка не жила, тому суд й вирішив - виселити

„Ми виконуємо завдання у зоні АТО”. Під таким залізним приводом забороняли журналісту знімати подію в гуртожитку військового містечка люди у формі з нашивками Військової служби правопорядку. А подія була така: державний виконавець з юристами квартирно-експлуатаційного відділу прийшов за рішенням суду проводити виселення і застав у службових кімнатах сторонніх людей. Всі вирішили – це квартиранти.

Незаконних поселенців, сім’ю майора Військової служби правопорядку, й прийшов захистити начальник з підлеглими. Полковник став стіною перед дверима і попередив, що вигнати надвір бійця АТО не дозволить. Більше десяти офіцерів у камуфляжах проти групи виселення у складі державного виконавця, міліціонера і кількох жінок, юристок й понятих. Сили були нерівні. Але на стороні останніх – закон. На стороні вояків – бажання справедливості.  

- Приберіть фотоапарат! Ви хочете, щоб моє обличчя побачили в інтернеті сепаратисти? Нас заборонено знімати наказом голови СБУ! Але зафіксуйте, ми діям державного виконавця не перешкоджаємо! - казали військові, але усім своїм виглядом показували протилежне. Байдуже, що прийшли з голими руками. Головне – заявили, що воювали в АТО. Тепер це, виявляється, аргумент.

Перемовини групи виселення з військовими були непрості. Юристи ще раз пояснили, що виходу з неприємної для їхнього вояка ситуації, немає, доведеться з’їхати. Врешті знайшли компроміс. Але спершу розберемося, чому закрутилася вся ця історія.

Благородна мета
Через те, що в кімнаті гуртожитку виконавець застав (якщо вірити заявам його захисників) учасника АТО, його адреси не називаємо. Але в конфлікті, який тут розгорівся 15 серпня, сплило прізвища не останньої у Вінниці людини. Точніше, його дружини. Жінки обласного військового комісара Юлії Долгашової. Її й прийшов виселити державний виконавець.    


Державний виконавець Ігор Пічкур не достукався в двері кімнати Долгашової, і щоб не ламати замки й обійтися без опису майна, подзвонив „квартиранту”

Міністерство оборони почало процес звільнення незаконно займаних службових кімнат і квартир. Як кажуть у квартирно-експлуатаційному відділі міста Вінниці, вони за міністерським наказом зібрали інформацію, хто з військових реально живе, а хто просто заробляє на службових приміщеннях (здає їх в оренду), і почали позовну роботу. Закрутилося все, бо не сьогодні, то завтра учасники бойових дій вимагатимуть квартири, а вільних - немає. Житло у Вінниці не розподілялося військовим останні десять років. А в черзі – більше тисячі військовослужбовців.  

Для Вінниці процес виселення порушників обіцяє резонанс. Все, що раніше було сховане у військових колах, почали витягати назовні. Службове житло дружини військового комісара – одне з відсуджених. Чи його дійсно варто було відібрати, судіть самі.    



Конфлікт закрутився
До прибуття групи підтримки незаконного майора-поселенця, вже хотіли зламати двері Юлії Долгашової, визнаної рішенням суду такою, що втратила право на службове житло. Але з’явилися вояки, і почалися переговори.



Військові казали, що жінка працює в зоні АТО, тому не може бути зараз на місці конфлікту. Сторона державного виконавця наполягала: суд розбирався цілий рік, людина отримувала повістки і попередження, тож не могла не знати про загрозу виселення.

Чи правда, виселення стало, як сніг на головую, чи жилька гуртожитку ігнорувала листи, лишається здогадуватися. Кореспонденція приходила сюди, в гуртожиток. В тому числі керівнику ЖЕО. Та чомусь до власниці, яку завдяки відомому прізвищу знайти нескладно, інформація не дійшла.  

Подружжя „квартирантів” це не коментувало. Вони тільки сказали, що мають повне право жити у військовому гуртожитку, бо ж не люди з вулиці. Запевняли - орендної плати не платять за це житло.

- Ми прописані за адресою військової частини, - показала штамп в паспорті дружина майора Тетяна.
- Нам нікуди іти. Ми виселятися не будемо, - констатував її чоловік Олександр.    
- Це питання не до нас, а до вашого керівництва, яке не надало вам в законному порядку квартири, - була відповідь групи виселення.     


"Квартирант" заборонив себе фотографувати. Так само, як і інші військові, які прийшли за свого заступатися

Разом з жильцями в гуртожиток прийшов юрисконсульт Військової служби правопорядку. Він постійно наполягав, що у постанові про виселення вказана Долгашова, а її тут нема, тож немає про що говорити.  

- А може, ваш майор – підставна людина? Покажіть хоча б чеки про сплату комунальних послуг, - шукали підтвердження учасники групи виселення.

Ніяких доказів подружжя надати не могло. Хіба, що відкрити двері своїми ключами. Так і зробили, й сторони підписали акт з інформацією, що родина майора мешкає тут незаконно. Сім’я мусила поставити себе під загрозу, як мінімум, адміністративної відповідальності, тільки б не опинитися на вулиці.

Сніжана Чубенко (40), юрисконсульт квартирно-експлуатаційного відділу міста:
- Тривалий час житлові об’єкти займалися людьми, як іноді не мали відношення до військової служби, іноді не заслуговували службового житла. І наш відділ спільно з житловою групою провів ревізію житлового фонду Міністерства оборони й виявив ряд людей, які не мають права на проживання в службових квартирах чи гуртожитках. Можливо, здають їх в оренду. Можливо, якимось іншими чином передають комусь і самі не користуються.
Тільки в цьому гуртожитку на Червоноармійській ми знайшли 10 зайнятих незаконно кімнат. І перевірка ще проводиться. Будемо вживати заходів для встановлення законності з огляду на те, що зараз багато військовослужбовців потребують житла. На квартирній черзі їх – понад тисяча.  
Стосовно громадянки Долгашової: 11 червня Вінницький міський суд виніс рішення про визнання її такою, що втратила право на користування службовим житлом. Нам стало відомо, що вона мешкає разом з чоловіком в іншому житлі, і більше п’яти років гуртожитком не користувалася, але за собою кімнати утримувала. А згідно з законом, якщо особа не має потреби в службовому житлі, вона зобов’язана його задати. Пані Долгашова цього не зробила, і ми змушені були звернутися до суду.
Рішення суду набуло законної сили, і під час виконавчих дій з’ясувалося – в кімнатах Долгашової проживає стороння особа, яка не стоїть на квартирній черзі взагалі і ніколи нікуди не зверталася для отримання службового житла. Так, це військовослужбовець, але він заселений з порушенням закону.
Зараз рішення суду виконали в частині виселення Долгашової і її зняли з реєстрації. Тепер стоїть питання виселення цього військовослужбовця. Готуємо документи.

 

Відео дня

Юлія Долшагова: “Про суд не знала, буду шукати адвоката і оскаржувати виселення”
Дві суміжні кімнаті в гуртожитку залишив Юлії Долгашовій і сину після розлучення перший чоловік. Жінка з’їхала звідти, як розповіла, коли вийшла заміж вдруге, за Геннадія Долгашова, і поїхала за ним в інше місто. Зараз подружжя живе у Вінниці, але в іншій квартирі. Переконують – не службовій.  

- Я вперше чую про суд і виселення, - відреагувала на новину Юлія Долгашова. – Мене в суди ніхто не викликав і ніхто не казав нічого. Останні півроку я, то на полігонах, то в польотах, то роз’їжджаю за пораненими...

Знайшли ми старшину Долгашову у військовому госпіталі. Колеги її чоловіка допомогли. Вони кажуть так: якби стягувачі хотіли повідомити людину, могли б звернутися до неї на роботу чи до чоловіка. Чому не зробили так? Вояки думають - щоб попсувати репутацію обласного комісара.

Сам полковник Долгашов, замість дати коментар особисто, скоординував з журналістом свою помічницю з правових питань. Капітан юстиції Ангеліна Кушнір роз’яснила:  

- Обласний комісар не має жодного стосунку до гуртожитку, який отримала його дружина ще до шлюбу з ним. Він на квартирній черзі. А те житло, в якому зараз мешкає, комісаріат не оплачує. Жодного договору оренди помешкання для полковника Долгашова немає. Ніяких компенсацій комісар не отримує.

За словами Юлії Долгашової, вона з чоловіком живе на квартирі у родичів, які можуть в будь-яку мить попросити з’їхати. Через це вона службовий гуртожиток не здала.

- Так, я з першим чоловіком отримала ці кімнати, - каже старшина Долгашова. - Чоловік виселився, залишив мене там з неповнолітнім сином. Житла за мною ніякого немає. Я військовослужбовець, тому мала повне право там жити. Але враховуючи те, що вийшла заміж, ми переїхали спочатку на зйомку квартиру в Могилів, потім в Івано-франківськ, ця квартира залишилася порожня. Вона рік пустувала. А потім мої хороші знайомі приїхали сюди з іншої військової частини. Знаєте, як – з малою дитиною жити ніде і немає за що знімати. Мені їх просто стало жаль, і я впустила, нехай поживуть. По-людськи.  

Юлію Долгашову образило питання, чи не бере вона плати за службовий гуртожиток зі знайомих.

- Є честь військовослужбовців, - сказала жінка. - Якщо майор без квартири, а його дружина контрактниця, то що я з них буду гроші брати?! Я з них грошей не брала.
Старша медсестра клініки невідкладної медичної допомоги, анестезіології, реанімації і детоксикації, старшина Долгашова переконана, що має право на гуртожиток і збирається оскаржувати заочне рішення суду.

- У нас немає своєї квартири. Це треба вище питати, чому в 46 років обласній військовий комісар не отримав житла від Міноборони. Якби ми отримали постійне житло, я б мусіла здати гуртожиток. А так – буду шукати адвоката.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • городянка Ніна

    А на якій підставі користується двома суміжними кімнатами у цьому ж гуртожитку теперішній юристконсульт квартирно-експлуатаційного відділу? Чи не виселяли так само її декілька років тому? Чому у військовому гуртожитку проживають люди з інших структур, діти військових, які вже давно отримали квартири від МО, однак не поспішають здавати ордери на кімнати у службовому гуртожитку. Дійсно легше виселити родину-учасника АТО, який до речі більше п'ятнадцяти років служить у збройних силах і так і не отримав житла. Така активізація говорить про те, що комусь із "прибліжонних" просто потрібно десь поселитись, будь-якою ціною.....

    Валерий Шмигельский reply городянка Ніна

    номера квартир і прізвища тих, що незаконно проживають в студію...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up