В армії піднімуть зарплату до 8 тисяч, щоб була як в поліції, - вінницький військовий комісар

В армії піднімуть зарплату до 8 тисяч, щоб була як в поліції, - вінницький військовий комісар
Робити українську армію виключно контрактною вже не збираються, втім більшість військовослужбовців будуть саме контрактниками. У вересні-жовтні молодь призиватимуть на строкову службу. А паралельно – підраховують, у скільки обійдеться державі підвищення зарплат військовослужбовцям-контрактникам.

Про те, що в армії планується підвищення грошового забезпечення, каже вінницький військовий комісар Геннадій Долгашов. 

- В поліцію по 15 чоловік на місце, черга стоїть, тоді як під час мобілізації доводиться в прямому сенсі виловлювати військовозобов’язаних. Такого не може бути. Треба щось міняти, значить. Не той рівень вже патріотизму, - говорить комісар. - Тому грошове забезпечення буде збільшене до 8 тисяч гривень. Це рядовий і солдат буде отримувати стільки. І з цього розрахунку зараз підраховують, скільки треба виділити на утримання армії в цих умовах. 

З початку року, за даними Вінницького обласного комісаріату, на службу за контрактом набрали 600 людей. І якщо зараз контракт укладається на три роки або  до закінчення особливого періоду, то в невдовзі буде ще коротший - на півроку.  
  
- Питання стоїть, щоб був піврічний контракт і грошове забезпечення на рівні, - каже Геннадій Долгашов. - Ті, хто заключає контакт зараз, отримують одноразову грошову допомогу від 9 до 12 тисяч гривень, в залежності від того, рядовий, сержант чи офіцерський склад. 

Сьогодні, за інформацією з офіційного сайту Міноборони України, грошове забезпечення осіб рядового, сержантського та старшинського складу становить від 2,4 до 6,2 тисяч гривень на місяць (в залежності від специфіки військової части). 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    А что новый сезон КВН уже открыт? Что за чёрный юмор?
  • Anonymous

    Где этот урод видел такое обеспечение у младшего состава? У меня, офицера с выслугой 12 лет и должностью ЗКР довольствие со всеми накрутками нна руки здесь 3800, в секторе-9150.  Про что оно лепит? А допомога -  в размере оклада+звание = 1150грн.
  • Анонім

    1000 в день. С 26 мая.
  • Украинец

    Человеческая жизнь - БЕЗЦЕННА! Пусть за 8000грн своих детей под пули ставят! 

    Борис Абрикосов reply Украинец

    Согласен!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up