Свіжі результати відбору прокурорів: перемогли ті самі

Свіжі результати відбору прокурорів: перемогли ті самі
Результати четвертого етапу відбору кандидатів на посади керівників Вінницької місцевої прокуратури стали відомі сьогодні, 11 листопада. Все вирішила співбесіда. І лідера рейтингу немає в списку до призначення. Прокурором Вінниці і його заступниками будуть багаторічні працівники прокуратури, які займали більш солідні посади.

У протоколі конкурсної комісії, який оприлюднили на сайті Генпрокуратури, остаточний рейтинг після чотирирівневого конкурсу, змінився. 

Ось перша десятка кандидатів на посади керівників Вінницької місцевої прокуратури (прокурора і заступників):  

  1. Олександр Гуцол 
  2. Іван Криворучко 
  3. Олексій Соловйов 
  4. Людмила Карманчук 
  5. Володимир Панченко 
  6. Олександр Мазур 
  7. Олександр Мартинюк 
  8. Олег Стопінчук 
  9. Володимир Сопрун 
  10. Світлана Бессолова 


Яким був рейтинг до співбесіди (після тестів на знання законодавства та загальні здібності) – дивіться тут: «Прокурором міста може стати 27-річний слідчий. Рейтинг кандидатів».

Після співбесіди, що була 5 листопада, Київська конкурсна комісія затвердила перші три кандидатури з нового рейтингу. Отож Генпрокурору рекомендують призначити на посади керівників Вінницької місцевої прокуратури таких людей:
 

Відео дня
  • Олександр Гуцол – досі був перший заступником прокурора Вінниці, 
  • Іван Криворучко - прокурор Липовецького району,
  • Олексій Соловйов – багаторічний працівник прокуратури.


Бувалі працівники посунули молодого слідчого прокуратури області, 27-річного Олега Стопінчука, якому пророкували місце прокурора, бо він до співбесіди був першим у рейтингу й мав високі бали. Після співбесіди - він вже на восьмому місці.  

Коли ще конкурс тривав, 20minut.ua опитав вінницьких адвокатів, що теж хотіли стати прокурорами, але вилетіли після другого тестування. Вони всі, як один сказали, що співбесіда, як вирішальний етап відбору, дає привід сумніватися в чесності конкурсу. 

А як цитували заступника Генпрокурора України Давіда Сакварелідзе на відомчому сайті, відкритий конкурс проводиться з метою "системного реформування органів прокуратури України, основою якого має стати якісне оновлення її керівного складу". Ще писали, що за результатами конкурсу в прокуратуру мають прийти "здатні змінити систему з середини". В решті бачимо – перемогли люди з тієї ж системи. 

Нагадаємо, що кількома днями раніше стало відомо, хто очолить Жмеринську місцеву прокуратуру. Сьогодні також оприлюднили список рекомендованих на посади в Немирівській прокуратурі. Тут співбесіда змінила рейтинг не значно.

Першу трійку кандидатів після тестів бачили такою: Андрій Бондар (прокурор Тульчинського району), Сергій Гайду (прокурор Немирівського району), Олександр Сивак (був слідчим прокуратури області). А затвердили до призначення замість останнього - Пилипа Хоменка (прокурор Оратівського району), який був четвертим в рейтингу.  

Протоколів, які стосуються посад в Могилів-Подільській, Бершадській та Калинівській місцевих прокуратурах ще немає. 

Співбесіди з кандидатами на посади в місцевих прокуратурах Вінницької області проводили в Києві  4, 5 і 6 листопада.
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дарья

    Інтригуюча новина, цікаво хто ж таки стане прокурором. І чи справедливий буде вибір, чи все-таки будуть задіяні зв"язки.
  • Анонім

    Та понятно. Убрали Сакварелидзе - началось решалово..
  • Анонім

    Іще недавно в програмі "Схеми" набуло розголосу журналістське розслідування стосовно Київської комісії, яка фальсифікувала протокол співбесіди в іншу прокуратуру - Менську. А сьогодні ми бачимо, як цією ж комісією був фальсифікований протокол співбесіди в Вінницьку прокуратуру:

    1. Протокол підписаний заступником конкурсної комісії - Севруком Ю.Г., хоча він сам в протоколі вказаний як відсутній.

    2. В тексті протоколу як присутній та як такий, що виступав при обговоренні вказаний депутат від БПП Романюк Р.С., хоча насправді він був відсутнім.

    3. Давіда Сакварелідзе був відсторонений від проведення конкурсу, а замість нього вказана стороння до конкурсу особа - Вирста Т.П., яка не визначена Генеральним прокурором як член комісії.

    Завдяки фальсифікаціям та махінаціям вдалось відсіяти людей, які набрали більшу кількість балів і "протягнути" в список людей, які були на 11-му місці
  • Анонім

    Знаю Івана Криворучко особисто - на курсах іноземної разом навчались, впевнена, що з нього б вийшов чудовий прокурор, але не думаю, що його допустять до цієї посади, не знаю як в роботі, а в спілкуванні він був м"яким, добрим, простим та справедливим - в наш час розподілу влади кланів таких не треба. Поставлять або чергового сопляка, яким можна буде маніпулювати, або свою людину. Ще був варіант - грузина, але тут якимось чудом в списку грузинів нема.  Все ж, Ваня, удачі, не здавайся в будь-якому випадку!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up