Прийшов час зупинити війну. Підприємці шукатимуть шляхи

Прийшов час зупинити війну. Підприємці шукатимуть шляхи
Вінниця стала ініціатором нового всеукраїнського руху за мир, в якому об'єднуються підприємці України. Медіа Корпорація "RIA" підтримала ініціативу вінницького бізнесу і буде щотижня інформувати про стан проекту – допомогу армії та мирному населенню

Мрія про мир у власній країні - це те, що об’єднує українців навіть з діаметрально протилежними поглядами. Підприємці нашого регіону взялися ініціювати патріотичний рух і ставлять собі за мету не лише благодійність, але і просвітництво.

Початок підприємницького руху покладено проектом «Я для моєї громади», який створив вінницький Союз підприємців «Стіна» спільно з консалтинговим агентством «VS consulting group». Цей масштабний проект довжиною в життя припускає багато напрямків, з яких найбільш актуальний на сьогодні  – «Підприємці за мир, стабілізацію та відродження».

Ідея всієї країни
Проект об’єднає зусилля підприємців та споживачів у допомозі вінницьким військовослужбовцям в зоні АТО, пораненим та біженцям. Допомога буде системною і поєднається з роботою  благодійних фондів, що забезпечить контроль і прозорість у використанні зібраних коштів.

Відео дня

- Всією Україною зараз відбувається процес об'єднання підприємців. Наші колеги з Києва, Національна платформа малого та середнього бізнесу, розглядають ініціативу Вінниці як проект, який задасть рух по всій країні, - каже керівник Спілки підприємців Вінниччини «Стіна» Олександр Печалін. - Всеукраїнський підприємницький рух за мир, який ми представляємо, є тією ідеєю, яка стартує з центру України, з Вінниці, і розповсюджуватиметься по території всієї країни.

Впливати на те, що відбувається  
Проект розпочато три тижні тому і зараз він проходить організаційну стадію. Активно проводяться збори підприємців Вінниці та області, на яких обговорюються різні можливості втілення в життя представлених ідей. Одне з таких зібрань відбулося 14 серпня в обласній адміністрації.

– Підприємницький рух за мир - це бажання всіх жити набагато краще, це приклад того, як підприємці можуть впливати на те, що відбувається в країні, – сказала, презентуючи проект, його співавтор, директор консалтингового агентства «VS consulting group» Тетяна Валуйська.

- Підприємці хочуть об'єднатися, а ми в рамках цього проекту допоможемо їм організаційно і технічно, - говорить Олександр Печалін. - Щоб був єдиний вхід для інформації, і люди могли бачити, що на даний момент конкретно потрібно. Це дозволить зробити роботу злагодженою, щоб не було перевантажень гуманітарної допомоги, і вона правильно розподілялася.

Систематизувати потреби
Як розповів Олександр Печалін, проект підприємців також надає допомогу благодійним фондам в плануванні та об'єднанні зусиль:

- Наш проект дозволяє систематизувати потреби. А системність потрібна для того, щоб було ефективне вікно, в якому видно від кого надійшла допомога і куди конкретно вона потрапила. І в цьому трафіку зрозуміло, скільки взяв благодійний фонд за адміністрування.

Керівник СП «Стіна» відзначив, що за українським законодавством благодійні фонди можуть брати 20% від надходжень. І це, на його погляд, багато. Є фонди, які вийшли на інший якісний рівень і беруть 10%, а ті, в яких йде дуже великий вал, залишають собі 5%.

- Тому фонди, які хочуть брати участь у нашому проекті, повинні відкрито показати, скільки відраховують на адміністрування, - говорить Олександр Печалін. - А підприємці зможуть бачити всю картину в цілому і в деталях, будуть мати бажання більше допомогти. Це важливо, коли підприємець бачить, що допомога доходить до самого кінця.

«Держава – це я»
Олена Павлова, президент Міжнародного благодійного фонду «Без кордонів», який зараз активно працює на допомогу армії та постраждалим в зоні АТО, вважає за деяку проблему нестиковку благодійності і бізнесу, і те, що бізнес не завжди довіряє благодійним фондам.

– Дуже багато фондів працюють на допомогу в зоні АТО, але є і шахраї. Так як є чесні і нечесні люди в бізнесі, так, як є підприємці, які сплачують податки, і ті, хто їх уникає.

Проте, як зазначила керівник благодійного фонду, підприємці за власною ініціативою дуже активно допомагають армії і мирному населенню, також до них постійно звертаються за допомогою всілякі структури і приватні особи - офіційно і неофіційно. Тому одне із завдань проекту - розвантажити підприємців і передати роботу з благодійності фондам.

На думку Олени Павлової, «Підприємці за мир, стабілізацію та відродження» – потужний і довготривалий проект, в якому наглядова рада буде складатися з підприємців:

– Підприємці будуть вирішувати, на які напрямки вони готові витратити кошти і контролювати їх цільове призначення. В будь-який момент наглядова рада може втрутитися, якщо щось буде не ясно.  

Як підкреслила Олена Павлова, зараз включилася потужна енергія підприємницького руху, яка не залежить від офіційних державних структур.

– Включилося внутрішнє об’єднання. Це дуже надихає, це змінює структуру держави, яку ми знали. Раніше держава – там, а ми – тут. А зараз ми розуміємо, що держава – це я. Якщо ми подолаємо недовіру і зможемо об’єднатися, то нам нічого не страшно.

 

Близькість цієї війни

Підключився до проекту «Підприємці за мир, стабілізацію та відродження» і корифей вінницького КВН Олександр Шемет. Він буде організовувати серію заходів по області та Україні, які допоможуть об'єднати підприємців.

- Минув час крикунів - прийшов час людей, які роблять - наш час, - каже Олександр Шемет. - І ми робимо це свідомо - не тому що модно, а тому що це треба кожному з нас. Це потрібно пам'ятати самому і доносити іншим людям - про це ми і хочемо говорити на наших зустрічах.

Як розповів Олександр Шемет, планується поділити Вінницю на сектори і зустрітися з більшістю її жителів. Підприємцям пропонується стати популяризаторами ідеї та спікерами проекту. А ключовими фігурами таких зустрічей стануть люди, які приїхали із зони АТО - військові та вимушені переселенці.

- Потрібна об'єктивна інформація з перших вуст, і ми постараємося бути дуже переконливими, - сказав Олександр Шемет. - Щоб тут відчули близькість цієї війни, бо ми на пляжах відпочиваємо.

На думку Олександра Шемета, наша загальна хвороба - це відсутність громадянського суспільства:

- Ми в демократію увійшли з совковою свідомістю - без відповідальності кожного. Створення таких проектів як «Підприємці за мир, стабілізацію та відродження» - це майбутнє нашого суспільства.

Участь беруть усі

–  «Я для моєї громади» - сама назва показує участь кожного у розвитку того суспільства, в якому він живе, – говорить Тетяна Валуйська. – У нас немає такої розкоші як час, але у нас є люди - той ресурс, який ми можемо по максимуму використовувати. Тому що люди - це ми всі. Наша залученість сприяє розвитку цього проекту і всього нашого суспільства.

Медіа Корпорація "RIA" оцінила системність і прозорість проекту «Підприємці за мир, стабілізацію та відродження». Це важливо, адже до редакції часто звертаються люди, які хочуть допомогти, але не знають, куди послати допомогу, не вірять фондам і не впевнені, що гроші дійдуть.

Тепер RIA щотижня інформуватиме про стан всеукраїнського руху за мир – буде публікувати звіти про допомогу, розповідати про подробиці проведених заходів, говорити про проблеми, яки виникають на шляху проекту та його учасників.

Перші кроки проекту «Підприємці за мир, стабілізацію та відродження»

1. Стрічка-оберіг                                         

Cимвол проекту-стрічка-оберіг. Нею будуть прикрашати фасади магазинів, які належать підприємцям, що братимуть участь у проекті. Побачивши таку стрічку сміливо кидайте гроші у скриньку для благодійності, яку знайдете у середині приміщення. Або ж питайте працівників магазину, яким чином ви ще можете долучитися до загальної взаємопомочі. Ваші пожертви обовязково підуть на користь учасників АТО

2. Зустрічі з підприємцями

Активісти руху за мир, який розпочали вінницькі піприєці будуть зустрічатися із колегами з усієї області. Підприємці запрошуватимуть на наї особисто підприємців по сусідству. Мета зустрічей і міні-семінарів - просвітницька діяльність та організація злагодженої допомоги українським бійцям і біженцям.

3. Гроші за мир

Загальний флеш-моб: маркування грошей штампом "Вінниччина за мир". Таким чином, цей простий слоган скоро стане знаймим багатьом людям.

4. Щотижневі звіти

Кожного тиждня в газеті RIA та на сайті 20minut.ua публікувтимуться звіти про роботу виконану в рамках проекту. Також ви будет дізнаватися із публікацій на які конкретні справи і проекти пішли благодійні внески. Повна прозорість - один з головниз пріорітетів руху підприємців за мир

5. Ви з нами?

Приєднатися до проекту «Підприємці за мир, стабілізацію та відродження» можна за тел.: 097 4558667, 063 7781616, 050 4464089, 692316

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • протоукр

    Как спонсирование загибающейся "армии", приблизит конец войны?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up