Вінничани тягали "на щастя" колісницю під співи “Харе Кришна"

Вінничани тягали "на щастя" колісницю під співи “Харе Кришна"
На фестивалі індійської культури, що проходив сьогодні, другого серпня в парку Дружби народів, вінничани тягали «на щастя» колісницю, знайомились з індійською культурою та вчились танцювати індійські танці.

Свято почалось біля колісниці, в яку «посадили» трьох Богів: Господь Крішна,– його брат Баларама та їх сестра Субхадра. Під музичний супровід та співи «Харе Крішна» вінничани тягнули колісницю вперед, щоб бути щасливим увесь наступний рік.

Заворожені індійськими танцями найактивніше тягнули колісницю діти.

Відео дня

- Коли люди тягнуть цю колісницю і співають імена Бога, вони свої душі приближають у стосунках з Богом. Якщо хоч краплинку свого життя людина звертає в сторону Бога, просто кажучи дякую, він повертається в сторону Бога, - каже представник міжнародної організації «Свідомість Крішни» ведичний культурний центр України з Дніпропетровська Анатолій Антощак, - Наш тур Джаганатхи в честь індійського бога, повелителя Всесвіту. Вже не перший рік їздимо по Україні, у великих містах проводимо Радхаятру – свято колісниць. Воно означає повернення любові до Бога. 

У індійській, або ведичній традиції проводять це свято, коли Господь  здійснює перехід від одного храму до іншого в індійському місті Пурі. Будують три колісниці, їх везуть мільйон паломників. Свято триває два дні.  Спочатку господа виносять із храму під співи мантр, потім встановлюють на колісницю, проходять пів дороги, і наступного дня продовжується. Таким чином йде восхваляння бога. 

- Бачити індійський фестиваль у Вінниці – дуже добре. У Індії святкують так само, - запевнили журналістів  вінницькі студенти-медики  із Індії Яшвант та Акіл.

Вінничан познайомили із традиційними індійськими танцями. Розказали, що означає кожен жест, а найсміливіші пішли на сцену вчитись танцювати. 

В палатках поруч зі сценою продавались блискучі браслети та намиста, а за 20 гривень бажаючим робили індійський макіяж – розмальовували руки чи обличчя спеціальними візерунками.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    2 августа – День святого пророка Ильи!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up