Десять людей стали “заручниками” через обшук податкової поліції

Десять людей стали “заручниками” через обшук податкової поліції

Сьогодні, з 10:30 години, на вулиці Литвиненка, 31а працівники Державної фіскальної служби України проводять обшук в офісі кількох компаній. Люди, які працювали у цей день, стали заручниками ситуації: не можуть вийти, а адвокати, які ззовні - не можуть зайти.

У редакцію подзвонив чоловік, і розповів те, що не може зайти в офіс компанії “Глобал енерджі” на Литвиненка, щоб забрати акти виконаних робіт.

- Приїхав в офіс, а тут заходять люди в формі та закривають двері на замок, - каже свідок подій. - Стукав, не можу увійти. А ті люди, які там працюють - не можуть вийти. Вже викликали патрульних.

Журналіст “RIA” упевнився на місці, що двері зачинені. У приміщенні залишилось не більше десяти людей. На думку адвокатів, які були біля офісу, людей тримають за закритими дверима незаконно.

Відео дня

- У них відібрали телефони, не дають вийти на вулицю, - каже адвокат, який назвався Валерієм Геннадійовичем. - Їх, фактично, зробили заручниками!

Його колега, Андрій Володимирович, підтверджує - люди не можуть вийти з офісу та не мають змоги подзвонити, бо їм заборонили.

- Ви казали людям, що вони можуть вийти, що це їх конституційне право - свобода переміщення? - питає адвокат у поліцейських. - Або те, що вони можуть зателефонувати, якщо вважають це за потрібне?

Поліцейські, які прибули на виклик, змогли зайти у приміщення офісу, де проводять обшук. За їх словами, все що там відбувається - законно. А люди, які стали “заручниками” - не бажають вийти.

- На момент проведення слідчих дій сторонні особи не допускаються у приміщення, - каже сержант Кондратенко. - Ми перевірили документи податкової поліції, побачили ухвалу суду про обшук - вони там на законних підставах. А працівники, які залишились в офісі - з ними усе гаразд, їх не тримають у заручниках, і вони спокійно переміщаються по приміщенню.

Рядовий Головатий запевнив, що якщо буде надзвичайна ситуація - комусь стане погано, то фіскали викличуть швидку.

У свідків вдалося з’ясувати, що від податкової поліції там зараз чотири співробітника - двоє чоловік у формі, один в штатському та слідча також у звичайному одягу. Ми повідомимо про розв’язку подій та долю співробітників компанії, які залишились у зачиненому офісі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • макс

    Адвокат внутри лошара. Пусть составляют акты на задержание всех присутсвующих, а законного права они в даной ситуации не имеют, либо посылать их вержливо, но твердо.

    Продан Олександр reply макс

    Вы макс не правы читайте КПК Украини раздел следственные действия. Одним словом не**р писать то о чем не знаешь.

    макс reply Продан Олександр

    Говоря А, говори и Б. Статью и пункт назовите, если не затруднит.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up