Чотири тисячі підписів за 14 днів - вінничани проти евтаназії собак

Чотири тисячі підписів за 14 днів - вінничани проти евтаназії собак
У безпритульних собак Вінниці з’явилась надія на життя. Близько чотирьох тисяч містян підписались проти приспання песиків у новому притулку. На черзі - громадські слухання

Тема муніципального притулку останнім часом не сходить з вуст вінницької спільноти. А точніше того факту, що собак там планують присипляти, якщо протягом 45 діб їх хтось не забере.

Вже були спроби зібрати громадські слухання - але через бюрократичні нюанси ті спроби міськрадою зараховані не були.І от на початку березня ініціативна група з чотирьох волонтерів за 14 днів зібрала чотири тисячі підписів вінничан проти евтаназії собак у новому притулку. Зазначимо, щоб провести громадські слухання, необхідно було виконати головну умову - зібрати 1,5 тисяч підписів містян.

Координатор збору підписів, волонтер Ірина Кудінська розповідає - зібрали 430 підписних листів по 10 підписів на кожному.

Відео дня

-  Шукали небайдужих і серед знайомих, і серед друзів, підключали підприємства, і депутати активно підключились. Люди взяли ініціативу у свої руки, бо ж усім ясно, що евтаназія - розбазарювання міського бюджету, який наповнюється з податків кожного з нас. І от вже у вівторок дізналися про те, що  підписи зараховані і міськвиконком дав дозвіл на проведення громадських слухань.

 

Депутат міськради Ганна Давиденко взяла питання реформування муніципального притулку під свій контроль.

- Насправді, якби йшлося тільки про виключення пункту евтаназії, ми б зробили депутатське звернення, і той пункт би виключили. Але активісти запропонували внести більше змін до програми - конкретні і суттєві. Починаючи власне з пункту евтаназії і закінчуючи тим, що мають бути прописані положення про притулок на місцевому рівні. Ми би хотіли бачити, що цей притулок не буде дотаційним. Що він буде займатися стерилізацією тварин, вакцинацією та надавати якісь додаткові - можливо, платні послуги, - зазначає Ганна.

Не раз вже говорилося, що є міжнародні благодійні організації, які готові допомагати - і причому безкоштовно. Але через пункт про евтаназію у “Програмі охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Вінниці на 2013 – 2020 рр.” не хотіли співпрацювати  з Вінницею.

Містяни оперативно відреагували та усунули головну перепону для реформування “Програми” - виконали умову для проведення громадських слухань та  зібрали більше, ніж 1,5 тисячі підписів.

Громадські слухання відбудуться незабаром - а коли саме, слідкуйте за стрічкою новин на сайті “20 хвилин”.Згадаємо, як починалася справа. Ще у 2013 році боротися з навалою чотирилапих безхатченків посадовці вирішили радикально — з допомогою фізичної розправи. Але тоді до практики справа не дійшла. А у 2016 році, напередодні будівництва першого у Вінницькій області муніципального собачого притулку, знову заговорили про одіозний пункт «Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Вінниці на 2013 – 2020 рр.», що розміщена на сайті міськради. Звучить він так: "Якщо протягом 45 днів після відлову тварини та утримання її у муніципальному притулку не було знайдено господаря чи особи, що виявила бажання її утримувати, до тварини застосовується метод евтаназії".

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (52)
  • Анонім

    4000 за 14 днів.  Для організації громадських слухань достатньо було 1500. Якби було потрібно і мали більше часу, зібрали би і 40000. Не обманом. На кожному підписом листі вказано, щ якою метою ці підписи збирали.

    Собака - це витвір людського виховання вовка. Безпритульні собаки - це наслідок людської безвідповідальності (викинули, дали можливість плодитись і т.п.). Тому відповідальність лежить на кожному з нас. І краще спільними зусиллями вирішувати проблему, а не вічне "моя хата з краю" , "хай хтось зробить". А робити збираються , до речі, за кошти з ВАШИХ податків. І науково доведено, що програми стерилізації дешевші та ефективніші в реалізації, ніж програми масової евтаназії. А ще - це золоте дно для розкрадання коштів.  Задумайтесь, для чого тримати тварину 45 діб в притулку, годувати, лікувати, потім евтаназувати гуманно за 500грн? А не простіше вбити її одразу дешевим ядом зі страшними муками, а гроші потім таки списати на ті 45 діб утримання і евтаназію. Хто контролюватиме, скільки тварин відловлено, скільки утримується, скільки вбито? Думаючим людям раджу почитати інформацію про Харківське КП.  Вони щороку звітують, що винищили 90% безпритульних тварин, і на наступний рік знову витрачають такі ж суми з міського бюджету (не впевнена, але ніби близько 3-4млн.грн) ніби-то на евтаназію. До речі, для створення притулку необхідне кількісне обгрунтування, тобто відомості про кількість тварин на вулицях. Підрахунку ніхто не робив... В скандальній програмі взагалі немає економічних обгрунтувань.  Списуй і кради. ..

    Волонтери теж не хочуть, щоб на вулицях були агресивні, необліковані, не опікувані собаки. І волонтери не хочуть розбазарювання наших же коштів, які можуть піти на фінансування  соціально незахищених верств населення. Нехай кожен подумає саме про це.

    В західних країнах немає тварин на вулицях, бо вчасно запрацювали програми по обліку, стерилізації і пристройству. Заводчики обкладаються податками. Введені великі штрафи за безвідповідальність  (викидання, не прибирання екскрементів, жорстоке поводження ). Тільки в Німеччині, Іспанії і ще одній країні, не памятаю точно якій,  заборонена евтаназія. Але в усіх інших активно працюють інформаційні центри, які займаються пристройством, піаром, обліком тварин. І евтаназія там - це скоріше виключення, аніж правило. У нас - це лише відпрацьована схема наживи.

    ПОВТОРЮЮ - ВОЛОНТЕРИ ЯК НІХТО ХОТЯТЬ, ЩОБ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН НЕ БУЛО. Але це необхідно робити економічно ефективними і гуманними методами .



    Для всіх розумників, хто не в курсі, агресія собаки до людини викликана тільки людською агресією в конкретний момент або в минулому, врезультаті чого собака обороняється, але тільки якщо її зачіпати. Або в періоди спарювання, і то між самими собаками, чого можна уникнути стерилізацією.  Бігання собак за велосипедами і машинами - інстинкт пастуха, вироблений тисячоліття тому самими ж людьми. Собака сприймає об'єкт, що  рухається , як вівцю чи корову, тобто худобу,  і намагається заганяти, тільки без людського керівництва це просто перетворилось на біготню. В таких випадках велосипедисту достатньо зупинитись, постояти, не звертаючи увагу на собак і нічого до них не говорячи і не махаючи, а потім спокійним кроком пройтись деяку відстань.

    Взагалі , собаки - людинозалежні тварини і дзеркально відображують наші емоції: страх, ненависть чи навпаки добродушність.



    І на кінець , ось кілька висловів всесвітньо відомих письменників і філософів



    Человечность определяется не по тому, как мы обращаемся с другими людьми. Человечность определяется по тому, как мы обращаемся с животными. - Чак Паланик



    Сострадание к животным так тесно связано с добротой характера, что можно с уверенностью утверждать, что не может быть добрым тот, кто жесток с животными. - Артур Шопенгауэр



    Иногда после разговора с человеком хочется дружелюбно пожать лапу собаке, улыбнуться обезьяне, поклониться слону. - Максим Горький



    Источник: http://www.omolody.ru/quotes_love/animals.htm



    Може це хоч трохи примусить задуматись людей

    Анонім reply Анонім

    Читаючи коментарі, бачу, що всі пишуть не про те...   Насправді у волонтерів два завдання зі зміни програми: забезпечити її ефективність і гуманність.  Нам шкода не тільки собак, але й коштів, які осядуть в кишенях недобросовісних представників влади. Замість того щоб іти на потреби незахищених верств населення, про яких тут дехто пише - дітей, людей похилого віку. Невже шановні НЕлюбителі собак не розуміють, що програма в тому вигляді , як є, без економічних обгрунтувань і чіткого плану дій -  золоте дно для розкрадання бюджету? Обгрунтування - це підрахунок кількості безпритульних тварин (тобто визначення масштабу проблеми), який здійснює міжнародна організація Nature Watch БЕЗКОШТОВНО , але тільки на запрошення міської влади. Але хіба їм потрібен той підрахунок, якщо стане відкритою інформація, скільки ж коштів потрібно реально для вирішення проблеми? Ми, як представники громади, хочемо добитись громадського контролю у цій сфері.

    Щодо коментарів, щоб собі порозбирали безхатченків, відповім:  волонтерів не так багато, усіх собак забрати не можуть.  Не всі, хто гуманно до тварин ставиться,  мають фінанси та умови їх утримувати. Але волонтери стерилізують, вакцинують і лікують за власний кошт або кошти благодійників, збираючи по 10-50 грн.

    Настав час брати відповідальність на себе, а не чекати Доброго дяді, який все зробить "неважно как", як тут писали,  але половину наших грошиків покладе собі в кишеню

    Анонім reply Анонім

    Забула підписатись, я - Ірина Кудінська
  • Анонім

    Шановний, О.Глядач, ну вот с вами совсем не интересно дискутировать, вы либо хамите, либо чушь какую-нибудь пишете. Правда! Смотрю, по всем темам прошлись и каждому поднагадили .Сколько зарабатываете?!
  • Анонім

    Ну насмішили!!!! Ви готові депутатам кошти платити, щоб їм краще жилося, за комуналку по захмарним тарифам, щоб дехто собі третю яхту прикупив, а на добру справу нема ні гривні, ні співчуття, ні людяності. Дуже сумно
  • Анонім

    Ну мы же платим за утримання депутатов!?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up