Кого хочуть "підсадити" до Юрія Хорта?

  • Павел Троянчук
Кого хочуть "підсадити" до Юрія Хорта?
Напередодні першої сесії Вінницької обласної ради деякі політично заангажовані особи намагаються розхитати ситуацію. Це стосується в першу чергу так званих «громадських активістів», які несподівано для всіх стали членами партій, і намагалися на виборах отримати представницькі мандати. Але не змогли…

Тепер їм не залишається нічого іншого, як розхитувати ситуацію, шляхом шантажу і погроз. В авангарді цього процесу ті, хто проявив активність під час штурму приміщення Вінницької ОДА і облради 6 грудня 2014 року. Тоді було вписано ганебну сторінку в політичну історію Вінниччини. Купка політично-занангажованих, активістів з неадекватними амбіціями намагалися штурмувати адміністративне приміщення, бити і знущатися над нацгвардійцями, які через кілька днів відправлялися на фронт. А потім дійшли до піку політичного абсурду і проголосили екс-нардепа Фурмана «народним губернатором», і ледь не проголосили у Вінниці «ВНР». Чим виставили на посміховисько себе і мешканців області, які у переважній більшості не підтримали дії таких «активістів».

Зараз, майже через рік, ці невгамовані «активісти» готують нові провокації. У соціальних мережах поширюються заклики до масового зібрання під стінами обласної ради 27 листопада, в день відкриття першої сесії Вінницької обласної ради.

Поширюються абсурдні вимоги – обрати голову облради на так званому «Віче». Мало того, що таке обрання не передбачене жодним законом, це не можливо зробити навіть технічно. Адже за законом, голову облради обирають депутати шляхом закритого голосування.

Вчора на черговому так званому "віче" нарешті оголошено й наступного "кандидата від майдану" - Людмилу Щербаківську. Хоча сама очільниця вінницької "Батькіщини" про такі наміри публічно не заявляла.

"Виктор Малиновский добавил 6 новых фото.


На майдані небесної сотні 22 листопада о 12:00 зібрались Вінничани , пом'яняули загиблих на майдані і в АТО . Приняли рішення 27 листопада прийти на сесію обл ради та підтримати Людмила Щербаківська на голову ОР . 28 листопада 12:00 біля міськ ради збираємо народне віче обговоремо ситуацію в державі і Вінниці."

Також лунають вимоги про допуск буть-кого на сесію облради. І у звернені щодо цього, яке оприлюднюється від імені депутатських фракцій є цілковита дурниця – «Якщо бажаючих відвідати сесію Вінницької облради буде більше, ніж вміщує будівля, то її слід перенести у більше приміщення чи на площу».

А як тоді проводитиметься голосування? Кабінки теж винесуть на площу? Чи на вулиці змонтують систему «Рада», за допомогою якої голосують депутати?

І таких дурниць останнім часом розповсюджується багато. Мета очевидна – зірвати голосування за голову облради. Втягнути область у черговий цикл політичних протистоянь.

Проте, практично в усій Україні перші сесії обласних рад пройшли, голів та заступників обрано. І хоч пройшли вони подекуди в гострих дебатах між депутатами, але дебати ці проходили у сесійних залах, за прийнятними в демократичному суспільстві нормами.

Тож, розхитуючи ситуацію, дезінформуючи громадськість щодо подій в облраді і обрання голови і заступників, «активісти» намагаються половити рибку в мутній воді, виставити Вінниччину, як най нестабільнішу область в Україні, ну і звісно отримати з цього зиск. Який? Матеріальний, чи моральний – краще запитати у них.

Це роблять ті, хто це робив і 6 грудня минулого року. Хіба що крім двох «активістів» - Хорта і Шостака. Перший сидить у СІЗО, другий – в розшуку і перебуває під крилом спонсорів у Ростові-на-Дону. Якщо хтось з активістів мріє повторити їхню долю – той спробує штурмувати облраду. Скоріш за все, що правоохоронці їм цього не спустять. Як не спустить це їм і громада, яка під час виборів висловила свою недовіру «активістам» і їхнім методам «політичної боротьби».

Вибори закінчилися, тепер в Вінницькій обласній раді депутати мають працювати на користь громади.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up