Паска залишається свіжою місяць (НОВИНИ КОМПАНІЙ)

Паска залишається свіжою місяць (НОВИНИ КОМПАНІЙ)
«Головний секрет вдалої, пухкої і смачної паски — добре вимішане тісто», — розкриває кулінарні таємниці вінничанка Валентина Фертюк.

А ще — якісне борошно, домашні яйця та багато жирів.

— Діти визнають лише мою паску, — розповідає господиня вдома за чашкою кави. — Я печу її за бабусиним рецептом, який знайшла у маминому записнику. Якось так склалося, що мама не випікала пасок, хоч і мала рецепт. А я дуже люблю готувати, тому одразу взялася за справу. Тим більше, що бабусині паски я пам’ятаю з дитинства. Вони були високі, пухкі, дуже смачні і довго не черствіли. Бабуся пекла їх у печі, і аромат стояв на всю хату.

Минулого четверга Валентина Володимирівна уже спекла одну партію пасок для своїх друзів із Риги.

Відео дня
style="text-align: justify;"> — Вперше вони скуштували мою паску років два тому. Вона їм так сподобалася, що цього року вони попросили мене спекти спеціально для них,  — посміхається господиня. — Якраз гостювали у Вінниці, у друзів. Пообіцяли, що не їстимуть до Великодня. Але я не переживаю, бо знаю, що мої паски не черствіють.

Валентина Володимирівна виходить до кімнати і повертається із червоним записником. Показує бабусин рецепт, записаний на жовтих сторінках уже вицвілою від часу пастою.

— Для паски беру півлітра молока, 50 грамів пресованих дріжджів, 15 штук яєць, півкілограма цукру, 200 грамів масла, 100 грамів маргарину, 2 столові ложки олії, дрібку солі та близько 2-х кілограмів борошна, — перелічує. — Дріжджі потрібно розвести у підігрітому молоці і залишити, щоб підійшли. Усі яйця розділяю. У жовтки додаю 100–200 грамів цукру і збиваю до густої пишної маси. Потім просіваю борошно, додаю дрібку солі та виливаю у нього дріжджі, вимішую. Додаю збиті жовтки та розтоплене масло з маргарином, знову добре вимішую. Потім ідуть збиті із цукром білки, знов вимішую. Після цього ставлю, щоб сходило. На кухні має бути тепло, тому я зранку вмикаю і відкриваю духовку.

Тісто має підійти двічі. Кожного разу господиня вимішує його руками майже годину. Поки тісто підходить, Валентина Володимирівна готує форми: прогріває їх на плиті та змащує олією або маслом, посипає манною крупою, щоб паски не підгоріли.

— Ще багато залежить від борошна, — зауважує господиня. — За роки практики, уже на дотик відчуваю якісне. Воно має бути білим, без грудочок. У тісті — легким, повітряним, приємним на дотик. Уже кілька років беру наше, вінницьке, «Зерносвіт». Ще ніколи мене не підводило, завжди якісне: біле, добре замішується, тісто гарно сходить. Коли печу паски, форми заповнюю тістом на третину. Як тільки воно підійшло до країв, паски можна саджати у духовку. Спочатку кладу їх у дуже гарячу, а через 5–10 хвилин збиваю температуру удвічі. Випікаю приблизно 40 хвилин. Готовність визначаю дерев’яною шпажкою — проколюю нею паску аж до дна. Якщо вона залишається сухою — паска готова. Зверху змащую глазур’ю. Готую її із 5 білків та двох пакетиків цукрової пудри по 200 грамів. Збиваю до густої маси і заливаю паску. Усім бажаю гарних великодніх свят та смачної паски!

Компанія "Зерносвіт" є лауреатом Всекраїнського конкурсу якості продукції "100 кращих товарів України" у номінації "Продовольчі товари" по продукту "Борошно пшеничне вищого сорту", Київ - 2013р.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up