У Вінниці шукали найтвердіше яйце

На другий день Великодня вінничани розважали себе давніми українськими жартівливими забавками. Вже вдруге у Вінниці пройшов чемпіонат «Битва крашанок». Організатори - міський палац мистецтв «Зоря» цього року без зайвої скромності і не без жарту додали до назви «всесвітній».

-  Ідея дуже проста, вона лежить на поверхні, та головне ми задумували цей чемпіонат перш за все як сімейну розвагу,  відпочинок для душі – розповів організатор Олександр Шемет.
Охочих позмагатись у такий спосіб виявилось близько 200 чоловік. Таку ж кількість крашанок заготовили для чемпіонату організатори, серед них і два яйця страуса. Втім, хто хотів, приносив власну секретну«зброю», яка мала принести особливий фарт учасникам.
У кожного учасника було по 6 «життів», тобто крашанок для бою.
- Гра «навбитки» полягає в тому, що один тримає в руці крашанку, носком догори, а другий б'є носком свого яйця, - пояснив Олександр Шемет. -  Потім б'є другий по кушці, тобто по протилежному кінці. Чия крашанка розіб'ється з обох кінців, той програв: він віддає свою крашанку тому, хто виграв.

{photo_gallery id=4462|}

У командних змаганнях брало участь 16 команд, учасниками яких були вінницькі шкільні команди КВК. Зустрівшись в боротьбі із суперниками, в другому турі учасники які пройшли далі проходили квест «знайди крашанку». З допомогою спеціальної карти команди бігали по Мегамолу та відшукували заховані яйця. У фіналі зустрілися команди «Броколі» та «Україночки». Перемогу здобули учні з гімназії №1 з вегетаріанською назвою «Броколі».
- Найважче було проходити квест, - ділиться враженнями учасниця команди-переможника Ольга Острадчук,  - але із двадцяти захованих яєць ми знайшли найбільше – аж сім.

Відео дня

{photo_gallery id=4463|}

Також були індивідуальні поєдинки, в яких кожний охочий міг довести, що його яйце найтвердіше. Після запеклих півфінальних баталій у фіналі повну перемогу здобув Михайло Стасенко, який з рахунком 6 : 0 розгромив свого суперника. Конкурс «круті яйця» показав, чиє яйце зможе крутитися на столі найдовше. «Найкрутіше яйце» протрималось 45 секунд і принесло Антонові Доманському перемогу та подарунки.
Також учасники приносили та розкладали власноруч оригінальним способом розмальовані яйця. Команда КВК «О, счастливчик» за серію писанок зі смішними обличчями отримали особливий подарунок – розписане яйце страуса.

{photo_gallery id=4464|}

Цікавою несподіванкою стала номінація «Кубок Телевізійників». Тележурналісти чотирьох українських телеканалів зійшлися в поєдинку, «зброя» їм дісталась також несподівана: битву вели перепелиними яйцями. Врешті-решт з поміж представників П’ятого каналу, ТРК України, Першого національного та ВДТ-6 виграв наш вінницький телевізійник.
Судили поєдинки вінницька команда КВК «Спеції». Розважали співами і танцями вихованці творчої майстерні МПМ «Зоря» «Зоряна мрія» та танцюристи п’ятого ліцею колектив «Молодість».
Переможників усіх номінацій нагородили сертифікатами від Мегамолу на розваги та подарунки.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up