Коли ходять по квартирам, це афера чи рекламна акція?

Коли ходять по квартирам, це афера чи рекламна акція?
Стоп-кадр з відеозйомки нашого таємного агента. Журналіст RIA цілий день ходив по квартирах з людьми, які починають розмову з: “Відкрийте двері, ми по програмі теплозбереження”. Ні у кого завдатку за вікна дівчина з “Єврохолдингу” не брала, але й з якого заводу пропоновані нею мателопластикові системи, не призналася
Зима щойно закінчилася, але багато хто вже думає, як пережити наступну. Вінницею ходять молоді люди, що пропонують знижки на встановлення пластикових вікон. До редакції телефонують, кажуть, вони шахраї. Щоб перевірити це, ми заслали у структуру “таємного агента”

Про невідомих людей, які ходять по квартирах з розповідями про програму теплозбереження, яка дозволяє поставити пластикові вікна зі знижкою, RIA розказувала в минулому номері (№10 від 11 березня). У статті „Нова афера - легенда про теплоекономію” були коментарі міліції та міськвиконкому.  Обидві структури сказали, що таке ходіння – не що інше, як шахрайство.  

Автору статті про людей, які ходять по квартирах із легендою про муніципальну програму теплозбереження, але не мають нікого відношення до комунальників, прийшло повідомлення: „Я знаю, хто це робить”... Щоб перевірити, чи справді поквартирні обходи починаються з фірми працевлаштування, редакція направила в офіс на Соборній “таємного агента”...

“Ця робота не для мене”
- Я сам з ними ходив – стажувався, - відреагував на публікацію 23-річний Денис і попросив не вказувати прізвища.

Хлопець, щоб влаштуватися експедитором, ходив у офіс на Соборній, 99а. Після співбесіди його з чоловіками, які шукали роботу охоронців, приставили до старшого на ім’я Паша.

- Я до останнього не знав, що буду робити, - говорить Денис. - Ми сіли в тролейбус і поїхали на Тяжилів, де під дев’ятиповерхівкою Паша сказав спостерігати, як він працює.  

Людям, зі слів Дениса, Паша розказував про програму теплозбереження. Мовляв, на їхній дім виділили кошти і можна встановити вікна дешево, можливий кредит... Хлопець допитувався, де знаходяться склади фірми „Єврохолдинг” (за такою назвою бачив табличку в офісі). Йому сказали – на Тарногродського, але номера не назвали. Денис походив біля Паші півдня – і попрощався.

- Я зрозумів, що ця робота не для мене, - каже хлопець.

Про таке ж стажування розповів ще один Денис, 31-річний вінничанин. Він шукав роботу водія або замірника вікон, але теж поїхав стукати в двері квартир. У його випадку новачків учила дівчина Вероніка.  

- Вона дзвонила в двері і говорила: на ваш район виділили 150 квадратів металопластикового профілю, для багатодітних чи пенсіонерів буде знижка від 7 до 25 відсотків, - розказує Денис. – Та якщо завод у Тернополі, то великі знижки неможливі. Везти звідти з теперішніми цінами на бензин дорого. Я подумав, що вікна можуть бути з підпільної фірми, тому брати участь в авантюрі не захотів. Півдня відбув і пішов. А Вероніка казала, що заробляє 6-8 тисяч гривень в „Єврохолдінгу”, та ходити по квартирах – не основна її робота. Вона нібито скоро буде очолювати офіс у Чернівцях. Але виглядає ця дівчина, як задрипанка... Така робота – це якась махінація.

Ми перевірили
Щоб перевірити, чи дійсно з офісу на Соборній виходять агітатори некомунальної(!) програми, журналіст RIA подзвонив за оголошенням про працевлаштування. Цікавився вакансією експедитора - і теж пішов стажуватися з людиною, яка стукала в двері зі словами: „Відкрийте, ми по програмі теплозбереження”.

На співбесіді директор розповів, що «Єврохолдинг» - відома фірма, шукає тільки мотивованих працівників.

- Ось Олена, сьогодні працюєте з нею, - сказав він. – Вона в кінці дня дасть свої рекомендації, і я прийму рішення. Зараз основне ваше завдання – сподобатись Олені.

Що конкретно доведеться робити – ніяких пояснень. Дівчина сказала журналісту, щоб той дивився, що робить вона.  

- На, тримай листочок і записуй квартири. Де відкрили, став плюс, - сказала дівчина, коли добралися до будинку на Пирогов, 73А.

У квартирах відчиняли двері, і Олена казала: «Ми по програмі теплозбереження! Вам талони приходили? Ні?.. Тоді слухайте. Наш завод виділив на ваш район пільговий профіль. Можете замінити вікна зі знижкою...”   

Журналіст цікавився, про вікна якого заводу йдеться і якою програмою підкріплює свою агітацію Олена.

- У наш холдинг входить п’ять заводів. Вінницею опікується тернопільський. Він і пропонує програму. Якщо в сім’ї пільговик або неповнолітній, може бути знижка до 21%, - сказала Олена.

Людям вона говорила, що сусіди вже зареєструвалися, мовляв, поспішайте, бо лишитеся за бортом. Але не відмовилися категорично за той день, коли журналіст супроводжував Олену, лишень п’ятеро.

- Вінницький сайт пише, що ви обманюєте? – спитала жінка, яка читала про підозрілі обходи невідомих людей.

- Це не про нас пишуть. Ми хороші. У нас всі документи є, - відповіла Олена, а стажеру згодом пояснила: - Пишуть про бариг якихось, а ми - лідери, у нас все в порядку. Ми не продаємо вікна, ми створюємо клієнтів.

По дорозі з квартири в квартиру Олена говорила про бізнес та саморозвиток. Казала, що у компанії, де вона працює, можна стати успішним і значно вигідніше ходити по квартирах у пошуках клієнтів, ніж працювати «якимось експедитором».

Що стосується реакції вінничан на програму, яка виявилася рекламною акцією, то «клюнули» в основному пенсіонери. До них мав прийти майстер, щоб все обміряти та сказати, у скільки обійдуться нові вікна. А виклик майстра коштує 100 гривень.

До речі, крім малюнків вікон, списків квартир та рекламних талонів, ніяких документів у Олени не було. А людям, які допитувався більше про пільгову програму теплозбереження, вона радила почитати в інтернеті. Але як потім не старався наш журналіст, не знайшов інформації про схожі програми. Він також зв’язувався з тернопільськими заводами, які займаються металопластиковими системами. На чотирьох великих підприємствах (Viknaroff, “Галактика комфорту”, “ЕлДом”, “Панорама”) сказали, що ніколи не чули про компанію “Єврохолдинг”.

Шахрайство – це не про них?
- Розказували, що ходять аферисти. Але хіба є хоч одна заява, що це ми? Всім, хто нам вікна замовляє, ставимо, - запевнила заступниця директора фірми „Єврохолдинг” Вероніка Скрипник.   

Вона сказала про співпрацю із заводом „Престиж Груп”. Вводимо в пошукову систему цю назву. Першим з’являється посилання „Недобросовісний роботодавець Престиж-Груп”. Це стаття не про завод пластикових вікон, а про фірму з працевлаштування, схожу на вінницький „Єврохолдинг”.

З самим керівником „Єврохолдингу” ми говорили по телефону. Він сказав, що шахраї, які ходять по квартирах, заважають його людям працювати.

- Хтось витрачає гроші на рекламу по телевізору чи бігборди, а в нас реклама – це люди. І багато хто намагається нашу систему копіювати, - говорить Олексій Бойко. – Ми не обманюємо. Я тут вже півтора роки працюю, і від мене йде розвиток, відкриваються філіали, розвиваємо мережу...

Мережу чого? Системи працевлаштування чи продажу пластикових вікон?   

- А нас компанія холдингова. 16 напрямків. Вікна, будматеріали, канцелярія... І оскільки постійно розвиваємося, в нас буде працевлаштування. В нас свої заводи, ми не перепродуємо, самі для себе все це робимо, - сказав директор.

Він назвав тернопільський завод „Захід Груп” і дніпропетровський „Статус Груп”. Знову дивимося в інтернеті – не знаходимо таких. Натомість натрапляємо на статті про вуличних консультантів, які в інших регіонах озвучують такі назви, рекламуючи вікна.

– В нас секрет фірми, як наша компанія росте і розвивається. Не кожному давно це взнати, - відповідає директор на питання, чому лишається загадкою „Єврохолдинг” для людей, які в них стажувалися. - В нас насправді дуже великий розвиток. От я прийшов на водія, а через півтора місяці став управляючим філіалу. Кар’єрний ріст. Якщо одразу це людині пояснити, вона просто не зрозуміє. В нас інформація дається порціями. Це можна зрівняти з мережовим маркетингом. Та якщо в людини не вистачило терпіння допрацювати до кінця дня, то… вона втратила можливості.

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Калиниченко Сергей

    что забыло винницкое пп в Львове сегодня пришли 2 школьника про экономию рассказывать)-чуть повелся ради интереса поговорить )100 грв не просили ,а вот  заявку на замер окон нарисовать при том что не какой информации о них нету документов-дают бумажку на замер окон там штамп пп -и толком нечего сказать не могут-какой завод окон кто компенсирует именно -в чем розвод ?при том что в Львове свои заводы львіввікнопласт и тд -
  • Анонім

    Я працював з ними. Знаю Вероніку і Пашу. Тай директора теж. Лохотрон у тому що коли замірник робить заміри і дає знати точну ціну,людина має дати 40 % від вартості ціни на "затратний матеріал". Звісно щоб не ставиои вікон не чув,але те що ви переплачуєте це факт. Вони називають розмову з людьми " СПІЧ".

    ДОБРОГО ДНЯ,ВАМ ТАЛОНИ НА РЄЄСТРАЦІЮ ПО ТЕПЛОЗБЕРЕЖЕННЮ НЕ ПРИХОДИЛИ?(НІ).

    ЗАРАЗ Я ВАМ ШВИДЕНЬКО РОЗКАЖУ БО МАЛО ЧАСУ. СПРАВА В ТОМУ ЩО НА ВАШ БУДИНОК БУЛО ВИДІЛЕНО 120 КВАДРАТІВ ПІЛЬГОВОГО МЕТАЛОПРОФІЛЮ НА МЕТАЛОПЛАСТИКОВІ ВІКНА. ТАКІ ЛЮДИ ЯК ПЕНСІОНЕРИ,СІМ'Ї З НЕПОВНОЛІТНІМИ ДІТЬМИ,МАЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ ЗАМІНИТИ ОДИН ДРЕВ'ЯНИЙ ВИРІБ НА МЕТАЛОПЛАСТИК, КРІМ ЗІ ЗНИЖКОЮ. І так далі. 5 пунктів. 1.ПРИВІТІННЯ

    2.ЛЕГЕНДА

    3.РЕКЛАМА

    4.ВИЛКА ЦІН

    5.ЖОРСТКЕ ЗАКЛЮЧЕННЯ ДОГОВОРУ. якщо коротко то ви ПЕРЕПЛАЧУЄТЕ. ЖЕНІТЬ ЇХ З КВАРТИРИ.
  • Анонім

    Аванс 4тыс грн! За два окна!
  • Анонім

    Я сьогодні іх впустила м.Хмельницький!

    Я в щоке! Теперь боюсь спать! Они делали замеры окон, подкрктил профиль старого окна :( Цена заманчива! Хотела завтра занести
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up