Жмеринське «Торнадо» змело конкурентів на обласному конкурсі екологічних агітбригад

Жмеринське «Торнадо» змело конкурентів на обласному конкурсі екологічних агітбригад
На базі Вінницької станції юннатів відбувся обласний конкурс екологічних агітбригад «Земля – наш спільний дім». Команди учнів шкіл та вихованців позашкільних навчальних закладів, які представляли майже всі міста і райони Вінниччини, в творчій формі презентували здобутки в сфері природоохоронної роботи та екологічного виховання. Це були колективи-переможці міських та районних етапів конкурсу.

Пісні, танці і театр

Захід відкрила директор Вінницької станції юннатів, заслужений працівник освіти України Ольга Драгомирецька.  

– Нове покоління буде жити  в тому природному середовищі, які ви збережете і створите. Тому на вас покладена важлива функція, – звернулася Ольга Драгомирецька до учасників конкурсу. 

Відео дня

– Конкурс агітбригад «Земля – наш спільний дім» проводиться вже в 15-й раз поспіль. Кожен рік змінюється його тема. Торік це була охорона первоцвітів, до того – збереження водних ресурсів, нині – охорона земельних ресурсів Вінниччини та України, – розповіла методист обласної станції юннатів, координатор конкурсу Тамара Корінна.

Перша частина виступу агітбригад складалася з презентації щодо виконаної роботи. Йшлося про виступи в громадських закладах, насадження дерев, розчищення джерел тощо. У другій частині діти за допомогою пісень, танців, театральних сценок закликали оберігати природу.

Ґрунтознавці дбають про родючість землі

Виробнича екологічна бригада «Грунтознавець» Тульчинської гімназії № 3 стала переможницею районного конкурсу, після чого з концертами об’їздила багато сусідніх сіл.

– Агітуємо якомога менше вносити до грунтів хімічних добрив. Тоді земля залишиться неушкодженою, – каже 15-річний учасник бригада «Грунтознавець» Андрій Анастасюк.

– Ми провели районний конкурс дитячих екологічних бригад, присвячений охороні і збереженню грунтів. Учні пояснювали, як поліпшувати структуру і родючість грунтів Тульчинщини. В нашому районі зареєстровано 23 учнівські екологічні бригади. Вони обмінюються досвідом між собою, – повідомив директор Тульчинської районної станції юннатів Микола Мазур.  

Прибирають ліс, розчищають джерела

Діти розповідали, що в своїх селах і містах прибирають ліс, розчищають джерела, висаджують дерева і квіти, збирають сміття.

– Ми покращуємо береги річки Рівець – для укріплення берегів насаджуємо верби. Також доглядаємо за гніздами лелек, яких чимало в нашому селі, – сказала 13-річна Софія Гусєва з екологічної бригади «Атас» с. Гармаки (Барський район).  

Екологічна бригада «Памолодь» (Іллінці) виступала в красивій уніформі місцевого лісництва  

– Ми співпрацюємо з Іллінецьким лісництвом. Воно облаштувало в своєму управлінні клас для навчання школярів. Мені подобається лісове господарство – можливо, в майбутньому воно стане моєю професією, – розповіла 12-річна Діана Корсун.    

Приз – поїздка до Херсону

Гран-Прі обласного конкурсу виборола команда «Торнадо»  з с.ю Мартинівка (Жмеринський район). Вона отримала право представляти Вінниччину на Всеукраїнському етапі конкурсу екологічних агітбригад «Земля – наш спільний дім» у Херсоні.

До речі, 2 роки тому екологічна бригада з Бершадського району виграла Гран-Прі на державному рівні, завдяки чому Вінницька станція юннатів отримала право приймати у себе всеукраїнський етап. А торік бершадці знову стали третіми  в країні.   Зараз команда Флоринської школи (Бершадський район) посіла перше місце в області. Другу позицію розділили агітбригади Крижопільської школи № 2, Калинівської школи № 2, Могилів-Подільського ліцею № 4 і Ладижинської школи № 2. На третій сходинці – Михайлівська школа (Вінницький район), Вінницька школа № 35, Тульчинська гімназія № 3 і Шаргородський будинок школярів.  

Previous Next
    

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up