Барський птахокомбінат налагоджує мережу фірмової торгівлі

Барський птахокомбінат налагоджує мережу фірмової торгівлі
Директор комбінату Анатолій Сухоребрий вважає, що саме мережа фірмових магазинів, яких на території області є 22, дозволяє підприємству займати власну нішу на ринку, і не бути витісненою з бізнес-гри іншими підприємствами-конкурентами та великими мережами

Власне птахокомбінат - два підприємства, які займаються випуском та реалізацією м’ясної продукції. Це ВАТ «Барський птахокомбінат» та створене в червні минулого року ТОВ «Барський птахокомбінат». Перше товариство займається виробництвом та збутом м’яса, а друге – ковбасних виробів.
Директор підприємства зазначає, що нині ринок м’ясопродуктів надзвичайно монополізований, а деякі великі гравці, в тому числі і підприємства, що базуються на території області, ведуть не зовсім чесну конкурентну гру.
- Наприклад, одне із підприємств-конкурентів, поставляє у Держрезерв м’ясо по ціні 34 гривні за кілограм. Як виникла ця ціна, і як Держрезервом проводився відбір підприємств-постачальників, невідомо, - говорить Анатолій Сухоребрий.
Щоб не бути витісненими з ринку, на підприємстві розвивають мережу фірмової торгівлі. Зараз є 22 фірмових магазини в області, декілька із них працює і у Вінниці. Підприємство принципово не працює з великими торгівельними мережами та супермаркетами.
- Якщо ми постачатимемо у мережі власну продукцію, наприклад, напівфабрикати із свинини по 36 грн за кілограм, то ціни на цю ж продукцію у мережах становитимуть 70 грн за кілограм, як і у решти виробників. Таким чином, наша продукція розчиниться у загальній масі, а бренд комбінату буде нівельовано, - наполягає Анатолій Сухоребрий.
На підприємстві проводиться модернізація основних засобів виробництва. Реконструйовано ковбасний цех, впроваджено реалізацію безкісткових м’ясних напівфабрикатів, розширяється асортимент ковбасних та інших м’ясних і м’ясо-кісткових виробів.
За рахунок фірмової торгівлі на 25% знижена ціна на м’ясні напівфабрикати і ковбасні вироби.
Але, за словами керівництва комбінату, є й певні проблеми. Порівняно з минулим роком за 4 місяці 2008 року підприємство на 80 %, або -36,1 млн. грн., зменшило випуск промислової продукції. Основною причиною суттєвого зменшення товарного виробництва м’яса і м’ясних виробів є відсутність дешевої вітчизняної сировини.
Проте, Анатолій Сухоребрий запевнив, що керівництво птахокомбінату працює над покращенням ситуації, яка склалась на сьогодні.
А вихід керівництво бачить у тому, щоб аграрії впроваджували активніше великотоварні тваринницькі комплекси.
Довідка
Нині кілограм м’яса у живій вазі приймається на переробку по ціні 17-20 грн. Вихід готової м’ясопродукції становить 50% від живої ваги.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:06 На Вінниччині затримали чоловіків, що «продавали» виїзд за кордон за $7000 photo_camera 14:40 «Мелемо на кам’яних жорнах і печемо на заквасках»: у Липовці відроджують культуру українського хліба 14:18 На Шимка водій збив жінку на пішохідному переході: потерпілу госпіталізували 13:13 Нетверезий водій збив 14-річну дівчинку та втік з місця ДТП Від читача 15:10 Кінологічний центр — не розкіш, а потреба ! 12:15 У селі Кочурів зі ставка дістали тіло 39-річного чоловіка 11:45 Увага, водії! Як не зіпсувати кондиціонер — і де у Вінниці його ремонтують (Новини компаній) 11:36 Як вінничанам безплатно опанувати нові професії? Усе про ваучери на навчання 11:08 Вінницький ТЦК тимчасово переходить на дві нові локації 10:55 Оперативна інформація для вінничан: де і чому не буде світла та води 7 липня 10:15 ТОП-5 літніх терас Вінниці, де поєднуються смак, вид і затишок (партнерський проєкт) 09:32 В «Кубку АкТИвних» проти молодих нивівців зіграв володар Кубка УЄФА Євген Селезньов photo_camera 09:21 Напружена доба на фронті: ЗСУ відбили 184 атаки та знищили понад тисячу окупантів 08:17 Сьогодні 7 липня: Яке свято, хто іменинник та головні прикмети дня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 30 червня по 7 липня, які ви могли пропустити 20:08 «Страх був лише за дітей»: історія кухарки Лариси, яка годує бійців 120-ї бригади ТрО 19:04 Палац Меринга у Старій Прилуці руйнується. Національну пам’ятку залишили без уваги і фінансування photo_camera 18:04 Не стало Віктора Насушного — досвідченого хірурга з Іллінців 17:34 Занедбана пам’ятка у Гущинцях: історія палацу княгині Абамелек на Вінниччині photo_camera 17:03 Етнолокація з душею: як на Вінниччині перетворили старий клуб на туристичну родзинку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up