Рицарські змагання під гречку з шкварочками чекають вінничан на святі музеїв

Рицарські змагання під гречку з шкварочками чекають вінничан на святі музеїв
Вінницкий Краєзнавчий музей запрошує усіх мешканців міста відсвяткувати Міжнародний день музеїв разом. 14 травня на музейні площі на вас очікує театралізоване свято "Земля майстрів".

В програмі свята пізнавальні майстер класи. Митці з Вінниці та області представлять свої роботи з плетіння соломкою, батику, бісероплетіння, кераміки, ляльки - мотанки, писанки. І не тільки представлять, але й поділяться майстерністю. Дивовижне „Слов’янське містечко” запрошує до майстерні ювеліра, а ще ви зможете власними руками виготовити кольчугу та поплести стрічок.
І все це під запальні виступи фольклорних колективів. До речі таких славнозвісних як «Макоша», колективу музичного училища денс-студії «Бревіс», білоруського колективу.
Також гості свята зможуть оцінити акторські здібності учасників театральної студії "Мельпомена".
Зірками свята буде не тільки молодь, але й вінничани поважного віку. Наприклад, гурт ветеранів «Берегиня», заспівають як ліричні та і гумористичні пісні.
Така насичена програма потребує смачної перерви. Тож традиційна «музейна» каша буде дуже доречна.
- Музейна вона не тому, що вкрита пилом історії, - говорить науковий співробітник музею Олена Рудишина, - а тому, що готувати її будуть працівники музею, точніше його жіноча половина. Тож запашна гречана каша з хрумкими шкварочками стане приємним сюрпризом для всіх гостей свята. А ще буде виставка „Витребеньки з сала”, це фантастичні композиції з різних видів сала, також створені працівниками музею, фантазії в них досить, тож буде цікаво.
- Взагалі програма буде насичена етносом, традиціями, танками, співом, - додає Олена Рудишина.
На завершення свята розпочнеться "Ніч музеїв". Перед очима глядачів розгорнуться захопливі рицарські змагання між двома вінницькими клубами „Білий вовк” та „Аркона”. А на додачу середньовічні танці, концерти фол-року, та файєр - шоу.
Та це ще не всі сюрпризи. До міжнародного дня музеїв у великій виставковій залі Краєзнавчого музею відкрилася виставка „Коштовні сторінки історії Поділля”. Уперше для широкого кола відвідувачів представлено дорогоцінні ювелірні прикраси, предмети торевтики та скарби з фондової збірки музею. Матеріали що експонуються, належать до різних періодів історії нашого краю від трипілля до сьогодення. Це й найдавніші на Вінниччині прикраси – обереги з глини та міді, перші на Україні золоті ювелірні вироби. Надзвичайно яскрава колекція сарматського золота, яка демонструє всю велич естетики звіриного стилю. Та особливу увагу заслуговує комплекс прикрас, знайдених у похованнях сарматського можновладця, який на думку вчених, є відомим в історії сарматським „царем” Інесмеєм.
  Свято розпочнеться 14 травня о 15.00, на музейній площі, біля Краєзнавчого музею.

Читайте також:

Винница отметила День музеев

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up