Роман Молдован: «Студентська весна» це дійсно подія для студентів Вінниці»

Гасло фестивалю «Студентська Весна» 2015:  «Європа починається з нас». 22 квітня на прес-конференції за участю  голови Громадської організації «Розвиток.Розвиток» Ірини Борзови, заступника начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Наталі Заболотної, начальника відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської Ради Юлії Мончак, керівника Молодіжної Ради Дмитра Мира, голови Студентського Парламенту Вінниччини Романа Молдована, представників Студентського Парламенту Вінниччини та Молодіжної Ради, активних студентів, представників педагогічного складу  навчальних закладів 1-2 та 3-4 рівнів акредитації розпочато підготовку до проведення четвертого фестивалю «Вінницька студентська весна».

Як зазначила організатор фестивалю Ірина Борзова, у зв’язку зі складною ситуацією, що склалася у нашій державі, проведення заходу було під великою загрозою. Три роки поспіль фестиваль СтудВесна був найпопулярнішим і наймасовішим студентським заходом міста Вінниці. ГО «Розвиток. Розвиток» спрямовувала чималі кошти для забезпечення належного рівня проведення фестивалю. У цьому році, за словами І.Борзової, у зв’язку з подіями на Сході держави, значні кошти виділялись на благодійні потреби та соціальні проекти.  Але завдяки підтримці виконуючого обов’язки міського голови, секретаря міської ради Сергія Моргунова,  проведення фестивалю у цьому році стало реальністю. Отже, СтудВесна – 2015 проходитиме 16 травня, у день Європи в Україні. Особливість проведення є те, що фестиваль відбуватиметься на професійній сцені  під відкритим небом на Європейській площі міста Вінниця. В рамках заходу відбудеться урочистий парад команд-учасників фестивалю;  презентація навчальних закладів, гала-концерт за участю студентської молоді Вінниччини; презентація першого випуску газети вінницький студентів «Студентський вісник» під тематичною назвою “Європа починається з мене” та  студентський флеш-моб «Європа починається з нас!». А 23 травня запрошуємо усіх бажаючих приєднатися до  проекту «Вінниця Біжить», який проходитиме в  рамках Глобальної Громадської кампанії «Рухаємо Вінницю»!

У свою чергу  Юлія Мончак подякувала організаторам та запросила вінничан відвідати виставку «Європейська освіта», що буде представлена під час проведення СтудВесни-2015. Ця виставка спрямована на те, аби допомогти випускникам шкіл, майбутнім абітурієнтам краще ознайомитися з навчальними закладами міста та області та зробити свій вибір для подальшого навчання, оволодіння майбутньою професією.

Наталя Заболотна відмітила, що управління і надалі сприятиме організації та проведення фестивалю, адже кожного року кількість бажаючих взяти участь -  зростає, а це основний критерій, який демонструє необхідність проведення в області такого роду заходу.

Представники студентської молоді Вінниччини, а саме, голова Студ Парламенту Вінниччини Роман Молдован та керівник Молодіжної Ради Дмитро Мира щиро подякували усім, хто підтримав проведення фестивалю СтудВесна – 2015. Це можливість в черговий раз продемонструвати, що молодь Вінниччини прагне бути повноцінним членом Європейської спільноти. А для цього кожен повинен зрозуміти, що Європа починається з кожного з нас!. Представники студентства краю запросили усіх бажаючих студентів приєднатись до участі у фестивалю «Вінницька студентська весна 2015» , а всіх вінничан  - підтримати та отримати масу позитивних вражень.  

Після прес-конференції на мої запитання щодо фестивалю відповів голова Студентського Парламенту Вінниччини Роман Молдован :

 – Романе, які критерії відбору на  фестиваль учасників в ВУЗах?

 – Критеріїв відбору, як таких немає, вуз  пропонує найкращі, на його думку, номери,  а журі з представників самого вузу та  оргкомітету Фестивалю відбирає декілька  найкращих, враховуючи специфіку виступу  тому, що виступати потрібно буде на  відкритому повітрі і це впливає на  сприйняття публікою. Може бути просто  шикарний номер: вокальний, танцювальний,  оригінальний, який класно «зайде» в  закритому залі, але це не гарантія, що його  чекає такий же успіх на сцені Фестивалю,  яка буде розміщення на вулиці.

 – Яким чином фестиваль впливає на  свідомість студентів?

 – Студентська весна це своєрідна платформа для спілкування студентства різних навчальних закладів. Тому проведення Фестивалю сприяє налагодженню зв’язків між активними студентами та стимулює їх до розвитку, адже команди, які не займають призових місць чи не зовсім вдало представляються одного року починають готуватись до наступного року, щоб показати себе краще.

– Чи підтримують вас викладачі?

– Скільки мені відомо, то допомагають – це в інтересах внз (профорієнтація). Написання сценаріїв, підготовка номерів, був випадок, коли в команді КВН від ВНТУ грав викладач, що виглядало доволі позитивно і явно давало команді фору.

– Які проекти переможці в номінації «соціальні проекти» успішно втілені?

– З приводу соц.проектів сказати важко. Знаю за минулорічного переможця, який, нажаль, повномаштабно проект в життя не втілив, але, тим не менше, сам конкурс спонукає студентів хоча б спробувати свої сили в написанні проектів, а це може перерости в професійну сферу роботи…

– Чи плануєте добавляти ще якісь номінації, ну наприклад «кращій студентський винахід» або «краща студентська проведена акція»?

– Щодо додавання нових номінацій мені говорити важко, адже Студентський Парламент Вінниччини виступає партнером Фестивалю, тому, в більшій мірі, такі питання залежать від ініціаторів та організаторів, які є доволі демократичними, що дає змогу сміливо пропонувати нововведення. Слід сказати, що організатори реагують на виклики часу і підлаштовують Фестиваль таким чином, що він не втрачає актуальність, на фоні настроїв суспільства та подій в країні, тому якщо буде запит на нові номінації, то, думаю, що вони будуть включені до програми.

– Романе, які недоліки вдалося виправити за допомогою попередніх фестивалів «Вінницька студентська весна»?

–  Гадаю, головним недоліком, яким виправляє «Студентська весна» це перехід від конфронтації окремих вузів чи студентських активів до консолідації та якісної конкуренції, що стимулює до розвитку. Цього року, наприклад, буде створено студентське друковане видання. Я думаю, що це також виправлення недоліку тому, що це дуже перспективно і помилкою було не створити його раніше.

Загалом, варто сказати, що «Студентська весна» це дійсно подія для студентів Вінниці. Чимось подібним є  фестиваль «Студентська республіка», який є менш доступним для студентів з причини того, що навчальний заклад представляє тільки одна команда з 10 чоловік. Про Студреспубліку чули всі, а от потрапити може далеко не кожен. В даному ж  випадку  охоплення є ширшим і долучитися до «Студентської весни» може чи не кожен студент. Для цього треба просто прийти до сцени в центрі міста, де можна підтримати команду свого ВНЗ або просто гарно провести час.

Крім того головною ідеєю цьогорічного фестивалю є консолідація Студентського Парламенту, Молодіжної ради та студентських рад. І це є дуже правильно! Спільними зусиллями ми здатні зробити більше.

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up