Збірна Вінниччини вдома виграла всеукраїнський турнір з жіночого футболу

Збірна Вінниччини вдома виграла всеукраїнський турнір з жіночого футболу
Збірна Вінниччини (в білій формі) грає проти збірної Одещини. Нічия з рахунком 1:1 забезпечила нашій команді перемогу в турнірі
У Вінниці вчергове нагадали, що футбол – жіноча справа, причому наші землячки не пасуть в ній задніх. Це сталося на Всеукраїнському турнірі, який відбувся вихідними. Матчі проходили на аренах СК «Нива» та «Інтеграл». Змагалися чотири колективи, складені з дівчат не старше 16 років.

«Збірниці» України забезпечили перемогу

Турнір впевнено виграла збірна Вінницької області. Друге місце посіли одеситки, третє – збірна Міносвіти і науки. В перший день збірна Вінниччини здолала команду спортивного товариства «Колос» – 3:0, причому за неї виступали кілька футболісток з однойменного козятинського жіночого клубу майстрів першої ліги. Освітянську збірну вінничанки розгромили з рахунком 4:0, а в останній грі розійшлися миром зі збірної Одеської області – 1:1.

Змагання пройшли за підтримки обласної федерації футболу. Вона не лише надала кубки, медалі і грамоти, але й забезпечила відрядження чотирьох кращих футболісток з районів, які зіграли за збірну Вінниччини. Зокрема, її підсилили спортсменки з Мурованих Курилівців, Літина, Турбова і Хмільника. Але основу «золотої» команди складали спортсменки з міста над Бугом, переважно – з ДЮСШ «Інтеграл».

Відео дня

– За нашу команду виступали чотири «збірниці» України – Юліанна Філатова, Юлія Христюк, Дар’я Цихач і Вероніка Никитюк. Також два наших гравці входять до резерву збірної країни – Ганна Кучеренко і Ілона Пшенична, – розповів тренер жіночої збірної Вінниччини з футболу тренер ДЮСШ «Інтеграл» і ОДЮСШ ім. Блохіна-Бєланова Олександр Дуднік.  

Найкраща – зі складу «Пантер»

За оцінкою суддівської колегії, кращою футболісткою турніру стала опорний півзахисник збірної Вінниччини Юліанна Філатова.  

– Моє основне завдання на полі – роздавати гольові передачі, чим я успішно займалася на цьому турнірі. Найскладнішими суперницями були одеситки, вони змусили нас похвилюватися, – каже 15-річна Юліанна Філатова. – Я мрію потрапити до жіночої збірної України, адже близько року входжу до збірної дівчат. Водночас граю за жіночу команду першої ліги «Пантери» з Умані. Жінки у футболі – більш витриваліші і міцніші, ніж дівчата. Тому грати на рівні майстрів дуже непросто.  

Юрій Філатов, батько футболістки наголошує, що у Юліанни – футбольні гени. Адже в футбол грали і він, і її дідусь.

– Ми разом з дочкою їздимо на змагання. На жаль, фінансування жіночого футболу поки що недостатнє. Чимало витрат – «на плечах» батьків, – пояснює Юрій Філатов.

Обігрують й хлопців

Інші вінницькі «збірниці» розповіли, чому і як вони «закохалися» в спорт № 1.  

– Футбол я люблю за красу комбінацій, радість від забитих голів. Зацікавилися ним випадково – побачила, як хлопці грають у дворі і вирішила спробувати свої сили. Нині вже багатьох юнаків переграю. До цього знайомі вже звикли. А ось, коли буваю в інших містах, моя вправність у футболі багатьох вражає, – ділиться Юлія Христюк.

Юлія Христюк виступає не тільки за вінницькі команди, але й за уманські «Пантери». В складі неї вінницька «легіонерка» нещодавно виграла юнацький чемпіонат України.

– Я мрію грати за національну збірну і водночас виступати за один із закордонних професійних клубів, щоб заробляти футболом собі на життя. Щодня дивлюся чоловічий футбол. В першу чергу мені до вподоби поєдинки Ліги Чемпіонів і чемпіонату Англії. Чоловічий футбол відрізняється від жіночого більшими швидкостями і водночас жорсткістю, – пояснює Юлія Христюк.       

Ганна Кучеренко наполегливо тренується в ДЮСШ «Інтеграл» – аж п’ять разів на тиждень. В складі команди на чемпіонаті України вона посіла четверте місце.

– Мій кумир у футболі – бразилець Неймар. Подобається його блискуча техніка і зібраність під час всіх матчів, – ділиться Ганна Кучеренко.  

21 команда замість шести

Команди Міносвіти і науки на турнірі здолала «Колос» з рахунком 1:0, розійшлася миром з одеситками – 0:0 і поступилися лише збірній Вінниччини.

– За нашу команду грали учениці Вінницьких школи № 11 і ПТУ № 4. Останнім часом в навчальних закладах міста над Бугом футбол стає все більш популярним. Приміром, в баталіях шкільної спартакіади бере участь 21 футбольна команда дівчат. Торік їх було 16, а починали ми з шести колективів, – повідомив тренер команди Міносвіти і науки Сергій Супруган. 

13-річний гравець команди Міносвіти і науки Елізабет Луєло розповіла, що до футболу її залучив батько, який родом з Конго.

– Він займається футболом, грає за одну з київських команд. За допомогою футболу я покращую свій фізичний стан – шляхом регулярних бігових та ігрових навантажень, – вважає Елізабет Луєло.      

Не допомогли й «Чорноморочки»

Одеситки на турнірі здобули одну перемогу і двічі зіграли внічию. Вони, як торік, посіли другу позицію. Гостям з «перлини у моря» подобається гарна організація наших змагань.

– На жаль, в нашій області проводиться дуже мало таких турнірів, як на Вінниччині. Приміром, ми вже отримали нове запрошення на міні-футбольне змагання в Козятині, – розповідає тренер збірної Одеської області Олег Климчук.

В Одесі вже 30 років існує команда майстрів з жіночого футболу «Чорноморочка», яка зараз виступає в першій лізі.

– Ми готуємо резерв для неї. І кілька наших футболісток минулого сезону виступали за «Чорноморочку», – додав Олег Климчук.

Основою для одеської збірної слугувала команда школи-інтернату для дітей-сиріт і з м. Ананьїв. 

– Я займаюся футболом чотири роки. По телевізору матчі не дивлюся, набагато цікавіші грати самій. На Одещині є близько десятка команд із жіночого футболу. Але збірна нашого міста Ананьїв незмінно в числі призерів, – каже 14-річна Світлана Дзюбенко.

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Молодці, що розвиваєте спорт, вітаю з перемогою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up