«Самооборона Майдану» Вінницької області: Відмовитися від радянської символіки - наш святий обов’язок перед героями України

  • Самооборона Майдану Вінницької Області
Минуло трохи більше тижня, як Верховна Рада України ухвалила низку законів, що спрямовані на декомунізацію України. Ми вирішили безповоротно позбутися радянського минулого і знищити всі згадки про нього.

Закон про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів зобов’язує перейменувати назви областей, міст, районів, районів у містах, вулиць та всю топоніміку, що пов’язана з комуністичним режимом.

Сюди входять назви на честь діячів та ідеологів КПУ - від секретаря райкому партії і вище. Винятком стануть діячі, які внесли "вагомий внесок" у розвиток української культури та науки. До того ж, у "чорний" список потрапляють і назви на честь діячів спецслужб СРСР і встановлення радянської влади.

Сьогодні багато говорять про те, що заборона публічного використання радянської символіки та встановлення покарання за це, а також засудження комуністичного режиму суперечать європейській практиці й обмежать громадянські свободи. Погляньмо на Польщу чи країни Прибалтики, котрі своєчасно розпочали боротьбу із залишками комуністичної ідеології в державі та провели люстрацію – це країни із високим рівнем достатку населення та без великих проблем із корупцією в системі влади.

Відео дня

Відмовитися від радянської символіки потрібно було ще у 1991 році. А сьогодні це наш святий обов’язок. Ми в неоціненному боргу перед борцями та героями, які віддали своє життя за українську державність. Історію ніхто не заборонив, історія передається віками та поколіннями. Про неї писатимуть, співатимуть її вивчатимуть у школах та університетах, вона знайде своє відображення у музеях.

Вкрай важливо не забувати, що у нас є власна, багата на перемоги і героїв історія, якою ми пишаємося і яка має бути увіковічена, у тому числі, у назвах вулиць і міст. Місцеві ради разом з громадами отримали право перейменовувати вулиці та інші об’єкти, пов’язані з комуністичним режимом. Люди на місцях повинні вирішувати, від чого треба позбавитись, а що залишити.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Black

    Во время совка людям очень плохо жилось без свободы слова. За то если ты закончил даже паршивенькое ПТУ у тебя гарантировано была работа, на стипендию можно было сездить на недельку в горы, покататься на лыжах, молодежь была занята в разнообразных кружках, при том бесплатно, а не шаталась по клубам и бухала начиная с 14 лет, на зарплату-пенсию можно было спокойно жить на все хватало. Зато сейчас мы со свободой слова и "незалежнистю".
  • Анонім

    Самый важный вопрос в такое тяжелое время,заняться больше нечем,во всем виноват коммунистический режим.Виноват в том,что люди не уважают друг друга,засрали окружающую среду,обнищали и война тоже из за коммунизма началась,бред какой-то.ь
  • Анонім

    короче самооборона все порешала , хотя не зря говорят пи..деть не мешки ворочить, мда...........................
  • Анонім

    Как бы там ни было,свою историю забывать нельзя.Без прошлого нет будущего .закон этот нарушает права человека.Наша молодежь и так историю не знает,а так и вообще не будет знать и учить ее по исковерканым учебничкам.

    Анонім reply Анонім

    Жоден з ухвалених законів не забороняє ані комуністичну, ані будь-яку іншу ідеологію. Вони засуджують комуністичний та нацистський тоталітарні режими як злочинні та забороняють публічне використання їхньої символіки. У ваших переконаннях один сумбур)) впевнений ви навіть закон і не читали... Чую дзвін та не знаю де він))) ну як є.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up