Чому журналістка 33-го каналу оспівує Стахурського?

  • Sinchynskiy Bogdan
Дивно все це. Якби про це говорив Петров чи Бондарчук, зрозумів би. Навожу нижче статтю піні Зонової. Просто цитата. Мо правда ноги десь в Калетника стирчать?

Дивно все це. Якби про це говорив Петров чи Бондарчук, зрозумів би. Навожу нижче статтю піні Зонової. Просто цитата. Мо правда ноги десь в Калетника стирчать?

Ось основна меседж опусу: "Звичайно, тодішня командно-адміністративна система була не ідеальною. Та всі розпорядження виконувались чітко і дисципліновано, а чиновників всіх рангів жорстко контролювали."
А ви тут про Європу, про краще життя... Воно, славне життя, за словами авторки залишилось там, в СРСР.

Навожу нижче статтю піні Зонової. Просто цитата. Мо правда ноги десь в Калетника стирчать?

«В крамниці ні солі, ні сірників! Через Буг мосту немає! А ви для чого, розтаку вашу, тут сидите?» Про Михайла Стахурського згадують вінничани
Іменем Михайла Стахурського , колишнього першого секретаря Вінницького обкому КПУ, названа гарна вулиця в обласному центрі. Цей бойовий генерал був колоритним чоловіком – високим, могутньої статури, з густим, як у Івана Паторжинського, басом . Пройшов всю війну, був членом Військової Ради, але в спілкуванні з людьми залишався простим, розумів чуже горе. І в той же час вимогливо і суворо ставився до своїх підлеглих.

Гніванчанин Володимир Степанюк розповідав, що Стахурський часто інкогніто приїздив в райони області, щоб на власні очі бачити ситуацію. А потім викликав «на килим» керівників і виховував їх, не шкодуючи міцних словечок.Навесні 1949-го Стахурський поїздом приїхав до Гайсина. Насунув капелюха, підняв комір і пішов в крамницю. Але як не маскувався, люди відразу впізнали у височезному дядькові першого секретаря обкому і почали скаржитись на відсутність найнеобхіднішого – гасу, мила, цукру, солі, сірників…Через кілька хвилин до крамниці підлетіло авто Гарніка, першого секретаря Гайсинського райкому КПУ, який «з ходу» почав вибачатись перед Стахурським.

Ти свої вибачення засунь знаєш куди! – загримів Михайло Михайлович. – Чому прості товари в дефіциті, а на полицях лише горілка і вино? Чому люди на тебе жаліються?

Гарнік лише мовчки витирав хусточкою спітніле чоло.

-Щоб зараз на полицях були всі товари першої необхідності! Строк – дві години! Проконтролюю особисто! – рубав по-фронтовому Стахурський. – А завтра о восьмій ранку – до мене в кабінет!

Старожили пам’ятають, як в 1950 році біля Ворошилівки автомобіль Стахурського злетів з трухлявого місточка у воду. Хоч глибина була невелика, все ж керівнику області разом з водієм довелось скупатись. Доки переляканий голова сільради перевдягав Стахурського у сухе, а голова колгоспу «організовував» трактора, щоб витягти авто з води – прибуло районне керівництво.

Це як називається? – голос Стахурського перекрив всі вибачення і пояснення. – Через Буг мосту немає! А ви для чого, розтаку вашу, тут сидите? Даю вам тиждень строку – і щоб був новий міст. Через сім днів особисто перевірю!Дійсно, рівно через тиждень біля Ворошилівки був побудований новий міст.

Звичайно, тодішня командно-адміністративна система була не ідеальною. Та всі розпорядження виконувались чітко і дисципліновано, а чиновників всіх рангів жорстко контролювали. Досить згадати міністра фінансів СРСР Звєрева, якого розстріляли за крадіжки у особливо великих розмірах. Можливо, деякі методи керівництва з минулого згодилися б і зараз?

Ірина ЗОНОВА

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Неумный аФФтар! Стахурский восстанавливал Винницу.которую разрушили твои друзья и тебе подобные прямоходящие.Вкурило!!!???
  • Левадный Олегъ

    У школоты разрыв шаблонов - они ж точно знают, шо Стахурский был занят тока тремя делами - спал, жрал и патриотов расстреливал.

    Місцевий reply Левадный Олегъ

    Публічна відповідь Олегу Левадному

    «Зійдуть сніги, і правда проросте…» Винесену в епіграф строфу поезії ще рік тому пророче написав Василь Дмитрович Кобець – Громадянин і письменник, Голова «Конгресу української інтелігенції Вінниччини».

    Ми даємо слушну пораду пану Левадному: в подальшому завчасно вгамовувати у собі приступи, що не личать чоловіку, а притаманні хіба що старим істеричкам, та віднайти у собі хоч крихту здорового глузду.

    Левадный Олегъ reply Місцевий

    Прежде чем советы давать - представься. А истеричке Кобцу мой пламенный привет)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up