У Вінниці активісти громадських організацій пояснювали, як говорити з міліцією

У Вінниці активісти громадських організацій пояснювали, як говорити з міліцією
Активісти вінницьких громадських організацій «Славіс-Вінниця», Студентський парламент Вінниччини, Демократичний альянс роздали студентам двох вінницьких вищих навчальних закладів: педагогічного та технічного університетів пам’ятки про те, як слід спілкуватися з представниками міліції при затриманні, права затриманих і обов’язки працівників міліції.

Для багатьох студентів інформація виявилася корисною.
- Я не знав, що затримання не може тривати довше трьох годин, і що одразу ж після з’ясування особи, міліціонери мають відпустити затриманого. Таку інформацію треба знати, - говорить студент Олександр Дубовий.
А координатор акції Сергій Мар’янчук взагалі вважає, що інформацію про права і обов’язки мають надавати молоді правоохоронці.
- Коли ми готували цю акцію, то стало ясно, що більшість громадян, а не тільки молоді, не знають своїх прав і обов’язків. А всі дії міліції ладні сприймати, як єдино можливі і вірні. Міліція повинна доводити цю інформацію до людей у громадських місцях, навчальних закладах. Поки цього нема, то це робимо ми, - говорить Сергій.
Роз’яснювальна кампанія у Вінниці пройшла у рамках всеукраїнської акції «Жовта картка українській міліції: друге попередження». Її ініціювали кілька громадських організацій держави. Щоб інформувати молодь про громадянські права.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Раньше студенты жили весело от сессии до сессии, а теперь от митинга до митинга. На Западе студенты голов от книг не отрывают, а на Украине они с пачками листовок по городам бегают. Вот поэтому и "маємо те, що маємо". Ребята, займитесь своим прямым делом, вернитесь за парты, и "разруха исчезнет сама собой".

    Anonymous reply Anonymous

    На Украине студенты с пачками листовок по городам бегают -ЗА ДЕНЬГИ.
  • Anonymous

    лучше раздали б памятки студентам, что пить нельзя в общественных местах, а то устал этот колхоз. . что то какие то неизвестные организации обострились... видать точно выборы скоро
  • Anonymous

    У Києві та 17 містах України 8 вересня 2011 року відбулася Всеукраїнська акція «Жовта картка українській міліції: друге попередження», ініційована активістами соціальної мережі Human rights activists in action та випускниками освітньої програми «Розуміємо права людини». Акція у м. Вінниці пройшла 8 вересня 2011 року, а саме: 1. 13.00-13.30 год., біля Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського (вул. Острозького, 32). 2. 14.00-14.30 год., біля зупинки «Студентська» Вінницького національного технічного університету (вул. Хмельницьке шосе, 95). Акція спрямована на підвищення рівня обізнаності молоді у сфері захисту своїх прав при контакті з міліцією та привернення уваги громадськості та керівництва МВС до проблеми дотримання прав людини працівниками МВС України. У Києві, Донецьку, Луганську, Харкові, Вінниці, Львові, Полтаві, Чернівцях, Миколаєві, Рівному, Сімферополі, Тернополі, Одесі, Севастополі, Ялті, Краматорську, Сарнах та інших містах України правозахисники, представники відомих громадських організацій та молодіжні активісти прийшли до навчальних закладів, щоб озброїти молодь необхідними знаннями для попередження протиправних дій української міліції. Під час акції було розповсюджено 10 000 інформаційних буклетів для молоді про права при затриманні працівниками МВС. На завершення акції в Києві молодіжні активісти та відомі правозахисники прийшли до стін МВС України та звернулися до керівництва української міліції з вимогою посилення контролю за діями співробітників МВС у столиці та регіонах та роз’яснення їм базових положень щодо процедури затримання, встановленої чинним українським законодавством. Акція ініційована активістами мережі випускників Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» та здійснюється за підтримки Норвезького Гельсінкського Комітету (НГК) в рамках проекту Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ). Координатор акції в м. Вінниці Мар’янчук Сергій ГО "Молодіжна організація "СЛАВІС-ВІННИЦЯ" Тел.: +38093-093-8-999
  • Anonymous

    А ещё можно было приложить памятку такую к этому посту.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up