Легендарний Девід Боуі помер від раку через дві доби після випуску нового альбома

Легендарний Девід Боуі помер від раку через дві доби після випуску нового альбома
Всесвітньо відомий британський рок-музикант Девід Боуі помер вчора, 10 січня, у віці 69 років. Останні півтора роки співак боровся із раком. За іронією долі, двома днями раніше Боуі випустив свій останній альбом.

Ще 8 січня весь світ радів, насолоджуючись новинками з альбому "Blackstar". 26-та студійка з'явилася якраз у 69-й день народження музиканта, і налічує всього сім композицій. Критики кажуть, що це добірка з рокових композицій, індустріального року, душевних балад, фолку та навіть хіп-хопу. Напередодні Девід представив відео на композицію "Лазарь".

Переглянули фани й кліп на головну пісню однойменного альбому - "Blackstar", яка стала саундреком до серіалу "Останні пантери". Попередній альбом зірки вийшов у березні 2 013-го під назвою "На следующий день". Його запис тримали у таємниці аж до самого виходу у світ. Перед цим він перебував у творчій відпустці аж десять років, з-го 2003, виходу після  платівки "Реальность"

Відео дня

Музичний шлях Девіда Боуі бере початок у 60-х роках минулого століття. Славу йому принесла композиція "Space Oddity" про вигаданого космонавта Майора Тома. Музикант постійно працював над "родзинками" у власному іміджі. Шанувальники пам'ятають образ знову ж таки вигаданого персонажа - рок-зірки Зіггі Стардаста, який прагнув врятувати світ своєю музичною творчістю. Втіленню Стардаста повністю присвячений концептуальный альбом "Взлет и падение Зигги Stardust и пауки с Марса". 

Керівник Вінницького рок-клубу "Ноктюрнус" Ігор Симоненко жалкує з приводу смерті Девіда Боуі, але каже, що тематичних заходів з цього приводу у Вінниці не планується.

- На жаль, ми не маємо можливості організувати концерт пам'яті Девіда Боуі. Дуже багато подій останнім часом, нещодавно помер також Леммі Кірмістер, лідер "Motorhead" ... Але ми не можемо постійно проводити такі заходи, - каже Игорь.

А бас-гітарист вінницького рок-гурту "Marry Me" Олег Мельничук дізнався про смерть Боуі під час розмови з журналістом.

- Ого, я про це ще не чув ... Тому про плани щодо концертів чи каверів поки що не йдеться. До того ж, наш гітарист поїхав в Одесу на сесію, і ми зараз не граємо. Можу сказати, що це величезна втрата для світового шоубізу, рок-спільноти та прихильників таланту Девіда, - говорить Олег.

Згідно з опитуванням щотижневика   New Musical Express серед музикантів різних напрямків, найвпливовішим виконавцем 20-го століття визнаний саме Девід Боуі. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Шкода, талановита була людина, нехай земля йому буде пухом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up