Як знайти фірму, що відремонтує та утеплить багатоповерхівку?

Як знайти фірму, що відремонтує та утеплить багатоповерхівку?
Конкурс. Вінничани зможуть вибирати фірми по утепленню будинків із рекомендованого списку. Спеціальна комісія міськради відбере найбільш компетентні компанії и опублікує цей список.

На офіційному сайті міської ради опублікована інформація про відкритий конкурс на відбір кращих пропозицій по капітальному ремонту фасадів з утепленням багатоквартирних будинків. Взяти участь у конкурсі може кожна фірма, яка подасть заявку та доведе свою компетентність.

- Це не тендер, - сказав заступник начальника департаменту житлового господарства Роман Фурман. - Головна задача відкритого конкурсу: зібрати пропозиції організацій, які надають такі послуги (утеплення та ремонт фасадів багатоповерхівок - авт.) та викласти список найкращих на сайт міської ради. Після завершення відбору, ми оприлюднимо усю цю інформацію - які фірми є в місті, їх досвідченість, цінова політика.

У міській раді розповіли, хто вже зареєструвався та як проводитиметься відбір учасників.

Відео дня

- Відкритий конкурс запустили з початку року, - сказав начальник відділу капітального ремонту та розвитку житлового господарства Сергій Ткачук. - Тому зараз заявок ще немає. Були вже дзвінки на телефон довідки, але тільки для консультацій. Після закінчення терміну для подання заявок, спеціальна комісія буде обирати найкращі пропозиції від підприємств. А далі - інформація про ці фірми буде викладена на офіційному сайті міської ради.

Виділяти цільові кошти з міського бюджету на ці компанії влада не буде

- Уже існують три програми сприяння енергоефективності для громадян, - сказав Сергій Ткачук. - Це державна, обласна та міська програми. Наприклад, міська рада може відшкодувати до 30% витрат на проведення ремонтних робіт в будинку ОСББ.

Такі програми існують не тільки для ОСББ, але й для звичайних багатоповерхівок або приватних будинків. Так, Вінницька ОДА може відшкодувати до 15% витрат на проведення робіт з енергоефективності чи на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів. А від держави можна отримати відшкодування у розмірі від 20 до 70% на придбання обладнання, яке дозволить заощадити енергію.

За якими критеріями будуть обиратися найкращі компанії?

- наявність необхідного обладнання та кваліфікованого персоналу для утеплення та ремонту фасаду багаповерхівок

- лист-відгук про виконання аналогічних робіт

- ціна послуг в розрахунку вартості 1 квадратного метра проведеної роботи.

На сайті міської ради також подали певний перелік технічних вимог до матеріалів/робіт, яких мають дотримуватися претенденти:

- утеплення фасадів пінопластом ПСБ 35 (щільність 26-35 кг/м3) товщиною 100 мм з опорядженням декоративним розчином;

- утеплення фасадів по периметру прорізів шириною товщини утеплювача;

- установлення віконних відливів.

Довідковий телефон для компаній, які бажають подати заявку на участь у конкурсі: 59-51-24.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Пенополистерол и пенопласт начинают интенсивно разрушаться ( подвергаться деструкции) и терять свои теплоизоляционные свойства примерно через 15 -20 лет с выделением большого количества стирола и других токсинов.

    Вот вполне авторитетные люди изучали данный вопрос:

    Особое внимание следует обратить на стирол, у которого величина ПРЕДЕЛЬНО-ДОПУСТИМЫХ КОНЦЕНТРАЦИЙ суточная в 1500 раз меньше, чем, например, у оксида углерода. В процессе полимеризации (получения полистирола) токсичность теоретически ликвидируется.

    Но, дело в том, что, во-первых, процесс полимеризации идет не до конца, на 97-98%, и перед применением полистирола необходимо подвергать его «дегазации»; во-вторых, процесс полимеризации обратим, поэтому полимеры постоянно разлагаются (процесс деструкции) под влиянием света, кислорода, озона, воды, механических и ионизирующих воздействий, и особенно под влиянием теплоты [1]. Совокупность этих факторов приводит к сравнительно малому сроку службы полимеров — в среднем 15-20 лет, после чего они превращаются в порошок.

    Пенополистирол также подвержен деструкции: разложение за период службы достигает 10-15%. При этом выделение мономера (т. е. стирола) составляет 65% от разложившегося вещества.

    Если представить, что полистирол толщиной 160 мм (в трехслойной панели) прослужит 20 лет, то в течение этого периода каждый кв. метр наружной стены выделит 3 мгр/ч стирола. При поступлении в помещение 10% этого количества и подаче воздуха в количестве 30 м3/м2Чч (согласно [3]) концентрация стирола составит 0,0075 мгр/м3. При временном пребывании в таком помещении и ориентации на суточное ПДК = 0,002 мгр/м3 превышение ПРЕДЕЛЬНО-ДОПУСТИМЫХ КОНЦЕНТРАЦИЙ по стиролу составит 3,75 раз. Для жилого помещения со временем пребывания в нем 25 лет величина ПРЕДЕЛЬНО-ДОПУСТИМЫХ КОНЦЕНТРАЦИЙ на стирол согласно таблице должна быть уменьшена в 594 раза и составлять 0,0000034 мгр/м3.

    Столь низкое значение ПРЕДЕЛЬНО-ДОПУСТИМЫХ КОНЦЕНТРАЦИЙ на стирол и соответственно многократное превышение его норм ПРЕДЕЛЬНО-ДОПУСТИМЫХ КОНЦЕНТРАЦИЙ в помещении вызвано особыми свойствами стирола. Это вещество относится к конденсированным ароматическим соединениям, имеющим в своей молекуле одно или несколько бензольных ядер, и, подобно аналогичным веществам (бензол, бензпирен, безантрацен), имеет повышенные коммулятивные свойства: накапливается в печени и не выводится наружу. Вещества этой группы относятся к особо опасным. Например, бензпирен является активным канцерогенным веществом с ПРЕДЕЛЬНО-ДОПУСТИМЫХ КОНЦЕНТРАЦИЙ 0,000001 мгр/м3.
  • Дарья

    Хто уже утеплював будинки, скільки приблизно усе це коштує?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up