Володимир Барцьось гучно пішов зі "Свободи"

Володимир Барцьось гучно пішов зі "Свободи"
Депутат обласної ради Володимир Барцьось заявив, що він проти "пристосуванської політики місцевого керівництва ВО “Свобода”, подвійних стандартів у справах, імітації діяльності замість послідовної і принципової політичної боротьби..."

Звернення до громади та побратимів щодо свого виходу з лав ВО "Свобода" Володимир Барцьось поширив сьогодні, 2 лютого. У ньому він пояснює, чому прийняв таке рішення. 
"На сьогодні у вінницькій міській та обласній організаціях ВО “Свобода” проводиться, на мій погляд, політика подвійних стандартів та переслідування інакодумців, про що я зобов’язаний сказати вголос - йдеться у зверненні. - Ті з ідейних членів організації, хто виступає з критичними зауваженнями або які мають свою думку, відмінну від позиції керівництва партії, стають ворогами, що я в достатній мірі відчув на собі, уже як обраний депутат Вінницької обласної ради....Безпосереднім приводом до початку формування недовіри й ворожнечі щодо мене серед членства та громадськості, стала моя відмова, усупереч партійним вказівкам, голосувати 27 листопада 2015 року за обрання головою Вінницької обласної ради ставленика чинної влади Анатолія Олійника. Думаю, Ви усі добре пам’ятаєте, як під час подій 6 грудня 2014 року небайдужі вінничани, і свободівці зокрема, повстали проти спроби реваншу союзу колишніх регіоналів та пропрезидентських сил в обласній раді, який очолив тодішній губернатор Анатолій Олійник. Тому такий вибір, я вважав і вважаю зрадою ідеалів Майдану, дискредитацією усіх наших державницьких принципів та попередньої діяльності.
 
Крім того, я єдиний із свободівців, хто публічно виступив на першій сесії Вінницької обласної ради 7 скликання з критикою щодо неприпустимості обрання Анатолія Олійника на зазначену вище посаду. Такі виступи очільниками “Свободи” також були заборонені, очевидно, щоб показати свою лояльність до влади у цій конкретній ситуації. Про це свідчить мовчазна позиція інших депутатів-свободівців на зазначеному засіданні. Після цього, партійне керівництво вимагало у мене скласти депутатський мандат за мій виступ. Звісно, якби партія від початку декларувала допустимість таких політичних компромісів, можливо, я б так і вчинив, проте під час місцевих виборів проголошувались зовсім інші засади та гасла. Дотримання партійної дисципліни мобілізує членів партії та робить їх відповідальними – з цим важко не погодитися. Проте, коли партдисципліна стає вище за інтереси громади, вище за політичні переконання, я не підтримую такий диктаторський підхід і вважаю його вкрай шкідливим. Слід зазначити, що як на першій установчій сесії облради 7 скликання, так і сьогодні, офіційної позиції ВО “Свобода” в облраді щодо переходу в опозицію до чинної влади так і не було заявлено. Фракція ж партії в обласній раді досі не створена.

Я не вважаю свій вчинок порушенням програмних засад ВО “Свобода” або передвиборних обіцянок, адже діяв згідно веління совісті і моїх патріотичних переконань, сформованих роками боротьби за українську Україну, згідно передвиборчих засад партії. Так мене виховали батьки змалку. Тому, на моє переконання, депутатські мандати мають скласти ті з свободівців, хто заплямував себе голосуванням за провладного ставленика, про що доведеться звітувати перед громадою."

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Добре, що залишилися ще порядні люди у політиці

    Анонім reply Анонім

    Где? )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up