Вінницькі виробники просять озвучити графіки відключень світла

Вінницькі виробники просять озвучити графіки відключень світла
Керівники промислових підприємств Вінниці звертаються до влади та енергетиків з проханням рівномірного відключення їх та більших виробництв від електричної енергії, або, принаймні, вони просять довести до них конкретні графіки відключень: тобто назвати час протягом якого те чи інше підприємство залишиться без світла.

Відповідну заяву сьогодні, 3 грудня, озвучили близька десятка керівників порівняно невеликих промислових підприємств міста. Зокрема до заяви долучилися керівники підприємств «Полімер», «Анфол, «Совек» та інших. Всього на цих виробництвах працює близько 700 людей.

- Фактично ми уже третій день не можемо нормально працювати, - каже директор підприємства «Анфол», яке займається виготовленням упаковки Андрій Ценделін.

За словами виробників, виробничий процес – доволі складна річ і щоб його запустити після зникнення електроенергії іноді потрібно близько шести годин. –

Відео дня

- Ми розуміємо, що порівняно з Рошен чи Олієжиркомбінатом – наші виробництва набагато менші, але і нас є працівники, яким потрібно платити зарплату, простой у роботі може призвести до відповідних затримок. З іншого боку, оскільки ми не являємося великими виробниками, то порівняно з більшими ми споживаємо менше електроенергії, - кажуть виробники.

У випадку, якщо влада та енергетики не підуть їм назустріч керівники підприємств кажуть, що будуть вимушені, разом зі своїми працівниками прийти за роз’ясненнями до міської ради.

Тим часом, учора на прес-конференції у Вінницяобленерго гендиректор компанії Андрій Поліщук сказав, що на даний час про графіки відключень як такі не можна говорити, оскільки команда про відключення електроенергії надходить з Києва – з компанії Укренерго, а диспетчер на місці має 15 хвилин на те аби її виконати.

Разом з тим, сьогодні, новопризначений міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що аварійні відключення споживачів можна пом'якшити «за рахунок добровільних обмежень електроенергії».

"Я запланував (можливо, це відбудеться сьогодні або завтра) провести нараду з міськими адміністраціями, особливо тих районів, де споживання є істотним і спробувати домовитися про те, щоб ми відмовилися від графіка відключень і перейшли до добровільного обмеження. Мені здається, що це найправильніше рішення", - сказав міністр.

Він додав, що існують організації, які можуть поміняти графік і, наприклад, перейти на нічне виробництво.

"Ми постараємося по максимуму згладити графік використання електроенергії,- сказав Демчишин.

Нагадаємо, застосування графіків аварійних відключень, які почалися з першого грудня, пояснюють зупинкою на ремонт третього блоку Запорізької АЕС. За попередньою інформацією ремонтні роботи триватимуть до п’ятого грудня.

Проте крім зупинки Запорізької АЕС енергосистема Україна потерпає від дефіциту пального для ТЕС. В результаті з останніх працює тільки третина. Якщо питання з поставками вугілля не вирішиться в найближчі дні ( як варіант розглядається доставка з зони АТО, через Дебальцеве, 2 мільйонів тонн вугілля, які залишилися не вивезеними з підконтрольних Україні шахт через пошкодження на залізниці), навіть якщо Запорізька АЕС повністю відновить свою роботу, світло вимикатимуть і надалі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Из трех блоков Запорожской АЭС два работают на импорт. А один обслуживает близлежащие области. При чем тут Винница?

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up