Яку весну напророкували бабаки?

Яку весну напророкували бабаки?
День Бабака у світі відзначають сьогодні, другого лютого. Це одна з найпопулярніших традицій США, що полягає у визначенні тривалості і погідності весни за поведінкою спеціально "призначеного" бабака.

Найвідомішим бабаком в світі  є Панксатонський Філ, що проживає в містечку Панксатоні в штаті Пенсільванія. Щорічно він робить прогноз рівно о 7.30 ранку. Члени «Клубу бабака»  у смокінгах і циліндрах будять тварину, а потім спостерігають за його реакцією. Церемонія транслюється в прямому ефірі. Цього року вилазячи зі своєї нори, Філ «не побачив свою тінь». Це свідчить про те, що зима в США не затягнеться.

Найпопулярніший український бабак-метеоролог Тимко проживає на  біостанції Харківського національного університету у місті Гайдари. Як повідомляє ТСН, сьогодні його розбудили, але Тимко своєї тіні не побачив через хмарну погоду.  На біостанції пожартували, що "весна вже прийшла". Втім, додають, що холоди ще до України повернуться. Якби бабак побачив свою тінь, то морози тривали б ще півтора місяці.

Друге завдання для Тимка виявилось не легшим. Його попросили спрогнозувати курс долара.  Бабак тричі бігав від таблички 25 грн/дол до іншої - 30 грн/дол. Припускають, що курс буде нестабільним.  

У Канаді сьогодні не було кому "пророкувати" погоду. Напередодні свята в канадській провінції Вінніпег помер Бабак Уіллоу, за попередніми оцінками, від старості. Уіллоу проживала з 2010 року в притулку для диких тварин Prairie Wildlife Rehabilitation Centre, вдало прогнозувала погоду і стала місцевою знаменитістю. Цього року церемонію скасували. 

Відео дня

Народне свято День бабака стало шалено популярним  після виходу на екрани однойменної комедії з Біллом Мюрреєм у головній ролі.

Британський канал Sky Comedy на честь Дня Бабака цього року  13 разів транслюватиме однойменну стрічку. Про це повідомляє Buzzfeed. Традиційний показ культової комедії з Біллом Мюреєм "День бабака" вони вирішили перетворити на безкінечну петлю з повторів цього фільму.  Судячи з програми передач каналу, керівництво дійсно збирається показати стрічку 13 разів поспіль, що в сумі складатиме 1313 хвилин. 

У Вінницькому зоопарку бабака поки що немає, але планують придбати його наступного року.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Який смішний та милий на фото.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up