Гроші з інтернету: Вінничанин увійшов в ТОП-15 блогерів, які заробляють на YouTube

Гроші з інтернету: Вінничанин увійшов в ТОП-15 блогерів, які заробляють на YouTube

Граючись. Артем Сніцар зумів за кілька років «розкрутити» свій YouTube канал до 15 місця в Україні за кількістю переглядів. Для цього йому довелося залишити роботу, але зараз заробіток каналу складає щонайменше три тисячі доларів на місяць. Канал нараховує півтора мільйони підписників і 75 відео з більш ніж мільйонним переглядом.

Артем, якому зараз 25 років, згадує, що в  дитинстві йому подобались іграшки з «лего». Коли у 2012 році з’явилась гра «Майнкрафт» — зацікавився. Вона — чимось схожа на «лего» і теж будується з кубиків. Щоправда, у віртуальній реальності.

— На YouTube вже були ролики про те, як інші люди грають в «Майнкрафт», — розповів Артем. — Дивився, а з часом і сам почав знімати. Для себе обрав вузьку спеціалізацію — будівництво з цих самих кубиків.
Відео на YouTube Артем почав завантажувати ще у 2013 році. Але успіх прийшов до нього значно пізніше.


Відео «Механічний будинок у «Майнкрафт» набрало на каналі найбільше переглядів — 4 мільйони 698 тисяч.

— Є таке англійське слово «funny» — у перекладі означає «веселий», розповідає Артем. —  Трохи його змінив та додав «MrUn» — так з’явилась назва мого каналу. Назва не має ніякого «подвійного дна», просто сподобалось, як звучить слово. Крім того, воно єдине у своєму роді.
По-справжньому каналом Артем почав займатись на початку 2014 року. Купував рекламу, знімав багато відео.

— Найдорожча реклама, яку купив канал «MrUnfiny», коштувала 800 гривень, — каже Артем. — На той час це були великі гроші. Замовив її в російського блогера у 2014 році, аудиторія одразу зросла. Тож вважаю, що це було правильне рішення.
Але справжня полярність до каналу прийшла влітку 2015 року.

— Дохід від відео вже тоді приносив набагато більше, ніж я заробляв на роботі, — каже Артем. — Працював асистентом проект-менеджера. Роботу залишив тому, що почав падати зір. Увесь час за комп’ютером — і на роботі, і вдома. Бувало так, що після роботи засиджувався до пізньої ночі. На роботу вже рік, як не ходжу. На каналі зараз більш ніж півтора мільйона підписувачів та 869 завантажених відео. Живу з доходів від YouTube. Мені допомагають двоє людей: дружина і друг. Дружина модерує коментарі, друг — займається рекламою.

Звідки приходять гроші
За словами Артема, дохід від каналу можна розділити на дві частини: перша — гроші від перегляду відео, друга — реклама.
— Спочатку в мене була партнерська програма з YouTube, потім відмовився від неї, — каже Артем. — Зараз партнерка від компанії «VSP». За її умовами я можу користуватись каталогом музики, особливо не піклуючись про авторські права. Крім того, у них добре працює юридичний відділ та онлайн підтримка. Такі партнерські програми приваблюють тим, що виплачують гроші багатьма різними способами, навіть перерахунком на банківську карту. А YouTube перераховує гроші лише на електронний гаманець, і відповіді на лист від них важко дочекатися. Про дуже суворі авторські права я взагалі мовчу.На графіку видно, як змінювалась популярність каналу з початку його існування. Червона лінія — початок роботи, синя — покупка реклами, чорна — період, коли Артем Сніцар звільнився з роботи.
За словами Артема, реклама приносить такий же дохід, як і перегляди відео, інколи навіть більше.
— Замовляють її канали, в яких менше підписувачів, або ті, хто хоче просунути якийсь продукт на ринок, — каже Артем. — Інколи просять вставити 20-секундну рекламу перед відео, інколи — порекомендувати щось, або зняти на нього відеоогляд.
Розцінки на рекламу Артем не ховає, їх можна побачити в групі Вконтакті, або на його каналі.
— Один лайк на відео коштує 400 гривень, — каже Артем. — Це може добре допомогти каналам, які лише почали розвиватися. Мої глядачі бачать відео, які мені сподобались і переходять за посиланням.

Найбільший дохід від перегляду відео на каналі «MrUnfiny» був у червні минулого року — 376,44 долари в день.
Реклама на замовлення — річ індивідуальна. Тут як домовишся.
— Нещодавно мені замовили побудувати в «Майнкрафт» монстра з гри «Панзар», — каже Артем. — Щоб встигнути виконати замовлення, працював цілу добу. Гроші — гарний мотиватор. За цю роботу мені заплатили 15 тисяч гривень.


Відео «Найбільший монстр у «Майнкрафт» принесло каналу 15 тисяч гривень лише з реклами. Артем каже, що замовники залишились задоволені, відео їм одразу окупилось.

— Не хочу називати реальну суму свого заробітку від переглядів відео, — каже Артем. — Скільки хто заробляє, можна подивитись на сайті «SocialBlade.com».
Щоправда, для каналів з ігровою тематикою ця цифра буде меншою приблизно на 50% від вказаної. Для країн СНД перегляди відео коштують найменше. Усе тому, що перегляди на пострадянському просторі коштують у рази менше, ніж перегляди від американської аудиторії.За статистикою сайту «SocialBlade.com» канал «MrUnfiny» заробляє щонайменше 3,5 тисячі доларів у місяць і 42,3 тисячі в рік
Як популярність змінила життя
— Коли канал за один день приносив прибуток у 400 доларів, я не вірив своїм очам, — каже Артем. — Зранку прокидався й одразу заходив перевірити статистику. Голова постійна була забита ідеями до нових відео, хвилювався, щоб усе це не закінчилося. Потім трохи заспокоївся і став більше часу приділяти собі. Але потрібно постійно бути в тонусі. Як тільки почнеш розслаблятись, аудиторія зменшується.

За словами Артема, був такий час, коли по приросту глядачів його канал займав 13-те місце у світі.
— У мене специфічна аудиторія — школярі, — розповів Артем. — Вони мене вже й на вулиці впізнають. У Вінниці таке теж буває. Одного разу з дружиною ходили в «Ювілейний», там мене впізнав цілий натовп школярів. Сфотографувались, номерів телефонів позалишали, кажуть: «Нам тепер у школі заздрити будуть».
Артем розповідає, що не любить до себе підвищеної уваги й може багато часу проводити вдома за комп’ютером.
— Я людина скромна й не публічна, — каже він. — Мені достатньо того, що я виклав ролик і поспілкувався у стрімах зі своїми глядачами. Відео з вебки не знімаю. Можливо, до цього колись дійде, бо я вже потрохи над цим думаю. Не завжди ж ховатись у чотирьох стінах від усіх.

Як досягти успіху на YouTube
— Найперше, що потрібно — це хороший комп’ютер та мікрофон, — каже Артем. — Без цього зараз взагалі немає що робити. Пройшов той час, коли будь-який школяр міг викласти відео поганої якості й назбирати перегляди. Зараз аудиторія дуже вибаглива. Звичайно, я можу говорити лише про ігрові відео.
За словами Артема, через специфіку його відео монтаж не займає багато часу, головне — ідея.
— Коли знімаєш відео типу «Івангая» або якихось лайфхаків, то там потрібно погратися. Монтаж таких відео може займати більше чотирьох годин.  Я знімаю з екрана монітора, тож з монтажем справляюсь за 30–40 хвилин.
За словами Артема, у майбутньому він планує більше часу приділяти розвитку каналу, а також спробувати перейти на Twitch.

Відео дня

— Twitch — це сайт для потокових трансляцій в інтернеті, - розповідає Артем. — Одного разу бачив, як хлопцеві, який грав «Контр страйк», просто так перерахували п’ять тисяч доларів. Такі випадки там не поодинокі.
Серед популярних блогерів, на яких хотів би бути схожий, Артем називає — PewDiePie.
— Цей хлопець заробляє стільки, що до цього часу вже зумів себе забезпечити до кінця життя.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Валентин Колесник

    Заздрість! А хтось може так зробити?

    djhglghghrt reply Валентин Колесник

    тот кто может и реально это делает всякую лабуду об уплате налогов тереть не будет. это пишут ленивые неудачники которые хотят лежать на диване пить пивасик. ну и бабки им чтобы кто то платил просто так. хахаха ))

  • Gelo Oknenulpak

    привіт татусеві від однокласника
  • Анонім

    Ну и налоги он конечно исправно платит?

    Анонім reply Анонім

    Ага, твоей мамке-шлюхе.
  • Dim

    а почему ты не используешь рестрим.ио ?

    Dim reply Dim

    https://restream.io позволяет стримить сразу на ютую и твич одновременно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up