У Вінниці продовжили канікули для школярів до 22 січня

У Вінниці продовжили канікули для школярів до 22 січня
Міська комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення продовжити канікули у школах до 22 січня.

За словами заступника начальника міського управління держсанепідемслужби Олени Голубовської, епідеміологічний сезон 2015-2016 років виявився не типовим.
- В минулих роках пік захворюваності на території міста реєструвався починаючи з 5 тижня року (на початку лютого), - говорить Олена Голубовська. - При цьому епідемії були середньої інтенсивності, а перебіг захворюваності був легкої чи середньої ступені важкості. В поточному ж епідеміологічному сезоні інтенсивне зростання захворюваності почалось з грудня 2015 року. При чому щотижнева кількість хворих складала 3,5-4 тисячі, що перевищує минулорічні показники майже вдвічі. Серед захворілих діти складають 65-67%. Характерною особливістю епідсезону 2015-16 років є значна кількість важких форм захворювання, велика кількість госпіталізованих, та ускладнення  у вигляді пневмоній, летальні випадки.

За словами інфекціоністів етиологія захворювань носить змішаний характер, відмічається одночасна циркулкуляція вірусів типу А, В та мікс -інфекція.
Впродовж епідсезону 2015-16 років в вірусологічній лабораторії ДУ "Обласний лабораторний центр Держсенслужби України" методом люмінісцентної мікроскопії дослідили матеріал від 199 захворілих мешканців області, отримано 49 позитивних результатів. А саме: вірус грипу типу В - 6 випадків, А - 2 випадки, парагрип - 35 випадків, аденовіруси - 3 випадки, РС вірус- 6 випадків. Методом ПЛР дослідженно матеріал від 67 осіб, з них позитивні на грип А - 2 випадки, В - 11 випадків, Мікст А+В - 3 випадки.

- Це говорить про те що на нашій території циркулює вірус типу А та типу В, - говорить Олена Голубовська. - З початку епідеміологічного сезону захворіло 48002 що на 22% більше аналогічного періоду минулого року (37691 випадок). Впродовж останнього тижня (4-10 січня 2016) рівень захворюваності був нижчий епідеміологічного порогу на 24%. За чотири дні поточного тижня (11-15 січня) зареєстровано 2288 захворілих, діти складають 50%.
Завдяки тому що в школах були канікули, кількість хворих дещо зменшилась. Проте за останній час госпіталізовано 24 дорослих з вірусними пневмоніями та 32 дитини з вірусними та бактеріально вірусними пневмоніями. Враховуючи особливості поточного епідеміологічного сезону, і з метою попередження подальшого розповсюдження інфекції і мінімізації її наслідків було вирішено продовжити канікули для дітей.

Відео дня

Читайте також:
Вінниця на канікулах: як провести час з користю, якщо не хворієш

Грип на Вінниччині: 7 померло, 44 - у важкому стані. Але "епідемії немає"

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Гість

    Епідемію і карантин треба назва своїми іменами, а не мімікрувати.
  • Дарья

    Канікули, канікулами, але як вони бідні будуть наздоганяти програму яку пропустили під-час цих канікул.

    Анна reply Дарья

    навчання - навчанням, але здоров'я - найголовніше!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up