Вінницькому лікарю заборонили проводити сеанси «зцілення вірою»

Вінницькому лікарю заборонили проводити сеанси «зцілення вірою»
«Геть сатана, тут територія Христа!», - вигукував лікар Олександр Овсянюк покидаючи кабінет начальника відділу у справах релігій. Заборону проводити публічні зібрання без відповідних документів, він розцінив як порушення його конституційних прав

Причиною конфлікту став текст запрошення на зустріч з Олександром Овсянюком в будинку культури «Заря». Захід був запланований на 29 березня та повинен був стати четвертим за рахунком. В листівках розклеєних містом йшлося: «Визнаний Майстрер високого лікарського мистецтва, нагороджений Орденом Святого Архістратига Михаїла, наш земляк Олександр Овсянюк запрошує вас на Животворчу Молитву для зцілення вірою, для впевненості в майбутньому у наш нелегкий час».
- Дане рекламування класифікується, як намагання провести публічний релігійний захід, - коментує начальник відділу у справах релігії облдержадміністрації Ігор Салецький. – Але проводити подібні зібрання в таки місцях як «Зоря» мають право лише релігійні організації і лише після отримання на це дозволу у міськвиконкомі. А Олександр Овсянюк, який займається приватною лікарською практикою, не являється священослужителем жодної релігійної організації і дозволу на проведення релігійного заходу  він також не отримував.
Саме ці обставини і стали причиною заборони зустрічі, яка у документах на оренду зали класифікувалася як «лекція».
- Я просто запропонував Олександру Овсянюку оформити документи відповідним чином, а до того часу припинити подібну діяльність, - каже Ігор Салецький.
Але у Олександр Овсянюка і у його прихильників інший погляд на справу. Вони глибоко ображенні забороною зустрічі з «великим українцем і вінничанином, відомим православним лікарем і меценатом, справжнім громадянином з великою літери» (цитата з відкритого листа Ігорю Салецькому).
- В нашій державі що тепер заборонено слово «молитва»?!, - обурюється Олександр Овсянюк. – Його що тепер ніде не можна писати.
За словами лікаря, ніяких публічних релігійних заходів він не проводив. Це були просто творчі зустрічі.
- Ігор Салецький не має ніякого права мені щось забороняти, - каже Олександр Овсянюк. –  З його слів стає зрозуміло, що я маю засновувати свою релігійну організацію. А я не хочу! Я закликаю людей повертатися у православ’я, навіщо мені засновувати ще одну секту.
Щоб з’ясувати усі питання Олександр Овсянюк, почепивши на груди орден Святого Михаїла, разом зі своїми відданими пацієнтами навідався до кабінету Ігоря Салецького. Але той лише повторив, що їм потрібно правильно оформити усі документи.
- Ви думаєте що зможете зірвати духовне відродження нації?! - вигукнув Олександр Овсянюк. – Не вийде! Воно почнеться з Вінниці і закінчиться усією Україною.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (79)
  • Larisa Gromova

    Мы все - за нашего Доктора! А какое-то  лживое, трусливое, анонимное ничтожество обзывает НАРОД шавками: «о-о-о-о-о-о сколько шавок в защиту стали». Из-за таких зловонных негодяев и чиновников страна задыхается от зла, лжи и коррупции. По плодам их узнаете их.
  • Куприкова Ольга

    Дуже вдячна лікареві! Допоміг мене побороти зайву вагу. Зараз минуло три роки після прийому, а вага як прийшла до норми так  у нормі і лишається. Я хочу сказати всім, щоб звертались у кліниці дійсно допомогають вам.
  • Валерий Балашов

    Спасибі Андрію Олександровичу за позбавлення мене від тютюнової залежності. Як тільки не намагався кинути, а допоміг тільки він. Спасибі!
  • Анастасия Ильченко

    Слова  благодарности и только доктору, помогли нашему дедушки избавиться от алкогольной зависимости.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up