У Вінниці працюють авто-злодії, які «чистять» салони та знімають з машин фари

У Вінниці працюють авто-злодії, які «чистять» салони та знімають з машин фари
За три місяці від злочинців постраждали майже чотири тисячі мешканців області. Стало більше грабежів, крадіжок, хуліганств. Але менше вбивств, розбійних нападів і обманів. У місті зараз працюють авто-злодії, які «чистять» салони та знімають комплектуючі з машин, залишених наніч на вулиці.


- Поліцейські розкрили усі п’ять фактів заподіяння тяжких тілесних ушкоджень зі смертю потерпілого, три із чотирьох умисних вбивств, чотири з п’яти умисних тяжких тілесних ушкоджень і десять із 21 розбійних нападів, - говорить тимчасово виконуючий обов’язки начальник обласної поліції Юрій Педос.
 
Ускладнення криміногенної обстановки, за його словами, у в регіоні немає. Разом з тим, початку року поліцейські зафіксували на 11 відсотків більше злочинів у сфері протидії наркотикам в порівнянні із минулим роком. Зросла кількість виявлених фактів незаконного поводження зі зброєю.
 
На запитання vn.20minut.ua про найбільш поширені у Вінниці злочини, Юрій Педос розказав про крадіжки з автомобілів, які власники залишають у дворах, та про телефонні шахрайства, яких не стає менше.

- Є особи, які займаються дрібними крадіжками шляхом розбиття скла в салон автомобіля. Також можуть знімати колеса, фари, інші прилади автомобіля, - говорить Юрій Педос. - І хотів би, щоб громадян були обережні, коли телефонують і повідомляють, що їхні родичі знаходяться в небезпеці, чи в поліції, чи в заручниках, та вимагають кошти. Не пересилайте кошти. З’ясуйте, що з вашою рідною людиною, а тоді вже приймайте рішення і одразу повідомляйте нас по лінії «102».

За три місяці цього року в області зафіксували 238 фактів крадіжок з машин. У цю кількість автозлочинів, як пояснили розшуківці, входять і крадіжки з салонів, і викрадення, наприклад, фар з автомобіля або інших комплектуючих. У відділі комуніцкацій обласної поліції сказали, що у 35 таких кримінальних провадженнях знайшли крадіїв. Ці люди тепер у статусі підозрюваних. Виходить, що розкрита лишень кожна сьома автокрадіжка.        

Яких злочинців уже зловили і яка ситуація з іншими видами злочинів, що були на території області протягом перших трьох місяців року, - подивіться у інфографіці. В ній використані дані управління Нацполіції у Вінницькій області. 

 

 

Читайте також:

Вкрадені машини знаходять частіше, ніж їхніх викрадачів

Який ризик бути вбитим, пограбованим або обкраденим у Вінниці? (ІНФОГРАФІКА)

Кому з поліцейських атестація скаже «до побачення». Ексклюзивне інтерв’ю з Юрієм Педосом
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Пупкин Вася

    Янык прекрати !
  • Чудо Юдо

    Покращення все сьогодні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up