Де на Вінниччині не думають, що жінкам місце вдома, а не в політиці?

Де на Вінниччині не думають, що жінкам місце вдома, а не в політиці?
Вибори закінчились та депутати вже приступили до роботи. Коаліція «Прозорі ради» аналізує склад новообраних рад Вінницької області щодо кількості жінок та чоловіків. Аналіз показує, що ще багато вінничан думають, що жінкам не місце в політиці.

Дуже невеликому відсотку жінок довірили представляти інтереси громад у Вінницькій обласній раді. Схожа ситуація у Вінницькій, Жмеринській та Барській міських радах - у складі депутатського корпусу жінки становлять заледве 20%.

Цікавою видається ситуація у Немирівській і Могилів-Подільській міських радах. Жінки там становлять 54% і 44% відповідно, що становить фактичну більшість.

В зв’язку з цим, члени коаліції "Прозорі ради"  звертаються до місцевих депутатів  з вимогами виконати Закон України  «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків». Найближчим часом вони вимагають за рішенням місцевої ради визначити уповноважену особу (координатора) з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, яка працюватиме у складі виконавчого органу ради.

Відео дня

Також вимоги стосуються і розробки та затвердження місцевої програми  щодо забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків.

Previous Next

А голову ради просять регламентувати порядок формування кадрового резерву для заміщення посад державних службовців і посад в органах місцевого самоврядування, просування їх по службі із забезпеченням рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up