Дівчата з Вінниці ловлять п’яних і тітушок з автодозором у Києві

Дівчата з Вінниці  ловлять п’яних і тітушок з автодозором у Києві
Те, що екіпажі ДАІ супроводжуватимуть волонтери автодозору, працівникам автоінспекції зовсім не подобалося – лишні очі «при виконанні»: ні тобі від закону, ні на крок не відступиш, а про хабарі забутися можна взагалі.

Не подобалося, аж поки в ніч з першого на друге березня зловмисники знову не розстріляли екіпаж Державтоінспекції. Після того деякі працівники подали рапорти на звільнення, а інші відмовилися виходити на роботу. От тоді автодозорівці запропонували свою підмогу

Один з екіпажів «доукомплектували» журналісткою RIA. За кермом автомобіля – тендітна дівчина в бронежилеті, уродженка Вінниці. Ні на хвилину не вимикається телефон – спілкування між дозорівцями відбувається по мобільній рації через Zellо. Бажаючі записуються на чергування, проте записують тільки перевірених людей. Тоня - координатор. З перших днів Майдану вона була в гущі подій – возила спочатку харчі, потім поранених, ліки, військових капеланів до вмираючих… Майдан пропустила через своє серце, от і тепер не може залишатися осторонь подій – то бойкотують російські заправки, то організовують перевезення біженців з Криму, а то, як і тепер – нічне чергування.

О 20.15 – збір біля ДАІ. Автодозорівці разом з співробітниками автоінспекції прямують до актового залу відділку, особливої уваги на них не звертають – звикли. Опісля «планерки» екіпажі роз’їжджаються разом з прикріпленими до них дозорівцями.

Відео дня
> Екіпаж явно задоволений, що йому припала майже дівоча команда: троє представниць жіночої половини і самооборонівець.

Дві машини автодозору разом з авто даішників зробили кілька кругів по району, потім заправились. На одному з перехресть зупинилися. Даішники спиняють кілька підозрілих машин, перевіряють, відпускають. Рухаємося далі.

Знову зупинка – перевірки, все спокійно. Коли ж видалася хвилинка, щоб познайомитися детальніше - перед нашими очима на переході автомобіль збиває велосипедиста. Шокований велосипедист з розбитою головою злякався ще більше, коли через кілька секунд після аварії біля нього з’явилися даішники, дозорівці в бронежилетах та ще й журналіст. Залишилося тільки викликати швидку. Свідки всі одностайні - велосипедист їхав на червоний. Усвідомивши ситуацію і трохи дійшовши до тями, велосипедист несподівано… скаче в сідло і тікає по клумбах у двори.  Наздогнати його не вдалося. Залишилася тільки кров на асфальті і розгублений водій авто. Він дав письмові  пояснення працівникам Державтоінспекції.

На продовження ночі – переслідуємо авто, що перевищило швидкість. Втікача наздогнали - він сильно п’яний. Складають протокол.

Планові перевірки, ще кілька кругів по прилеглих районах. По рації автодозору передають неперевірену інформацію про те, що в бік Києва прямують автобуси, можливо, з сепаратистами. Залишок ночі присвячений патрулюванню в’їздів у місто, що поряд з нашою «територією». Ніяких автобусів помічено не було. Рейд - чергування закінчено. Увечері воно повториться.

«Бувалі» автодозорівці оповідають про те, як ловили мародерів з награбованим майном з Межигір’я і від Пшонки, затримували тітушок – історій багато.

Автодозор працює разом зі Штабом Національного Порятунку, сотниками і медиками котрі є на Майдані. Активістів кілька сотень. Вже є автодозори у Одесі та у Білій Церкві.  

Автор: Аліна СЛОБОДЯНЮК,

(097)1217932

Коментарі (4)
  • Anonymous

    До речі, для довідки: активісти АвтоДозору - це колишні активісти Автомайдану, які в період вбивств на Майдані не знаходилися по офісах, а активно допомогали із шинами, медикаментами, траснпортуванням до лікарень та своїх помешкань, продуктами і т.п. ..
  • Anonymous

    махновщина. государство обязано иметь сильную и профессиональную полицию. разным "любителям" в этих местах делать нечего. а то, может, и врачам пусть помогут? хирургам?
  • Anonymous

    Показушники. Ничего более. Работайте идите!!!!
  • Anonymous

    Ну и кого эти ряженые поймали, если в Виннице начали безнаказанно жечь автомобили и стрелять по общественному транспорту??? Хотите поиграть в шерифов - идете в военкомат и подписывайте контракт...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up