Роман Головащенко міг виграти бій за титул на кілька раундів раніше, але хотів порадувати глядачів нокаутом

Роман Головащенко міг виграти бій за титул на кілька раундів раніше, але хотів порадувати глядачів нокаутом

Вперше вінничани змогли побачити професійний бокс вживу. Це сталося на День міста, на стадіоні Центрального парку культури і відпочинку. Ринг встановили на хокейному полі. 

Здолали молдован і румунів

Фестиваль спорту «Великий бокс» прийшли подивитися близько п’яти тисяч вінничан. Приємно, що вхід для вболівальників був вільним. На відміну, приміром, від поєдинку Всесвітньої серії боксу за участі «Українських отаманів» у Вінниці.

Спочатку відбулася міжнародна матчева зустріч. Боксерський клуб «Українські отамани» виграв у об’єднаної команди з Румунії і Молдови з рахунком 6:2. В складі «отаманів» виступали вінничани Віталій Терещук, Тарас Головащенко, Олексій Токарчук і Дмитро Лісовий. Також глядачі змогли переглянути насичену культурно-розважальну програму, складену зі спортивних і мистецьких номерів.

Відео дня

Але головною подією вечора, зрозуміло, був поєдинок за вакантний титул чемпіона Європи з боксу серед професіоналів за версією IBF. Титульний бій мав складатися з 12 раундів. Його обслуговувала кваліфікована суддівська бригада з Німеччини, а супервайзером був Реа Роберто (Італія).

На ринг виходили 22-річний Гогіта Горгіладзе (Тбілісі, Грузія) і 28-річний Романом Головащенко (Вінниця). Дивно, але значно молодший грузин на професіональному ринзі провів вже 44 поєдинки, в яких здобув 32 перемоги (для претендента на пояс поразок забагато!), з них 27 нокаутом. В той час як вінничанин на рівні профі до цього  провів 16 поєдинків – 15 перемог, з них 13 дострокових.

Вінничанин з першого раунду захопив перевагу, постійно атакуючи грузина. У четвертому раунді Роман Головащенко відправив опонента на поміст рингу. А вже в дев’ятому  – ударом по корпусу нокаутував. Отже, чиста дострокова перемога – гарний подарунок вінничанам до Дня міста.

Прагнув нокаутувати

Після здобуття титулу Роман Головащенко дав RIA ексклюзивне інтерв’ю. Він прокоментував хід бою з Гогітою Горгіладзе і поділився подальшими планами.

– Романе, чи пішов бій за Вашим сценарієм?

– Події на ринзі розгорталися не за запланованим нами сценарієм. Бо виявилося, що суперник добре тримає удар. Але у нас були два плани на бій. До того ж я трохи змінив манеру боксу в дев'ятому раунді. Це була спеціальна домашня заготовка (я так раніше не боксував), і вона спрацювала.

– Ваш тренер Шаміль Керімов після поєдинку казав, що Ви могли перемогти Гогіту Горгіладзе на кілька раундів раніше, але не хотіли розчаровувати глядачів швидким завершенням бою. Це вірно?

– Так. До того ж я прагнув виграти без питань, саме нокаутом, щоб порадувати вболівальників та продемонструвати різницю в класі.   

– Були готові провести всіх 12 раундів?

– Функціонально був готовий навіть до 16-раундового бою.

– Що можна сказати про опонента?

– Технічних сюрпризів у Гогіти Горгіладзе не було. Але він продемонстрував стійкість і характер.

– Серед Ваших опонентів на профі-ринзі він був не найсильнішим?

– Погоджуюся з цим. Але водночас Гогіта – добре підготовлений боєць.

Мета – пояс чемпіона світу

– Підтримка тисяч глядачів сильно допомога?

– Допомога вінничан була просто божевільною, колосальною. Вона придавала сил і енергії під час бою. Всім, хто мене підтримував, а також організаторам вечора боксу, я  дуже вдячний.

– Раніше билися за такого скупчення народу?

– На моїх поєдинках у Німеччині та Азербайджані було близько семи тисяч глядачів. Але ті бої проходили в залі.

– Чому цю перемогу Ви присвятили сину?

– Давіду дев’ятого вересня виповнюється два рочки.

– Він вже пробує займатися боксом чи іншим видом спорту?

– У сина є дитячі боксерські рукавички. Спортзал відвідує з … двох місяців. З того часу, як ми Давіда похрестили, беремо його в зал, де разом з дружиною займаємося.

– Де готуєтеся до боїв – у Вінниці чи за кордоном?

– Частково у Вінниці, частково – в Німеччині. Зокрема, до бою за титул чемпіона Європи заключну підготовку і спаринги проводив в Німеччині, але основна тренувальна робота була виконана в Україні.

– Які ваші подальші плани?

– Зустрінемося з промоутером і будемо обговорювати, що далі. А взагалі я прагну стати чемпіоном світу за версією IВF.

– На якому місці перебуваєте в світовому рейтингу за версією цієї організації?

– Поки на 20-у. Але подивимося, як просунуся догори після цієї титульної перемоги.

– Ви в минулому сезоні боксували в Всесвітній серії боксу за  «Українських отаманів», де разом з профі виступають й аматори. Не плануєте знову допомагати «отаманам»? 

– Однозначно за «отаманів» більше боксувати не буду. У Всесвітній серії боксу аматорські судді, аматорське суддівство, бій триває лише п'ять раундів. Там враховують досить слабкі удари, а очки рахуються не так, як у професійному боксі. Це не та формула бою, де профі може показати свої кращі якості.

Previous Next

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Борис Максимчук

    Вітаю !
  • Гена

    28 лет и собирается стать чемпионом мира ? Долго ждать придется с 20 места. Чемпион Украины - это его уровень !!!

    Борис Максимчук reply Гена

    Життя покаже!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up