Жителі Вороновиці вимагають повернути вкрадену землю, а селищного голову - судити

Жителі Вороновиці вимагають повернути  вкрадену землю, а селищного голову - судити
Понад 30 жителів селища Вороновиця провели акцію протесту під стінами Вінницького районного суду. Вони вимагали повернути вкрадені у них шість гектарів землі, а селищного голову Віктора Стецького віддати під суд.

Після акції протесту його учасники взяли участь у судовому засіданні за позовом постраждалих громадян до нинішнього власника земельної ділянки на прізвище Галини Бобик, а також до ще трьох осіб, які встигли перепродати їй набуту у власність ділянку – Олени Коменчук, Олени Людви та Тетяни Матвійчук.

- Ми встановили трьох осіб, яким дісталася Вороновицька земля, - каже депутат селищної ради Олена Карасенко. – Коменчук і Людва це дві сестри, а Матвійчук їхня мати. Вони вінничани. Близькі знайомі нашого голови. Спочатку вони безоплатно приватизували по два гектари, а потім продали цих три ділянки Галині Бобик. Це вже жителька Черкас. Хоча за вказаною адресою така жінка у Черкасах не проживає. Нехай уже її міліція шукає.

Ще у 90-х роках земельна ділянка, про яку йде мова, була надана місцевим колгоспом працівникам підприємства «Агромаш». На підприємстві її розподілили між 84 працівниками, кожному з яких дісталися невеликі ділянки від чотирьох шести соток. Землю надали тим, хто проживає у багатоквартирних будинках, тому не мала можливості вирощувати для себе сільськогосподарську продукцію. Зберігся протокол зборів про надання підприємству землі. Відтоді люди сплачували за користування землею податки у селищну раду. Це підтверджується документально.

Відео дня

Коли у 2014-му році користувачі наділів звернулися в управління земельних ресурсів (спочатку в районне, потім – в обласне) з проханням надати їм право приватизувати свої наділи, там відповіли, що цих шість гектарів уже мають своїх нових господарів.

- Нас відверто обманули, - продовжує пані Карасенко. – Наші звернення про дозвіл на приватизацію датуються 6 листопада, а нові власники отримали землю 20 листопада.

Всі намагання встановити, чому земля, якою люди користувалися понад двадцять років, перейшла у власність інших, не давали бажаних результатів. Аж поки у справу не втрутився син Порошенка. Як пояснила селищний депутат Олена Карасенко, на прохання людей, Олексій Порошенко приїжджав у Вороновицю. Після того швидко знайшли звідки ноги ростуть. Безпосередню участь в оборудці брав наш селищний голова.

Previous Next
Previous Next

Previous Next

Незважаючи на те, що селищний голова  всіляко заперечував свою причетність до продажу землі, слідством встановлено, що посадовець незаконно погодив викопіювання земельних ділянок. Про це  йдеться у повідомленні прокуратури області, оприлюдненому 2 жовтня ц.р.  Пану Стецькому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтями КК України – 364 та 366 (зловживання владою та службовим становищем, а також службове підроблення документів).  Вінницький районний суд задовольнив  клопотання прокуратури та відсторонив голову Вороновицької селищної ради від займаної посади на 60 діб.

Чому позов подано до нових власників землі, а не до чиновників управління земельних ресурсів, які надавали її новим власникам? Прокурор прокуратури Вінницького району Оксана Муляр, яка представляє в суді інтереси позивачів, уточнила, що законодавством передбачено з’ясовувати стосунки з тим, хто є власником. Тому позов пред’явлено до тих, у кого нині державний акт на землю.

Пан Стецький у телефонній розмові є журналістом RIA повідомив, що він перебуває у відпустці у зв’язку з тим, що повторно балотується на посаду селищного голови.

- Я нічого не вкрав і вірю, що на суді це буде доведено, - каже пан Стецький. – А весь цей шум підняли тільки задля того, щоб зашкодити мені на виборах.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    А чому тільки Стецький? Без своїх прямих "шефів" з Вінницької райради та адміністрації, панів Сітарського та Шмігеля в нього , мабуть, все так гарно не вийшло б...
  • Анонім

    Стецький віддай землю людям! Побачиш буде місцевий майдан! Тоді будеш ще довго "ховатись" по відпустках!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:07 На Вінниччині ввели обмеження використання електрики підприємствами 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up